Crashe OTS

Status
Zamknięty.

Ulti

User
Wrzesień 13, 2010
Liczba reakcji
2
Witam was,

Co najcz??ciej powoduje crash OTS? M?j OTS stoi na linuxie...nie wiem czy kto? go crashuje czy pada sam od siebie, ale co ok. 1-2 dni jest crash.

Aktualnie zrobi?em to:

-Zabezpieczenie przed ElfBotem
-mute on failure spells

PHP:
    bufferMutedOnSpellFailure = true

lecz dalej nie pomaga. Co jeszcze mo?e by? przyczyn??

Odp: Crashe OTS

Wchodzisz do domku aleta sio i invitujesz ** ??

Invite nie tworz? crasha. Dlaczego by mia?y tworzy??

Crashe serwera jest bardzo ci??ko wyelminowa?, jest masa powod?w kt?re mog? je robi? :) Ja te problemy mam za sob?, kupi?em serwer dedykowany na w?asno??, nie jaki? g?wniany tylko taki na kt?ry zesz?o par? wyp?at.. Crashowa? te? mog? ???ka, chodzi tu o system po?cieli, wi?c sprawd? czy to nie wina tego. Mog? Ci pom?c zabezpieczy? tw?j serwer za $$ :) Najpierw robi?, po tygodniu jak nie b?dzie crasha to p?acisz, odezwij si? na pw..

Up twoja wypowiedz jest nie zbyt hym... jak to uj?? ;[ po prostu 0% rep. 7 post. i od 08 jeste? tutaj z nami o lol xD dziwne jest 2010 a ty dopiero masz 7 post?w, mniejsza z tym.
W?tpi? ?eby kto? ci zap?aci? za to ale ok xD

Bo dopiero dzi? znalaz?em chwil? czasu ?eby odwiedzi? to forum :) i przypomnie? jak si? pisa?o klawiatur?:> Du?o ludzi p?aci za zabezpieczenie dedyka przed "Tibijskimi Hakerami" lub przed tymi bardziej w temacie. W dodatku ?atwo shackowa? baz? danych, ukra?? unikatowy lay itp :) Dlatego wielu ludzi zap?aci.

@kolego nie obra? si?, ale je?eli chcia?bym za to zap?aci? zg?osi? bym si? do kogo? bardziej pewnego.

???ka dzia?aj?, mo?na si? do nich po?o?y?.

P.S. Jak zabezpieczy? si? przed mage bomb?
P.S2 Jak wy??czy? dymki z "nieudanych czar?w?

nie pomog?o to buszowanie w spells.cpp oraz talkactions.cpp

prosz? o inny spos?b ;)

najczestszym powodem crashy sa bledy na mapie.

Nieee najcz?stszym powodem jest dzieciak, kt?ry robi ots na kas? :]

Powiedz dok?adie jakich skrypt?w u?ywasz tzn z jakiego silnika... (Chodzi mi typu iriana/servia/roxor/evo itp)

Sposob?w jest mn?stwo, i ci?gle powstaj? nowe, dobrze by by?o jak by? opisa? co si? dzieje wpierw lagi czy serwer odrazu pada, czy mo?e masz jakie? b??dy w silniku, mo?e baza Ci pada, jest wiele opcji...

Moze Ktos Atakuje Twoj Server DDosem?? To Ostatnio (gdy mialem ots 7.92) Byl Bardzo Popularny Atak.. W Momencie Padu servera Wpisz netstat i zobacz czy masz gora 2x tyle polaczen co graczy online jesli masz np 10 osob to polaczen powinno byc okolo 20 jak bedzie np 300 to znaczy ze na 90% to ddos

Status
Zamknięty.
Back
Do góry