Co my?licie o dzisiejszej tibi ?

Status
Zamknięty.

kokoks123

Active User
Luty 19, 2011
Liczba reakcji
2
Co my?licie o dzisiejszej tibi ?
Mi si? wydaje ?e jest coraz ?atwiejsz no bo 40 lvl biega z mpa g legi sofry itp kiedys to bylo cos na 100 lvl nawet
Notka moderatorska:
Dalsze p?akanie jaka stara tibia by?a kiedy? i wsz?dzie biegaj? boty b?dzie uznawane za ma?owarto?ciowe posty. Tyczy si? post?w napisanych po 10 wrze?nia 2011. Przyklejam ale je?li zacznie si? robi? bezsensowny spam to temat poleci do kosza.

Notka moderatorska:
Tak jak obieca?em - zamykam

Odp: Co my?licie o dzisiejszej tibi ?

Nigdy dzisiejsza Tibia nie b?dzie przypomina?a tej starej... Stara by?a lepsza...

kokoks123 ju? nawet 20 lvle lataj? z Mpa,dh,mms gratuluj? takim. ?eby nie by?o, ?e post nie na temat :P W og?le nie ma co por?wnywa? starej tibii do tej nowej :/ Ta Tibia ju? dawno straci?a sw?j klimat ;(

Tibia 7.6 byla po prostu genialna. Ale oczywiscie ulepszenia byly niezbedne bo nikt by w to nie gral . Moim zdaniem dobrym pomyslem jest stworzenie przez Cipsoft serverow ze starsza tibia. Gracze mogli by wybierac gdzie wola grac.

Szkoda po prostu rozmawia? o nowej Tibii...

Dzisiejsza Tibia to szajs, kiedy? to dopiero by?y czasy, ale wszystko si? zmieni?o i ju? nie wr?ci.

Szkoda m?wi? o nowej tibi dla mnie najlepsza to by?a tibia 7.6

proste chcesz zagrac na starej tibi idz na ots i tyle a nie bedziecie narzekac ze stara byla lepsza ale i tak gracie w nowsza wiec????

Dla mnie jest to lipa ?e patrze a tam 20 level na koniu zasuwa ;/
Moim zdaniem mount m?g?by by? tylko dla graczy PACC
ale mniejsze z tym powinien by? trudny do zdobycia bo nied?ugo wszyscy bend? w tym biega? ..
a i jeszcze to ?e czar?w nie mo?na u?ywa? tak szybko jak kiedy? ;/
Nawet nam sie te zmiany nie podobaj? ale i tak gramy :)
Trzeba sie modli? ?eby nie zrobili czego? nowego i bardzo g?upiego
jak tibia w 3D....

Madey ma racj? jak kto? chce stara tibie to mo?e i?? na Ots. A co do nowej tibi to wola? bym ?eby nie by?o ju? updat?w.

Co tu mo?na m?wi? ,gra sta?a si? dobr? maszynk? do zarabiania pieni?dzy

Co tu du?o m?wi?? Obecna Tibia to jeden z wi?kszych syf?w dzia?aj?cych online.
Teraz nie liczy si? eq, tylko lepszy bot.
Najlepsza i najpi?kniejsza Tibia to 7.4 bez hotkey?w, gdzie uhy si? robi?o nockami i zwiedza?o si? ?wiat z kolegami...

Tak jak powiedzia? kolega wy?ej, Tibia 7.4 by?a najlepsza. Pami?tam jak sam kiedy? sta?em przed depo i zarabia?em moim 11 lvl robi?c uhy. Jak zdoby?em bohy to czu?em si? "boski". Teraz tibia straci?a sw?j w?tek, ten wspania?y klimat kt?ry by? kiedy?.
Du?o os?b narzeka na tera?niejsz? tibie, lecz i tak w ni? gramy. Poniewa? du?o graczy ma sentyment do tej gry. Mo?e kiedy? cipsoft wpadnie na pomys? i zrobi co? w stylu wyboru klienta ;D Co? na miar 3-5 serwer?w pod tibi? 7.4-7.6

Przykro mi, ale musz? Cie zawie?? Staken13. Wielokrotnie by?y wysy?ane email do cipsoft by stworzyli oddzielne serwery ze starsz? Tibi?, lecz CipSoft odpowiada?, ?e chc? by gra si? ca?y czas rozwija?a i ulepsza?a. Raczej nigdy nie doczekamy si? powrotu rl Tibi 7.4 przez CipSoft.

Naj?mieszniejsze jest to, ?e gdy wersja Tibi by?a 7.4 to rekord graczy na ?wiatach pada? w ponad 90 ty?. a teraz przekracza ledwo 30 ty?. Ju? same OTS maj? ??cznie ponad 40 ty?. graczy :).

Jak dla mnie to ju? nie ten sam klimat co kiedy? nawet...

Teraz jest wszystko przez botter?w kt?rzy wystawiaj? GP na allegro i dziecko kt?re ma troche drobnych kupuje kilkanascie CC i sie cieszy.

Szkoda ze to juz nie wroci... Ale z drugiej strony patrzec jakie byly komputery i dostep do internetu za czasow tibii 7.4 a jaki jest teraz. Musi sie gra rozwijac, jak by sie nie rozwijala to tez bylo by duzo narzekaczy ktorzy by mowili "osiagnolem w tej grze wszystko, ale zamula nie ma co robic" w cudzyslowie ujolem w skrocie jak niektorzy mysla. Trzeba tez na to popatrzec z innej perspektywy jak by Cipsoftowi nie zalezalo na nas to by nie robil tych updatow, eventow oraz nie scigali by nieuczciwych graczy (co prawda jestem oszustem uzywam Neobota) ale to dlatego ze wiekszosc to robi, kiedys mi sie super gralo jak recznie wytresowalem 80 skilla kina (to chyba byly czasy 7,6) inni ludzie byli gralem troche na pvp lecz zlapalem hunta pozniej refugia no-pvp (spodobalo mi sie zzywalo sie z ludzmi, zostawiales list na respie ktos ci pisal jak dlugo itd. A teraz boty same nikogo nie obchodzi twoj list, ani to ze chcesz sobie poexpic kiedy online jestes. Ludzie sie zrobili chamscy i to moze tez przez to taki bunt sie narodzil. Pozdrawiam wszystkich ktorzy godza sie z moja opinia.

Prawda jest taka, ?e Tibia musi si? rozwija?, a CipSoft zepsu? gr?. Najbardziej wkurza mnie to, ?e lataj? boty, to te?, lecz wi?kszo?? przedmiot?w CipSoft zepsu?a. Dajmy na to Uh'y, na 11 lvl mozna by?o robi? tak Uh'y ze na koncu wychodzilo sie z 11 lvl b robe, c legs, skull staff, bohy itp... i ko?czy?o si? z 40+ mlvl. A teraz CipSoft u?atwi? na tyle gr? by mo?na by?o gra? na botach. Czy kto? sobie wyobra?a postawi? bota na 7.4 i to jeszcze na MS? Je?li musieli?my ogarnia? runki, mane + hp? CipSoft przyczyni? si? g??wnie by ludzie tworzyli boty i by jeszcze ?atwiej one expi?y i szybciej.
Tak nawiasem m?wi?c podobno jaki? anglik tworzy obecnie serwer z w?asn? map?, kt?ra jest bardzo podobna do rl tylko mniej miast. Ma?o tego ma on by? pod 7.4, runy itp... ma by? wszystko zachowane za czas?w Tibi 7.4, w?asne kupowanie czar?w, stare statki bez PZ, RookGaard z Pacc Mostem. i Exp 3, Skille 2x i Magic lvl 2x, a co najlepsze regeneracja HP i MP tak jak na starej Tibi tylko 2x wi?cej czyli 2 i Pacc za sms 3.66 a daje nam a? 12dni.
My?l?, ?e warto na takie co? czeka? :)? A Wy?

Powiem tak,ten kto nigdy nie mia? PACC-a,wsp??czesnej Tibii (kt?ra jest fajna) nigdy nie polubi wi?c zach?cam do kupna PACC-a i zarazem wspierania Cip Softu,bo jak nikt nie b?dzie kupowa? PACC-a to Cip Soft zbankrutuje (utrzymanie 90 serwer?w to maj?tek).
Na g??wnym kontynencie jedyne zmiany to odrestaurowanie miejsc i kilka nowych Quest?w.
A za to na PACC Area jak mo?na przeczyta? z news-?w ca?y czas si? co? dzieje.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry