Cast System :)

Status
Zamknięty.
Odp: Cast System :)

zapomnia?e? wrzuci? co do bazy danych trzebaaa doda? :D

Do tabeli `players` nale?y doda? kolumn? `cast`.

Jakby? umia? czyta? to by? zauwa?y?. :)

gdyby? cho? troche umia? popatrze? w silnik znalaz?by? tam

db->query("ALTER TABLE `players` ADD `cast` TINYINT NOT NULL DEFAULT 0;");
db->query("ALTER TABLE `players` ADD `castViewers` INT( 11 ) NOT NULL DEFAULT 0;");
db->query("ALTER TABLE `players` ADD `castDescription` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT 0;");

a tak pozatym pod 9.8 to nie dzia?a, zmieni? sie lekko system logowania, dzisiaj wrzuce tutaj poprawk?

Ostatnia edycja:

db->query("ALTER TABLE `players` ADD `castViewers` INT( 11 ) NOT NULL DEFAULT 0;");
db->query("ALTER TABLE `players` ADD `castDescription` VARCHAR( 255 ) NOT NULL DEFAULT 0;");

a tak pozatym pod 9.8 to nie dzia?a, zmieni? sie lekko system logowania, dzisiaj wrzuce tutaj poprawk?

//
Co ty dupisz jak jakos ja dodalem tak jak powiedzial dodalem do bazy danych cast i mi dzialalo..

Gdyby? wiedzia? jak to dzia?a by? zmieni? tylko "startupDatabaseOptimization = false" w config.lua
Wszystko dzia?a jak nale?y.

Zrobi?em na 9.83, dzia?a bezb??dnie :)

Dzia?a dzi?ki, Leon :) a mam pytanie nie masz mo?e trunka pod 9.81?

Najpierw co? zr?b, a potem pisz co by? zrobi? z kodem. Posied? nad kodem tydzie?, szukaj po nocach powod?w crashy, a potem zdecyduj czy chcesz go mie? na swoim OTS i kilku OTS co Ci dadz? 50 euro za ten kod czy chcesz, ?eby ka?dy debil z 'evo ots hostowanym w domu' mia? Tw?j kod.

1. Czyli jeste? z?odziejem? Dzi?ki takim 'geniuszom' jak Ty prawdziwi geniusze nie dostaj? kasy z konta donatora na otland i nie chce im si? pracowa? nad ulepszaniem 0.4, b?d?c tak na bie??co mo?e ju? zauwa?y?e?, ?e TFS 0.4 [trunk] znikn?? z private subversion na otland (zast?pi? go 0.2 kt?ry nied?ugo zmieni nazw? na 1.0).
2. Credits dla osoby kt?ra znalaz?a pliki cast systemu? Mo?e dla osoby co go napisa?a?

G?sior, nie k??? si? z nimi, to nie ma sensu..
Nikt nie szanuje pracy innych, tak ju? to by?o i b?dzie, to internet.

Leon, a tak og?lnie, to nie podoba mi si? ostatnio to co robisz, mo?e uruchom "niebieskom" linie dla debili i pom?? im wgrywa? sms shop.

Ale wy si? sracie o byle g?wno, ja jako? nigdy nie wo?a?em kasy o co? co do otsa kiedykolwiek robi?em i jako? ?yj? i szczerze wsp??czuj? ludziom kt?rzy ?yj? z ots?w, znale?li by?cie sobie powa?n? robot? zamiast p?aka? ?e wasz kod zosta? wrzucony bo pr?dzej czy p??niej i tak by kto? to zrobi?. Gdyby nie chciano by co? znalaz?o si? w sieci nie udost?pniono by tego nikomu nawet za te 50 euro. System nie znajdzie si? na 'hostowanych w domu evo otsach' bo nie ka?dy umie go zainstalowa? a kompilacja to bariera nie do przekroczenia dla wi?kszo?ci "mega god pro admin?w" co maj? "w?asny unikalny w 100% stabilny silnik przepisany na nowo".

Nikt nie ka?e ci korzysta? z 0.4, zawsze mo?esz u?ywa? silnika z real datapack?w brazoli. P?acenie za co? do otsa poza hostingiem jest dla mnie ?mieszne(z jednym wyj?tkiem jak zlecasz komu? wykonanie kodu lub mapy specjalnie dla danego serwera).

Szacunek? W bran?y opentibii? Uczciwo??? W jakim wy ?wiecie ?yjecie?
Nie nauczyli?cie si? jeszcze ?e nikomu nie mo?na ufa? je?li nie chcecie waszych materia??w widzie? w downloadzie?

Ja pierdole, wrzuci? wam za darmo to jeszcze go krytykujecie

gdzie jest kod?

Leon, a tak og?lnie, to nie podoba mi si? ostatnio to co robisz, mo?e uruchom "niebieskom" linie dla debili i pom?? im wgrywa? sms shop.

1. W folderze source, oznaczony komentarzem //CA

2. Nie podoba Ci si? to, ?e pomagam innym? Od kilku lat pomagam ka?demu kto do mnie napisze. I szczerze m?wi?c mo?esz sobie my?le? o mnie co chcesz, mam to gdzie?. :)

To jest internet i bardzo dobrze, ?e autor tematu robi to co robi, wyjebane w komercjalizacj? internetu, wszystko w nim jest "dobrem intelektualnym", kt?re tak na prawd? nie istnieje... Nie wa?ne, kto ile godzin sp?dzi? nad jakim? skryptem, czy programem... Mamy XXI wiek, internet ca?y czas si? rozwija, a wed?ug mnie wszystko powinno by? og?lnodost?pne. Jak kto? chce zarabia? to niech zatrudni si? w jakiej? firmie jako programista, kas? i tak b?dzie dostawa?, a programy, kt?re napisze shareware i tak za jaki? czas kto? zcrackuje, to b?dzie zn?w dawa?o mu prace na kolejne lata, ?eby m?g? pisa? kolejne lepiej zabezpieczone wersje, kt?re i tak kto? b?dzie crackowa?.. na tym to polega. Wszystko co w internecie powinno by? dost?pne za darmo i wielki + dla wszystkich, kt?rzy robi? co? w stron? warto?ci og?lnodost?pnej.

Rep+ :)

@up
Jak by wszyscy mieli robic wszytsko za darmo to rozwij by zwolnil w chuj bo 90% ludzi przestala by robic nowe rzeczy. Po co sie meczyc i udostepniac cos za darmo jak moge sie meczyc i miec za to przynajmniej kase zeby zyc?
Dzieki temu ze jest za cos kasa ludzie sa chetni do robienia nowych rzeczy i wszystko sie rozwija. A jak by nie bylo kasy to ktos by dalej to rozwijal na pewno, ale tak na prawde ile osob by chcialo siedziec po kilkadziesiat godzin za darmo?
I jakie tu kurwa ma znaczenie, ze to jest internet. Tak samo mozesz powiedziec, ze mogli by ci oddac zloto za darmo bo wydobyli je tylko i mogli nie wydobywac jak nie chcieli. Zrobili to dla kasy to biora za to kase. Tak samo w necie, piszesz program z mysla, zebys mial za co zyc przez nastepny rok i bierzesz za to kase. Taki jest swiat, od zawsze. A jakies idee wolnego internetu i darmowego wszystkiego sa przesadzone w chuj. Jakies tam rzeczy ok, moga byc za darmo. I sa przeciez. Ale nie wszystko, bo bez przesady...
Jak tak chcesz, to prosze bardzo, jebnij mi kilka systemow na serwer bo mi sie nie chce i je udostepnij zebym mogl pobrac...
Tak w ogole to dojebales jeszcze lepiej dzieki temu co pisales ostatnio.
Temat o zarabianiu w internecie?
Mowisz, ze wszystko ma byc za darmo a sam klikasz w jakies durne reklamy zeby uciulac pare groszy... I przy okazji zarabiasz dla tego kto ten serwis stworzyl bo przeciez on ma z tego tez jakies zyski...

@up
Jak by wszyscy mieli robic wszytsko za darmo to rozwij by zwolnil w chuj bo 90% ludzi przestala by robic nowe rzeczy. Po co sie meczyc i udostepniac cos za darmo jak moge sie meczyc i miec za to przynajmniej kase zeby zyc?
Dzieki temu ze jest za cos kasa ludzie sa chetni do robienia nowych rzeczy i wszystko sie rozwija. A jak by nie bylo kasy to ktos by dalej to rozwijal na pewno, ale tak na prawde ile osob by chcialo siedziec po kilkadziesiat godzin za darmo?
I jakie tu kurwa ma znaczenie, ze to jest internet. Tak samo mozesz powiedziec, ze mogli by ci oddac zloto za darmo bo wydobyli je tylko i mogli nie wydobywac jak nie chcieli. Zrobili to dla kasy to biora za to kase. Tak samo w necie, piszesz program z mysla, zebys mial za co zyc przez nastepny rok i bierzesz za to kase. Taki jest swiat, od zawsze. A jakies idee wolnego internetu i darmowego wszystkiego sa przesadzone w chuj. Jakies tam rzeczy ok, moga byc za darmo. I sa przeciez. Ale nie wszystko, bo bez przesady...
Jak tak chcesz, to prosze bardzo, jebnij mi kilka systemow na serwer bo mi sie nie chce i je udostepnij zebym mogl pobrac...
Tak w ogole to dojebales jeszcze lepiej dzieki temu co pisales ostatnio.
Temat o zarabianiu w internecie?
Mowisz, ze wszystko ma byc za darmo a sam klikasz w jakies durne reklamy zeby uciulac pare groszy... I przy okazji zarabiasz dla tego kto ten serwis stworzyl bo przeciez on ma z tego tez jakies zyski...

Dlaczego z g?ry zak?adasz, ?e ka?dy si? m?czy z czym? co robi? Ja np. robi? to dla zabicia czasu, nudzi mi si? i to moje hobby. Mam gdzie? czy co? za to dostane czy nie. Jak kto? chce porz?dnie zarobi? to niech idzie do pracy. A tak poza tym to ka?dy powinien by? zmuszany do pracy, a wynagrodzeniem powinna by? ?ywno??. Ka?dy by w domach mia? co najlepsze, a gospodarka by si? utrzymywa?a gdy? ludzie by ca?y czas pracowali. Taki system by?by pi?kny. ;>

Ma kto? na 9.86? bo ja doda?em kody do 9.86 i nie da si? skompilowa?.

Wszyscy pierdzielicie, a tak na prawd? Leon to na prawd? spoko cz?owiek kt?ry nie leci tylko na hajs.
Wielu z was gdyby zdoby?o ten skrypt sprzedawa?oby go gdzie popadnie bez patrzenia na to sk?d jest.
Ch?opak robi to, co kocha nie zagra?aj?c ?yciu innym, wr?cz odwrotnie. Czego wy si? czepiacie?
Nie zr?bcie z tnp hejtejskiej dziury jak z yt, ludzie.

Co do Ciebie Pawe?, dzi?ki za casta, bo co mog? powiedzie? wi?cej?
Chwa?a ludziom dobrej wiary, na pohybel skurwysynom.

Ostatnia edycja:

kto? zrobi? to za 8,6? .. mo?e i maj? ?r?d?o

Status
Zamknięty.
Back
Do góry