co my?licie na temat spolszczenia klienta do gry ?

Status
Zamknięty.

GmHeder

Advanced User
Grudzień 4, 2009
Liczba reakcji
6
~~~~
Elo All
~~~~

chcia?bym zna? wasze zdanie na temat spolszczenia klienta do gry
wiem ?e wszyscy s? przyzwyczajeni do Eng klienta ale to ju? przesada ;]

co wy na to ?

Odp: co my?licie na temat spolszczenia klienta do gry ?

Zrobisz jak uwa?asz, ja bym gra? na angielskim ze wzgl?du na to ?e j?zyk angielskim jest standardem teraz wi?kszo?? kraj?w. Tracisz tylko graczy, a w?tpi? ?eby? utrzyma? serwer tylko z polak?w.

Polacy to najlepsi gracze komputerowi ;]
nie wiem dlaczego w?tpisz.

My rz?dzimy w tibii metinie shaya 4story ;] Margonem Q.Q lineage2 i wiele innych

w tibii mdw utrzymywa? si? d?ugo na pozycji mistrza ^^
w metinie na priwach wsz?dzie Polacy s? g?ra (m?wi? o zagranicznych)
shaya i 4 story wiem ze tez jest du?o Polak?w
Margonem Q.Q - spal to g?wno nie komentuje tego ;d
lineage2 niez?a gra i tez jest wielu polak?w

// nie wiem dla czemu mam traci? graczy przez spolszczenie ;]

przecie? jak kto? chce mo?e by? na PL lub ENG

Margonem to polska gra, z polskim j?zykiem, wi?c ci??ko by by?o ?eby by?o wi?cej obcokrajowc?w ni? polak?w, my?l troch?. Jak chcesz to spolszczaj, ale musia?by? spolszczy? naprawd? dobrze, bez b??d?w itp. Jak dla mnie to ilo?? pracy w stosunku do efektu nie jest warta po?wi?cenia czasu.

Powiem tak, mo?esz zrobi? swojego klienta PL a inni mog? przez normalna tibie i ip changer wbija? i maja ENG wiec to tylko zale?y czy Ty tak chcesz ;p

Opcja nie najgorsza, ale ju? nie nowo??, w projekcie ra s? do wyboru j?zyki polski/angielski, ale i tak pomys? popieram z powodu, ile obcokrajowc?w jest na Polskich ots 1-2 % ??

pozdrawiam hiroh .

Jestem za wstawieniem klienta spolszczonego , poniewa? obcokrajowc?w jest bardzo ma?o 1-3 na serverze , wi?cej nie b?dzie, gdy? nie mog? wysy?a? sms za zl wol? grac na tamtejszych serverach i miec full opcj? . Spolszczony klient najlepiej chyba pasuje do w?asnej mapki. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam Black Mist

Status
Zamknięty.
Back
Do góry