- ElfBot Cavebot wp !

Status
Zamknięty.

jacobss76

New User
Marzec 26, 2013
Liczba reakcji
0
Witam serdecznie, problem jest w moim wypadku my?l? ?e nie jeden ale o du?e warto?ci.
Mianowicie znalaz?em przyczyn? ?mierci podczas wielu AFK, ci?gle by?em zawiedzony i szuka?em ?r?d?a.

Okaza?o si? ?e przy napotkaniu du?ej ilosci potwor?w lub ludzi, bot nie widzi mo?liwo?ci doj?cia do docelowego way pointa. Skutkiem tego zaczyna kontynowac kolejne, np. te
kt?re ju? s? ustawione pi?tro wy?ej. Czyli og?lnie m?wi?c stoi w miejscu, a cavebot wykonuje WP. S?ysza?em ?e ludzie maj? podobny problem szczeg?lnie w takich miejscach jak mostek, lub 1 sqlowe miejsca.

Czyli w tym wypadku nie my a Cavebot dostaje trapa i nie mo?e si? odratowac. Dlaczego ?
dlatego ?e gdy postac stoi w miejscu, akurat w tym wypadku jest to droga do repota, to wtedy bot wraca waypointami na expowisko bez zrobionego repota, z powy?szego b??du.
I tak o to postac wraca kilka razy bo jest mniej ni? 50 pot?w a? do ?mierci, za ka?dym razem kiedy bot nie widzi mo?liwo?ci dost?pu do jakiegokolwiek wp, kontynuuje kolejne.

S?ysza?em ?e jest skrypt na to ?e jak postac nie widzi dost?pu do wp, to nie b?dzie ich kontynuowa? tylko b?dzie czeka? do p?ki ten dost?p si? nie zwolni aby m?g? go "przej?c"

Je?li ktokolwiek b?dzie mi potrafi? pom?c b?d? bardzo wdzi?czny, og?lnie elfbota rozgryz?em am od postaw jednak z tym problem sam nie dam rady,
dlatego licz? na wasz? pomoc.

Jestem wdzi?czny za jak?kolwiek inicjatyw?.
Pozdrawiam

Odp: Cavebot wp !

Wydaje mi si?, ?e tutaj nie potrzeba ?adnego skryptu. W cavebocie, automatycznie ?aduj? si? wtp, gdy w ko?cu "b?dzie droga wolna" bot sam ruszy do dalszych wtp. Mog? Ci poleci? dwa skrypty, mianowicie ten:

auto 2000 if [$standtime >= 45*1000] moves

Gdy Twoja posta? b?dzie sta?a w miejscu, za 45 sekund ruszy si? 1 kratk? na po?udnie, wtedy wtp b?d? si? ?adowa?y.

A tutaj drugi:

auto 1000 listas 'Anti-Idle' | if [$self.dir == 0] {set $dir 0 | set $firdir 'turnn' | set $secdir 'turns'} | if [$self.dir == 1] {set $dir 1 | set $firdir 'turne' | set $secdir 'turnw'} | if [$self.dir == 2] {set $dir 2 | set $firdir 'turns' | set $secdir 'turnn'} | if [$self.dir == 3] {set $dir 3 | set $firdir 'turnw' | set $secdir 'turne'} | if [$time > $idletime] {exec $secdir | wait 1500 | exec $firdir | wait 50000 | if [$self.dir == $dir] $idletime [$time+60]}

Pozdrawiam.

sprawdzi?em i dalej jest to samo. Postac kiedy nie widzi mo?liwo?ci przej?cia, kontynuuje wp stoj?c w miejscu. i w tym wypadku nie zrobi repota czyli nie b?dzie wraca?.
ten skrypt kt?ry poda?e? jest na tzn "freeza" kiedy bot si? zatnie stoj?c jednocze?nie w 2 sql.

a tutaj chodzi o to ?eby zaczeka? a? przejscie do wp b?dzie wolne, bez blokady przez potworki czy te? ludzi.
Mam nadzieje ?e mnie zrozumia?e?, mimo wszystko dzi?ki za udzielanie odpowiedzi :) Czekam na pomys?y

Jak ludzie b?d? Ci blokowa? drog?, to ?aden skrypt nie pomo?e. Jak ja u?ywa?em elfbota, i jak droga robi?a si? wolna to od razu rusza? do nast?pnego wtp. Rozumiem o co Ci chodzi, po prostu pisz? na podstawie mojego do?wiadczenia ;) No c??, ja chyba tutaj niestety nie pomog?, lecz gdy wpadnie mi jaki? pomys? do g?owy, na pewno odpisz? :)

rozumiem, g??wnie jednak chodzi o potworki. w moim wypadku nie czeka a? droga si? zrobi wolna tylko kontynuuje bez wzgl?du na wszystko wp.
a tak to dostaje blokade przej?cia, i po expieniu :<

ale dzi?ki wielkie, czekam z niecierpliwo?ci? na pomoc od innych

po 1 wpt robisz tylko za pomoc? przycisku STAND
po 2 je?li nie chcesz ?eby zacinal Ci si? bot musisz robic wpt tak ?eby nast?pny waypoint widzia? poprzedniego , je?li nie zrozumiales to napisz to postaram ci si? to inaczej wytlumaczyc

jak zrobi za pomoc? stand to bd musia? mie? t? kratke woln?
moja rada to r?b cz??ciej wpt ale na node
node dzia?a tak ?e jak nie ma kratki wolnej to w pobli?u pointa staje

Status
Zamknięty.
Back
Do góry