Odp: Co dalej z Tibi??
A ja uwazam ze Tibia idzie w gore. Nie wiem to tylko moje zdanie. Update'y wychodza bardzo czesto, na Tibia.com codziennie aktualizuja "news ticker" niedlugo wychodzi nowy Spring Patch 2012. I nie wiem o co chodzi ludzia ze niby nibia spada w dol. Dla mnie to caly czas idzie tylko do gory. Gdyby nie bylo aktualizacji juz to rozumiem ale przeciez jest i to duzo
Duzo?
Ile w roku wychodzi update? 2, 3, 4? Serio pytam bo teraz nawet nie wiem, ale slyszalem o jakiejs latce wiosennej kiedys czy cos, wiec wychodzilo by, ze 3 zamiast 2(co pol roku).
//spring patch, summer update, autumn patch, winter update ~Zbizu
I to jest duzo? Duzo to by to bylo jak by w kazdym update dodawali 2 kontynenty i mase questow. A co dodaja? raz na 2 update jakis kontynent z moze 3 interesujacymi questami w tym tylko 1 dluzszy. I kilkoma slabymi nudnymi questami skrzynkowymi typu dojsc do skrzynki i wziac...
Jak by bylo duzo update to bym nie przestal grac. Przestalem jak zrobilem wiekszosc i poznalem prawie wszystko. W update dochodzilo to tak wolno, ze nie oplacalo mi sie kolejne 4 miesiace czekac na update zeby sprawdzic co nowego a w tym czasie nudzic sie tam, gdzie juz bylem przez ostatnie 2 miesiace po update.
Wiec wychodzi na to, ze takie update jak wprowadzaja powinny byc co 2 miesiace albo czesciej.
Poza tym, jakim cudem systemy nad ktorymi na rl pracuja pol roku, sa po miesiacu wydawane na otsach niektorych? Profesjonalna firma ktora wymyslila ta gre i ja zrobila od 0 nie potrafi tak szybko pisac systemow jak to robi jakis tam pierwszy z brzegu skrypter dla swojego otsa i w dodatku 6 razy szybciej? Prosze cie...
Poza tym jak juz pisalem to co dodaja jest po prostu smieszne. Po uj dodali mounty jak one nic nie daja? Powinni zrobic jakies buffy z tych mountow itp, a nie, 20 mountow i kazdy daje 10 speeda. Wtf?
Dlatego, ze wprowadzaja malo przydatnych i przyjemnych rzeczy w okreslonym odcinku czasowym uwazam, ze jednak nie rozwija sie a upada. Bo gracze znudzeni czekaniem odchodza, jak np ja.
Poza tym jak mozesz mowic, ze sie rozwija. Widziales liczbe graczy kiedys i dzis?
Dzis liczba graczy jest pomiedzy 15-25, czasami troche wiecej czasami mniej.
Kiedys liczba ta utrzymywala sie stale na poziomie 50. Wiec jak to jest? Tibia sie tak rozwinela, ze stracila ponad polowe graczy?
Poza tym swiaty sa puste... Co to jest w ogole? 120 osob online, 90 osob online, 160 osob online... Kiedys na kazdym swiecie bylo minimum 300. A max i po 1000. Teraz jest minimum 100, a max 500-600.
Widziales na ktoryms swiecie kolejki w dzisiejszych czasach? Pamietam jak zaczynalem grac, to zmienialem swiat 5 razy z powodu kolejek i po 380 i po 440 osob.