• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Ciekawa praca po szkole ?redniej

Status
Zamknięty.

Keiseno

Advanced User
Liczba reakcji
3
Witam czy po szkole ?redniej i po zdanej maturze mo?na znale?? jak?? ciekaw? prac?? - Nie chc? i?? tam gdzie wszyscy czyli do jakiego? zak?adu, gdzie wykonuj? si? rutynowe prac? na maszynach i pracuje si? na 3 zmiany. Uwa?am, ?e w takiej pracy nigdy si? nic nie osi?gnie, a uwa?am ?e mam potencja? na co? lepszego i chc? i?? przede wszystkim z duchem czasu. Mo?e kto? orientuj? si? czy s? jakie? miejsca pracy dla os?b, kt?re bardzo dobrze obs?uguj? komputer, wiedz? co trenduj? w internecie itp? -

Mam 40km do Wroc?awia, mo?e co? ciekawego tam by si? znalaz?o, co? takiego przysz?o?ciowego.

Odp: Ciekawa praca po szkole ?redniej

Pierdol szko?e zr?b prawko.

bad? zasta? rolnikiem

---------- Tre?? dodana o 19:33 ----------

Pierdol szko?e zr?b prawko.

bad? zasta? rolnikiem

Ja od gimnazjum zajmowa?am si? programowaniem, za nim posz?am na studia to w?asnie tym si? zajmowa?am.Potem posz?am na dietetyk? i aktualnie zajmuje si? zar?wno programowaniem jak i dietetyk? :)

Ka?dy my?li, ?e jest wyj?tkowy, ma wi?kszy potencja? ni? reszta i zas?uguje na lepsz? prac?/kas?. ?ycie weryfikuje.

Moja xD

Po ?redniej si? rzuci?em do roboty, a studia zaocznie. Studia postanowi?em rzuci? po 15 minutach pierwszego wyk?adu. I tak sobie ciu?am od tej port przez ostatnie lata w zajebistej robocie z ca?kiem konkretnym hajsiwem (i coraz wi?kszym z kwarta?u na kwarta?), bez wy?szego.

Ofc jedn? z naj?atwiejszych dzia?ek jest IT, bo deficyt ludzi jest na rynku MEGA. Widz? to po tym, jak ci??ko nam zrekrutowa? wi?cej konkretnych ludzi do zespo?u.
Ale to nie jest jedyna opcja. Jak si? czym? interesujesz, masz jakie? hobby, po?wi?cisz troch? czasu na rozwijanie si? i nauk?, to wsz?dzie znajdziesz prac?.

Gotowanie? Jasne.
Tatua?e? No problemo.
Przer??ne dzia?ki zwi?zane z IT? Jeszcze pro?ciej... Ale nie pyta? bym na tntach tylko gdzie? w konkretnym miejscu. Znajdz np na fejsie jakie? grupy kt?re si? zajmuj? czym? zwi?zanym z nowymi technologiami itp + rekrutacjami + tego typu pierdo?ami. Pewnie kto? podrzuci jak?? firm? czy inne startap (wiesz, te wszystkie agencje interaktywne czy inne onlineowe chujemuje, nie znam si? na tym, ale tego pewnie jest w ciul) z wro kt?ry zajmuje si? czymkolwiek i ma jakie? programy sta?owe itp. Na pocz?tek zawsze spoko, a po roku z g?rki jak jeste? ogarni?ty ;)

Status
Zamknięty.
Do góry