• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Chce zostac mapperem

Buahah

Active User
Liczba reakcji
3
Chce zosta? mapperem ale nie wiem s? jakie? programy do robienia map do tibi? jak wy te mapki robicie? je?li kto? zna jaki? dobry poradnik/program to niech pisze

ludzie nowy jestem gra?em na rl nie na otsach mia?em 80 druta ale hak i koles boci? do 122 i mu usuneli a otsami zajmuje si? od pocz?tku wakacji i postanowi?em zostac mapperem i ( mo?e) zrobi? serva kiedy

Odp: Chce zostac mapperem

Na sam pocz?tek polecam Remere Map Editor, gdy? sam robi brzegi.
Gdy ju? opanujesz prze?u? si? na OTMapEditor. ;]. Ale pami?taj ?e mappowanie to ?mudna droga ;]. No, ale je?li chcesz. To powodzenia.

To tyle z mojej strony ;]

Dobrze m?wi? koledzy na g?rze ale ja si? na pocz?tku uczy?em na simone map ale to ja tobie radze na RME

sorki ale co zrobic zeby mozna by?o mapy robic bo mi wyskakuje tibia.dat and/or tibia.spr co z tym zrobic?

Musisz do folderu gdzie masz Map Editor wklei? Tibia.spr, oraz Tibia.dat z clienta Tibii. Np. chcesz edytowa? Tibi? 8.5, to musisz tibia.dat, oraz .spr skopiowa? z folderu Tibii a p??niej wklei? do folderu z Map Editorem. =)

macie 1 link

macie 2 link kopiowa?em z tibi 8,50

w data pisze ze 760 800 810 820 840 850 to hyba o tibie biega ?? jak mam z?a tibie to jaka tu dzia?a?

ok ale jak pobralem to nie moge zainstalowac bo nie ma ikonki i mi g nie otwiera ;/

Dzienki blacq otworzy?em i robie mapke jaki jestem podjarany ;]

Do góry