Co dalej z Tibi??

Status
Zamknięty.

Vendeto

First to fight!
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
395
Siema, dawno nie gra?em i nie wiem o co cho, pono? ?adnych bot?w nie ma, co?, prawda to? Updaty to godzin?, kto? gra aktywnie, aby m?g? mi to zrecenzowa? i opisa? kr?tko, zwi??le i tre?ciwie? Neo [`], a co? innego wysz?o mo?e od ekx'a?

Przy okazji mo?e to s?u?y? do wymiany zda? na temat dok?d do wszystko zmierza, bo mnie osobi?cie si? wydaje, ?e niestety, ale Tibia traci resztki swojego klimat i pikuje w d??... Coraz to nowe dodatki za kupienie PACC'a i tak dalej, whatever.

Pozdrawiam,
Vendeto.

Odp: Co dalej z Tibi??

Temat przyszlosci i terazniejszosci troche poruszylismy w temacie o przeszlosci, zeby to porownac:
http://tibia.net.pl/dyskusja-ogolna/531595-stare-dobre-czasy-czyli-tibia.html

Neo? Nie ma i nie bedzie. Nowego bota tez nie bedzie. Prawo sie nie zmienia co chwile xd
Ale za to jest duzo innych botow.
RedBot dobrze sie spisuje. Tak samo Bbot.
Pozostaje na zawsze choc slaba, to jest, tibia auto.
Sa tez takie boty ja iBot, MageBot, TibiaCast, KeraBot, rvBot, TibiaLuz... I troche innych.

Wykrywalny jak ka?dy bot. Tibia spada w d?? i nic z tym nie zrobimy Cipsoft psuje klimat ;/

Wersja zwykla byla nie wykrywalna. Co do pro to nie wiem bo nie sledzilem dalej sytuacji, ale zapewne tez nie jest skoro tyle osob z tego korzysta i jest tak aktywne forum. I polskie i br-eng.
..:: Tibia Red Bot Pro ::.. The best bot for Tibia !!!
Polskie forum:
Tibiaredbot.pl RedBot Oficjalne polskie Forum
A sam botek nawet ciekawy, dosc duze mozliwosci, upodabnia sie czesciowo do elfa i czesciowo do neo. Nie wiem jak tam jest ze skryptami, ale podobno mialo byc zrobione tak, ze bedzie mozna kopiowac z neo lub z elfa lub z ng : d
Btw. Boty nigdy nie zgina, zawsze znajdzie sie ktos taki kto sobie dla zabawy zrobi bota i mu dobrze wyjdzie a potem go rozwinie i bedzie cos podobnego do terazniejszego redbota...
Jedynym wyjsciem to wprowadzic flasha ostateczna wersje i wywalic zwyklego clienta. Wtedy pewnie by nie bylo botow, a pewnie przynajmniej przez jakis dluzszy czas, zanim by ktos ogarnal i na flashowego clienta boty, bo wszystko sie da...
W kazdym razie z powodow ktore juz wypisywalem w tamtym temacie tibia juz raczej nie ma szanssy sie podniesc. Bo po prostu nie ma w nia kto grac...

Ja na RedBocie ?miga?em pera dni ,a? do update. Prosty w obs?udze nie trzeba czyta? 30-stron ,?eby za?apa? o co w nim chodzi. Jak dla mnie bot si? sprawdz? nawet du?o funkcji posiada.

btw.
Prosz? was nie m?wcie ,?e Tibia upada. Bo mnie ?ciska ;). W?a?nie jak ja zacz??em gra? ;>.
Dobra wiem takie s? fakty. Ale jak dla mnie tibia zawsze b?dzie mia?a swoich wiernych fan?w a do p??ki b?d? Ci fani Tibia nie upadnie..

Ehh... ch?tnie bym sobie dobi? t? dwusetk?, bo na realu nigdy jeszcze tej bariery nie przekroczy?em, ale w og?le nie czuj? ch?ci do gry, tego zapa?u, nawet na bocie. Wydaje mi si?, ?e opr?cz tego, ?e upada ten dawny, ?wietny i niepowtarzalny klimat Tibii to zmienia si? tak?e pokolenie, ludzie dorastaj? i to r?wnie? rzutuje na mniejsze zainteresowanie, tak mnie si? wydaje, chocia?by nawet troch? na swoim przyk?adzie.

Zgadzam si? Vendeto. Mi tak?e odechcia?o si? gra? w Tibie chod? nie do ko?ca. Czuj? ogromn? ch?? wbijania lvl'a, no-life'owania przed kompem, ale gdy tylko w??cz? gr? i zaloguje si? nagl? wszystko znika jak ba?ka mydlana. :/

Ehh... ch?tnie bym sobie dobi? t? dwusetk?, bo na realu nigdy jeszcze tej bariery nie przekroczy?em, ale w og?le nie czuj? ch?ci do gry, tego zapa?u, nawet na bocie. Wydaje mi si?, ?e opr?cz tego, ?e upada ten dawny, ?wietny i niepowtarzalny klimat Tibii to zmienia si? tak?e pokolenie, ludzie dorastaj? i to r?wnie? rzutuje na mniejsze zainteresowanie, tak mnie si? wydaje, chocia?by nawet troch? na swoim przyk?adzie.

Wydaje Ci si?, bo nie masz zapa?u do gry, dlatego wszytko jest nudne itd. Wprowadzane s? nowe updaty, kt?re wed?ug mnie id? w dobrym kierunku, co? co na pocz?tku wydawa?o mi si? idiotyzmem, teraz jest w pe?ni funkcjonalne. Wszystko zale?y od pogl?du na sytuacje, je?eli stara Tibia wydaje Ci si? lepsza to za nic w ?wiecie nie spodoba Ci si? nowa. Ka?da nowa gra na pocz?tku wydaje lepsza i z czasem po prostu traci to co?.

//Marcin24//

M?wisz, ?e wprowadzaj? nowe zmiany, kt?re uwa?asz za dobre? No to powiedz mi po choler? dodali ten ca?y nowy system czar?w? Zb?dna, niepotrzebna rzecz.

M?wisz, ?e wprowadzaj? nowe zmiany, kt?re uwa?asz za dobre? No to powiedz mi po choler? dodali ten ca?y nowy system czar?w? Zb?dna, niepotrzebna rzecz.

No akurat teraz moim zdaniem to dowaliles. System czarow to jedna z lepszych rzeczy do urozmaicenia gry. Tyle, ze takie cos powinno byc od poczatku.
Poza tym powinni w ten sposob urozmaicic cala gre, a zanim wszystko tak ogarna minie jeszcze z 10 lat z taka predkoscia...
Dla mnie bledem jest np dodawanie takich rzeczy ktore praktycznie nie nie wprowadzaja. Np mounty, niby fajnie sie zbiera ale tak na prawde maly z tego bonus dla graczy, wiec zbieraja to z nudy, a nie z przyjemnoscia i dla pozniejszych buffow.
Powinni zmieniac duzo i szybko. Sluchac wiecej graczy, bo nie sluchaja praktycznie nic... Olewaja propozycje...

Niestety, ale si? z Tob? nie zgodz?. Dla mnie jest to ca?kowicie zb?dne by?o dobrze tak jak by?o przedtem. Zero dupnych nowo?ci tylko STARA dobra Tibia.

Niestety, ale si? z Tob? nie zgodz?. Dla mnie jest to ca?kowicie zb?dne by?o dobrze tak jak by?o przedtem. Zero dupnych nowo?ci tylko STARA dobra Tibia.

I znudzila by ci sie po roku bez zmian, tak samo wszystkim.
Dla ciebie lepiej nic nie zmieniac tylko zostawic jak jest?
Dla mnie odwrotnie, zostawianie wszystkiego samemu sobie jest zle, bo wszystko staje sie nudne jak juz to zobaczysz 10 razy...
Dlatego dobrze, ze dodaja nowe rzeczy, ale moim zdaniem i tak dodaja ich za malo bo i tak mozna odkryc calego polrocznego update'a w ciagu miesiaca, a co robic przez pozostale 5 miesiecy? Nudzic sie znow na tych samych miescowkach?
Btw. Powiedz mi co bys robil jak bys teraz ciagle gral na serwerze chociazby 8.0? Expil w kolko na demonach i dlach 600 lvlem?
Teraz mozesz isc na nightmare, grim reapery, ghastly dragony, lizardy, drakeny, medusy, infernalisty, war golemy, Spidrisy, podwodne guardy.
W starszej tibii tego nie miales, wiec bys sie nudzil 1000 godzin na 5 respach. Teraz mozesz isc w te 1000 godzin na 25 respow. Co moim zdaniem i tak jest mala liczba, ale przynajmniej cos proboja dodawac.

A czary? Co ci sie nie podoba, teraz jest fajnie. Kombinacje hotkeyow, utrudnienie lekkie, trzeba myslec czego uzywac, patrzec na cooldowny. To jest zabawa sama w sobie. A nie, stanie i walenie f5 zeby atakowac i f2 zeby sie leczyc przez 5 godzin... 0 myslenia, teraz przynajmniej nie zaczniesz bezmyslnie spamowac 2 klawiszy, bo musisz ogarnac ich 12 w dobrej kolejnosci.

@Kikimora: niby masz racj?, ale wydaje mi si?, ?e to wszystko jest wprowadzane dla nowego pokolenia a nie dla tych wyjadaczy z wersji poni?ej 8.0. Jak dla mnie kiedy? by? klimat, mapka fajna, dobrze dobrane kolory a nie to co teraz jak kolorowanka dla dzieci.

Gracze te? byli inni pomagali sobie np: kiedy? na Fibuli(chyba tak si? nazywa?o to miejsce na zach?d od Thais) expi?em sobie na beholderach a tu nagle biegnie rycerz, kt?rego goni DS ma ma?o hp i pisze help, wi?c ja mu pomog?em. P??niej on wiele razy mi pomaga? sprzedaj?c mi rzeczy dost?pne z PACCa i blokuj?c smoki. Takich historii by?o wiele a teraz to albo nie pom?g?by ci nikt bo boci albo zablokowa? ?eby? pad?. Trole/Boty/Zbyt kolorowa grafika/Jeszcze wi?ksze nastawienie na kas? bo teraz wszystkie dodatki dotycz? PACC/Kasa na allegro.

Zmiany s? potrzebne, ale obecnie id? w z?ym kierunku, bo chc? przekona? do siebie osoby w wieku 10-15 lat kt?re wol? gra? w Metina/League of Legends/WoWa a teraz jeszcze czekaj? na GW2. Ja si? im nie dziwie bo jakby za moich czas?w by?y takie gry to nie spojrza?bym na Tibi?(no mo?e wtedy jeszcze tak bo by? klimat).

Zmiany s? potrzebne, ale obecnie id? w z?ym kierunku, bo chc? przekona? do siebie osoby w wieku 10-15 lat kt?re wol? gra? w Metina/League of Legends/WoWa a teraz jeszcze czekaj? na GW2. Ja si? im nie dziwie bo jakby za moich czas?w by?y takie gry to nie spojrza?bym na Tibi?(no mo?e wtedy jeszcze tak bo by? klimat).

Metin, LoL, WoW to gry, kt?re s? bardziej rozwini?te i w dodatku grafika jest lepsza.

Gracze te? byli inni pomagali sobie np: kiedy? na Fibuli(chyba tak si? nazywa?o to miejsce na zach?d od Thais) expi?em sobie na beholderach a tu nagle biegnie rycerz, kt?rego goni DS ma ma?o hp i pisze help, wi?c ja mu pomog?em. P??niej on wiele razy mi pomaga? sprzedaj?c mi rzeczy dost?pne z PACCa i blokuj?c smoki. Takich historii by?o wiele a teraz to albo nie pom?g?by ci nikt bo boci albo zablokowa? ?eby? pad?. Trole/Boty/Zbyt kolorowa grafika/Jeszcze wi?ksze nastawienie na kas? bo teraz wszystkie dodatki dotycz? PACC/Kasa na allegro.

Zgadzam si? nie raz pomaga?em innym, a potem oni pomagali mi w dodatku na rooku gdzie jest naprawd? trudno nabi? spory lvl.

Metin, LoL, WoW to gry, kt?re s? bardziej rozwini?te i w dodatku grafika jest lepsza.

Skoro tak uwa?asz to nigdy nie spodoba Ci si? Tibia, bo jeste? typowym 3d'owcem. Gra?em w Metina 5 minut, d o momentu jak dosta?em questa, ?e mam zajeba? jakie? dziki i wzi?? kluski. Stwierdzi?em, i? ta gra jest poni?ej mojego poziomu intelektualnego.

Skoro tak uwa?asz to nigdy nie spodoba Ci si? Tibia, bo jeste? typowym 3d'owcem. Gra?em w Metina 5 minut, d o momentu jak dosta?em questa, ?e mam zajeba? jakie? dziki i wzi?? kluski. Stwierdzi?em, i? ta gra jest poni?ej mojego poziomu intelektualnego.

?le mnie zrozumia?e? chodzi o to, ?e ja uwa?am, ?e Metin2 / LoL / WoW - to g?wno mimo atrakcyjno?ci grafiki, quest?w oraz fabu?y. Gustuj? w grach typu Tibia, ale aktualne zmiany niezbyt podchodz? mi.

M?wisz ?e WoW to g?wno , a na 100% nawet nie sciagneles i nie zagrales. A aktualne zmiany w tibi sa dobre , jest co robic a nie expic przez dlugie godziny w tym samym miejscu. Ale bez pacca troche lipa jest tak czy siak.

A ja uwazam ze Tibia idzie w gore. Nie wiem to tylko moje zdanie. Update'y wychodza bardzo czesto, na Tibia.com codziennie aktualizuja "news ticker" niedlugo wychodzi nowy Spring Patch 2012. I nie wiem o co chodzi ludzia ze niby nibia spada w dol. Dla mnie to caly czas idzie tylko do gory. Gdyby nie bylo aktualizacji juz to rozumiem ale przeciez jest i to duzo :P

A ja uwazam ze Tibia idzie w gore. Nie wiem to tylko moje zdanie. Update'y wychodza bardzo czesto, na Tibia.com codziennie aktualizuja "news ticker" niedlugo wychodzi nowy Spring Patch 2012. I nie wiem o co chodzi ludzia ze niby nibia spada w dol. Dla mnie to caly czas idzie tylko do gory. Gdyby nie bylo aktualizacji juz to rozumiem ale przeciez jest i to duzo :P

Duzo?
Ile w roku wychodzi update? 2, 3, 4? Serio pytam bo teraz nawet nie wiem, ale slyszalem o jakiejs latce wiosennej kiedys czy cos, wiec wychodzilo by, ze 3 zamiast 2(co pol roku).//spring patch, summer update, autumn patch, winter update ~Zbizu
I to jest duzo? Duzo to by to bylo jak by w kazdym update dodawali 2 kontynenty i mase questow. A co dodaja? raz na 2 update jakis kontynent z moze 3 interesujacymi questami w tym tylko 1 dluzszy. I kilkoma slabymi nudnymi questami skrzynkowymi typu dojsc do skrzynki i wziac...
Jak by bylo duzo update to bym nie przestal grac. Przestalem jak zrobilem wiekszosc i poznalem prawie wszystko. W update dochodzilo to tak wolno, ze nie oplacalo mi sie kolejne 4 miesiace czekac na update zeby sprawdzic co nowego a w tym czasie nudzic sie tam, gdzie juz bylem przez ostatnie 2 miesiace po update.
Wiec wychodzi na to, ze takie update jak wprowadzaja powinny byc co 2 miesiace albo czesciej.
Poza tym, jakim cudem systemy nad ktorymi na rl pracuja pol roku, sa po miesiacu wydawane na otsach niektorych? Profesjonalna firma ktora wymyslila ta gre i ja zrobila od 0 nie potrafi tak szybko pisac systemow jak to robi jakis tam pierwszy z brzegu skrypter dla swojego otsa i w dodatku 6 razy szybciej? Prosze cie...
Poza tym jak juz pisalem to co dodaja jest po prostu smieszne. Po uj dodali mounty jak one nic nie daja? Powinni zrobic jakies buffy z tych mountow itp, a nie, 20 mountow i kazdy daje 10 speeda. Wtf?
Dlatego, ze wprowadzaja malo przydatnych i przyjemnych rzeczy w okreslonym odcinku czasowym uwazam, ze jednak nie rozwija sie a upada. Bo gracze znudzeni czekaniem odchodza, jak np ja.
Poza tym jak mozesz mowic, ze sie rozwija. Widziales liczbe graczy kiedys i dzis?
Dzis liczba graczy jest pomiedzy 15-25, czasami troche wiecej czasami mniej.
Kiedys liczba ta utrzymywala sie stale na poziomie 50. Wiec jak to jest? Tibia sie tak rozwinela, ze stracila ponad polowe graczy?
Poza tym swiaty sa puste... Co to jest w ogole? 120 osob online, 90 osob online, 160 osob online... Kiedys na kazdym swiecie bylo minimum 300. A max i po 1000. Teraz jest minimum 100, a max 500-600.
Widziales na ktoryms swiecie kolejki w dzisiejszych czasach? Pamietam jak zaczynalem grac, to zmienialem swiat 5 razy z powodu kolejek i po 380 i po 440 osob.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry