[ CayneZ ] - Thread.

Caynez

User
Lipiec 17, 2016
Liczba reakcji
1
Hej ziomki,
Co tam u was? Co si? dzieje z tibijskimi pixelkami? Nikt ich ju? nie robi?
Czy ten dzia? jeszcze jako? ?yje?

Zapraszam do mojego tematu, zach?cam do dyskusji o grafikach tu zawartych i nie tylko. B?d? aktualizowa? temat o nowe i starsze grafiki wszelkiej ma??i - przedmioty, potwory, outfity, obiekty, environment - w Tibijskiej, i prawdopodobnie innych perspektywach te?. Cicho licz? na o?ywienie dzia?u i by? mo?e.. ale tylko mo?e o wyj?cie grafik?w skrytych w swoich jaskiniach, jak i pojawienie si? nowych.
Komentarze mile widziane :>

71bc9651871643756a406f90f0dd11bb-d7mhmbn.png
5190bd888ef32c6ad63552012993ebf7-d7io98g.png
iron_set_by_anevis-d6c7q8u.png
cheetah_set_by_caynez-d8dhgxx.png

octo_by_caynez-d8de1nn.png
archer_set_by_caynez-d8dvqfi.png
redmage_by_caynez-d8e4m6u.png
lookoutset_by_caynez-da3vyny.png

guns_by_caynez-d8enyn4.png

guns_by_caynez-da4h4ze.png

rifles_by_caynez-da4q2zk.png

armors_by_caynez-da6tcna.png

jot8YUM.png
gdragunovn_by_caynez-d973j32.png
NjkaLra.png
toxic_spider_by_caynez-d9h6w1o.png
devil_by_caynez-d8i607x.png
bull_by_caynez-d8fht3x.png
8b0xnFj.png

(C) Caynez (Anevis)

Grafiki zawarte w tym temacie by?y zrobione przeze mnie dla r??nych projekt?w lub dla mnie samego. Nie ma tutaj materia??w free-to-use.

Odp: [ CayneZ ] - Thread.

No, pixelarty calkiem niezle. Pracujecsz aktualnie nad jakims projektem?
[MENTION=231307]DawToreq[/MENTION] moze ty sie wypowiesz :D

ja pierdziele, cudne te sety i potwory! :wow2:

No czesc Anevis :D Twoje grafiki juz dawno widzialem i jak zawsze trzymaja poziom. Oby tak dalej! I tak, pixele powoli umieraja, ale zawsze mozesz ozywic ten dzial :D

Brak s??w ?eby to jako? opisa? :wow:

Hej ziomki,
Co tam u was? Co si? dzieje z tibijskimi pixelkami? Nikt ich ju? nie robi?
Czy ten dzia? jeszcze jako? ?yje?

Zapraszam do mojego tematu, zach?cam do dyskusji o grafikach tu zawartych i nie tylko. B?d? aktualizowa? temat o nowe i starsze grafiki wszelkiej ma??i - przedmioty, potwory, outfity, obiekty, environment - w Tibijskiej, i prawdopodobnie innych perspektywach te?. Cicho licz? na o?ywienie dzia?u i by? mo?e.. ale tylko mo?e o wyj?cie grafik?w skrytych w swoich jaskiniach, jak i pojawienie si? nowych.
Komentarze mile widziane :>

Kliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazek
Kliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazek
Kliknij, aby zobaczy? obrazek

Kliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazekKliknij, aby zobaczy? obrazek

(C) Caynez (Anevis)

Grafiki zawarte w tym temacie by?y zrobione przeze mnie dla r??nych projekt?w lub dla mnie samego. Nie ma tutaj materia??w free-to-use.

mordo wez napisz do tych buc?w z cipsoftu o prace.. ja chce takie itemy na realu :v
11/10

[MENTION=408163]ciamciajbigos[/MENTION]
Cz?sto robi? pojedyncze prace dla r??nych projekt?w. ZezeniaOnline (online), Thanatos (WIP), Albania 7.4 (dzia?a? kiedy?, teraz tw?rcy tego robi? H-Res), Saiyans Return (WIP), PuO (idk, zrobi?em tu troch? environmentu),
Theos: Undying (chyba niewypa?), by? projekt sci-fi Epertha (prace wstrzymane, i nie s?dze aby pr?dko co? ruszy?o do przodu), no i par? innych, ale nazw nie pami?tam :d
https://youtu.be/H2xycg8XWDg
Postacie/mobki tutaj wykona?em ja, natomiast environment i zamro?enie [MENTION=329399]Shikate[/MENTION]

Obecnie g??wnie pracuj? przy grze Elderlands i projekcie DB - Saiyans Return [MENTION=413002]Glombersik[/MENTION]
Postacie tibijskie i potworki wykonuj? w starym stylu animacji. Oczywi?cie umiem zrobi? p?ynne, lecz nikt takich nie zamawia, a i to bardziej czasoch?onne.
Ork do gry Elderlands, docelowo chcemy tam wszystko w p?ynnych animacjach.
orc_by_caynez-da3nb5e.gif

Trening - testowanie p?ynnej animacji. Zrobi?em tutaj b??d, bo ?apki mog?yby rusza? si? na odwr?t:
3587d13365d008e2ba1aa6e758dd5267-d6zcy7a.gif

Dzi?kuj? za spor? ilo?? komentarzy. My?la?em, ?e mniej tego b?dzie :D
Zaraz b?d? rysowa? postacie do DB. W jedn? kupk? potem zbior? je i tu wrzuc?

Ostatnia edycja:

Wszystko jest oczywi?cie na najwy?szym poziomie :) Powodzenia w prowadzeniu galerii tutaj, jak widzisz forum nadal ma ogromny potencja? :D

Stare konto zbanowane? xd

[MENTION=112145]DaVinci[/MENTION]
Nie nie. Po prostu dla porz?dku - potrzebna nowa nazwa.

Saiyans Return - projekt DB w perspektywie Tibii. Pracuj? nad r??nymi postaciami i mobkami :)
JzvGMFM.png

A dla ciekawych, dodaj? proces tworzenia mobk?w wi?kszych ni? outfit (Outfit wykonuj? troszk? inaczej na pocz?tku).
XRKZiiX.png

1) Zaczynam z podstawowym kszta?tem. Staram skupi? si? na esencji postaci. Sylwetce, tak aby by?a wyra?na i czy czytelna, gdyby mia?a by? czarn? plam?. Niestety nie zawsze si? udaje :P
W dalszej cz??ci staram si?, aby by?o poprawnie w perspektywie gry i aby jako? trzyma?a r?wnowag?. W pierwszym szkicu wygl?da?a jakby mia?a si? przewr?ci?.
2) Poprawka z g?ow?, kt?ra wysun??em na prz?d - balans cia?a lepszy i poza. Rzucam kolorki. Dodaje 3 podstawowe odcienie: najpierw podstawa, ciemniejszy i ja?niejszy.
3) Zaczyna si? cieniowanie, detale
4) Pod koniec upewniam si?, ?e przej?cia s? wystarczaj?ce. W razie potrzeby dodaj? ich i pracuj? nad AA. Na koniec, ale tego a? tu nie wida? dodaj? w ma?ych punktach najja?niejsze odcienie "highlights" / "peak highlights" - znacz?co zmienia wszystko (itemki, potworki)

5) Tutaj sprawa wygl?da prawie identycznie. R??nica g??wnie polega na tym, ?e jest wi?cej barw - i musz? pilnowa? aby pasowa?y do siebe.
6) Jego czerwona sk?ra nie podoba?? mi si?. Zmieni?em j?.
7) Pocieniowanie, AA, przej?cia :D

AA w pixelkach wyg?adza kraw?dzie, pomaga w ?adnych przej?ciach, ale te? wp?ywa na kszta?ty. To jedna z trudniejszych rzeczy w pixelkach i wci?? nad tym pracuj? :P

Proces dodaj? dla ciekawskich, a no i mo?e te? si? komu? przyda - cho? to nie jest jaki? full-super-duper guide.

Z ciekawo?ci musz? zapyta?, bo ostatnio brakuje nowych. Kto? pr?buje, zaczyna jeszcze w og?le tego typu rzeczy? Albo chcia?by xD?
Jeste?my wymieraj?cym gatunkiem jak m?wimy w naszym gronie xd

Sety z pierwszego posta bajka. Ile ja ich widzia?em pokradzionych na r??nych serwerach :>

Sayians Return
5jwpzPX.png

oCp7gln.png

:)

Obecnie mi?dzyczasie tworz? przedmioty 16x16 dla LothgarOnline.

w koncu zobaczylem grafiki godne uwagi :D graty [MENTION=438636]Caynez[/MENTION]

Pora wr?ci? do regularnej aktywno?ci!

Tutorial po ang : http://caynez.deviantart.com/art/RPG-Pixel-Art-Tutorial-1-669901796

Grafiki (dla siebie, dla roznych projekt?w):
Elderlands:
ri4zo1R.gif
gN7Pl34.gif

warrior_by_caynez-daaob92.gif

Dla Siebie:
cB9gsdN.png
7sniBMw.png

XczgXOz.png
char1_by_caynez-dbldtw9.png

Dla ZezeniaOnline:
glory_set_by_caynez-dblws7i.png
vRKfGt0.png

ChampsBattle:
xdbn3vR.png

B?d? cze?ciej aktywny, tworzy? i eksperymentowa? z r??nymi rzeczami i technikami :D
Zdecydowa?em, ?e spr?buj? wykonywa? tzw. Requesty - kto? sugeruje co mia?bym narysowa? i ja to robi? . Request to tylko sugestia co mam zrobi? i w jakim stylu :)
btw.Od paru dni mamy grup? o pixel arcie (po ang), je?li s? ch?tni zapraszam na pw

Mi?o, ?e kto? ogarni?ty wr?ci? na ten pad?? :)

Co do requesta to mo?e Jon Snow z Gry o Tron

Ostatnia edycja:

Te sety, fascynuj?ce, masz niesamowity talent! 😍

Back
Do góry