• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

-Tibia 10.41 [Custom] Projekt Neptune

Status
Zamknięty.

Ceasar

Active User
Maj 29, 2010
Liczba reakcji
4
qWFkdkz.png

Co to za serwer?

Neptune jest to ma?y custom serwer, nad kt?rym pracuj? od oko?o roku (oczywi?cie z przerwami). Nie jestem skrypterem, a w mappowaniu jestem na poziomie ?rednio-zaawansowanym(?), dlatego te? nie oczekujcie cud?w. Niekt?re cz??ci mapy s? po prostu pobrane z internetu, reszta zrobiona przeze mnie. Jest to mapka Devland (Vanilla, Karmia - jak zwa? tak zwa?)

B?dzie to lekka kopia serwera wypas.eu, na kt?rym sporo gra?em przed startem 'Lordaeronu', p??niej przesta?em bo nie za bardzo przypad?a mi do gustu edycja mapy. Spr?buj? cho? lekko odtworzy? klimat, kt?ry tam panowa?, ale nie ukrywam - b?dzie to cholernie trudne.

Mno?niki i inne informacje.
_______________________________​

Rozmy?la?em troszeczk? nad tym czy zrobi? serwer pvp czy no-pvp, ale wydaje mi si?, ?e w tym momencie nie ma szans na serwer no-pvp, dlatego te? b?dzie to pvp. Mimo, ?e ma?o grywa?em na pvp, bo pvp w Tibii uwa?am za syf. (chyba za d?ugo gra?em w wowa, ?eby kilka hot?w nazwa? pvp)

Experience: 5x
Magic: 2x
Skills: 6x lub wy?ej, zobaczymy.
Loot: 2x

Client: 10.41, ale chcia?bym bardziej 10.50, ale jako? nie zanosi si? w najbli?szym czasie na update tfs, tak?e 10.5 b?dzie p??niej.​

G??wnie b?d? normalne systemy/questy jak na rl, chocia? spr?buj? dorobi? troch? w?asnych.
Normalny system addon?w, bez jakich? ?atwych quest?w na addony, statuetki, lalki, czy inne takie,
DHQ/Anni,
POI (z ?adnie odnowion? map?),
Inq z ka?d? misj?,
Banshee,
Demon Oak,
Sporo raid?w (co 6h)
Sporo nudnych quest?w 'id?, zabij, we? nagrod?'
Kilkana?cie/kilkadziesi?t misji 'zabij ile? potwor?w' lub 'przynie? jakie? przedmioty'
Arena pvp
Taski
... I wi?cej.

Chcia?bym serwer bez dotacji, ale p?ki co mam ma?y problem z hostingiem, dlatego te? zobaczymy co z tego wyjdzie.

Informacje o mapie

Rozmiar mapy: 42 mb
10 miast na mainlandzie

Troch? statystyk:
Dane o 'kratkach'(sqm, tile - nie mam poj?cia jak to przet?umaczy?):
Ca?kowita liczba sqm: 4101413
Liczba kratek, na kt?rych mo?na chodzi?: 697921
Liczba kratek, na kt?rych nie mo?na chodzi?: 3403492
Procent kratek, na kt?rych mo?na chodzi?: 17.02%
Kratki z detalami?: 648386
Procent kratek z detalami: 15.81%

Dane o potworach:
Ca?owita liczba potwor?w: 13779

Dane o miastach/domach:
Ca?kowita liczba miast: 14
Liczba dom?w: 372
Dom?w na miasto: 26.57
Liczba kratek mieszkalnych: 18490
?rednio kratek na dom: 49.70
?rednio kratek na miasto: 1320.71
Najwi?ksze miasto: "Karmia" (3885 sqm)
Najwi?kszy dom: "Azshara Guildhall" (568 sqm)

Kilka zdj???

tCGJ6hP.png

I co? bli?ej.

1zlq7hj.jpg

30nacgp.jpg

x22ctg.jpg

1zw2f69.jpg

156fssp.jpg

Co o tym my?licie? Podoba wam si?? Macie jakie? propozycje? Piszcie. ;)
Przepraszam za ewentualne b??dy, ale jest do?? p??no i mog? nie my?le? co pisz?. :v

Odp: [Custom] Projekt Neptune

Widzia?em ten serwer na Otlandzie, dobrze wiedzie?, ?e tworzy go polak!
powiedz mi czy b?dziesz chcia? stworzy? serwer RPG czy raczej WAR?

Neptune b?dzie serwerem bardziej pod RPG ni? pod WAR, chocia? to bardziej ludzie zdecyduj? co b?d? robi? na serwerze. Lubi? elementy RPG, ale i te? jakie? wojny bywaj? ciekawe. Graj?c w Tibi? sp?dzi?em wi?kszo?? czasu na wypasie (Loara, npvp) dlatego pokocha?em masowe zabijanie mob?w, robienie quest?w i powolne zbieranie addon?w, kt?rymi mo?na by?o p??niej ?wieci? stoj?c w dp Karmii. W najnowszych wersjach Tibii dodali cd zamiast zwyk?ego exh, wi?c mo?e pvp nie b?dzie takie z?e jak kiedy? (spam ue, hur itd.) teraz bardziej stawiaj? chyba na runy i to ca?kiem ciekawa opcja.

Nie napisa?em tego w pierwszym po?cie, wi?c napisz? tutaj. B?d? trainery zwyk?e, jak i offline training. Co do bot?w, to jak dostan? raporta na kogo?, ?e u?ywa cave bota > sprawdzam, jak nie odpisuje w 1 minut?, dostaje notk? - przy?apie go drugi raz - perm. Nie cierpie bot?w w Tibii, nie rozumiem jak w tak prostej grze mo?na oszukiwa?. Argumenty typu "mam ?ycie, nie b?d? siedzia? zabijaj?c moby w tibii" s? idiotyczne - gra jest po to, aby w ni? gra?. To tak jakbym np. postawi? 'cave bota' w wowie czy w jakimkolwiek innym MMO, bo chce gra? tylko pvp, a nie chce marnowa? czasu na zdobywanie poziom?w. Jedna szansa na popraw?, jak nie to perm i temat zamkni?ty. Czyta?em ju? inne tematy na tnet o tym jak na 10 stron ludzie si? wyzywaj? i rozpisuj? si? na temat bot?w. Tutaj ju? wszystko napisa?em i zdania nie zmieni?.

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Strona jest w?a?ciwie gotowa, forum te? (takiego layouta jeszcze nie widzieli?cie, tak?e zawsze co? oryginalnego), ale pozosta? problem z hostingiem. Pisa?em jaki? miesi?c temu z HalfAway'em, ale chyba nie podoba mu si? powolne tempo pracy, bo od tego czwartku nie odpisuje.

Jak macie jakie? propozycje to piszcie, serwer jeszcze nie wystartowa? wi?c jest szansa, ?e co? zmieni?. Chocia? przed startem planuj? zrobi? chocia? kilka dni test?w. Mimo, ?e wszystko testuj? od razu i usuwam wszystkie b??dy, to jednak wi?cej ludzi mo?e co? wy?apa?. I przy okazji trzeba b?dzie troszk? ogarn?? balans profesji, bo te? ten ze standardowego tfs wypada ?rednio.

Min??o 38h i 54 minuty(?) tak?e od?wie?am. Jakie? pytania? ;)

Nie r?b z tego rpg;/ daj troszke wi?kszy exp,skill magic itd. Na rpg ma?o ludu gra, nie wiem czy to wina s?abej reklamy czy po prostu ma?ym zainteresowaniem gry w stylu rpg. Nie wiem po co jest info o tych kratkach xd. Mo?esz pokaza? troche quest?w? B?dzie sms shop? Je?li tak to co w nim b?dzie si? znajdowa??

wed?ug mnie projekt ciekawy, chocia? nie przekonuje mnie wykonywanie misji jak na rl'u ;D
mam nadziej? ?e co? wi?cej ludzi tutaj wpadnie ;)

Bardzo fajnie zapowiadaj?cy si? projekt, super, ?e b?dzie custom mapa.

Skille zostawi?bym na x6, zr?b typowy klimat RPG, niech b?dzie tak jak napisa?e?: "pokocha?em masowe zabijanie mob?w, robienie quest?w i powolne zbieranie addon?w, kt?rymi mo?na by?o p??niej ?wieci? stoj?c w dp Karmii"

Nie przesad? tylko z SMS Shopem, nie wprowadzaj nic poza rzeczami, kt?re mo?na zdoby? w grze i na pocz?tku nie u?atwi? bardzo gry.
Zajmij si? dobrze reklam?, a na pewno uda Ci si? sprowadzi? troch? graczy :)

?ycz? Ci powodzenia!

Serwer niestety, czy 'stety' wyl?dowa? na allegro. Nie jestem chyba osob?, kt?rej uda?oby si? postawienie custom serwera, gdy? ostatni raz kiedy gra?em na otsach, to by?o w okolicach 2010/2011 roku.

Sprzedaj? tylko jedn? kopi?, co kupuj?cy z tym zrobi, to ju? jego sprawa. Wydaj? mi si?, ?e 40z? za prawie gotowy CUSTOM serwer (mapa, kt?rej nie by?o na ?adnym serwerze!)+ w?asny layout na AAC oraz Forum to nie jest wysoka cena. Nie chce si? d?u?ej bawi? w Tibi? - trzeba i?? do przodu i zapomnie? o niekt?rych rzeczach. ;) Je?eli kupi to kto? ogarni?ty, to mo?e zrobi? z tego wi?kszy po?ytek i na pewno zarobi wi?cej ni? za to zap?aci.

Tak?e temat raczej nieaktualny i mo?na usun??. Przepraszam, je?eli zrobi?em komu? ochot? na taki serwer.

Panowie...
Ku*wa jego ma?.
Czy naprawd? trzeba Wam po g?owach nastrzela?, aby?cie zacz?li docenia? serwery tego typu?

Naprawd?, ?ledzi?em ten temat z ciekawo?ci?. Kontaktowa?em si? swego czasu z administratorem. Oczekiwa?em wielkiego 'WOW'.
Niestety, wszystko posz?o na marne.

Jak wiele ludzi, kroju Ceasar'a ma zrezygnowa? z tworzenia Legendy OTS, aby?cie si? ockn?li i przestali ?upa? na tych marnych podr?bkach CipSoft'owej mapy i Orshabaal'ach?

Zastan?wcie si?, co tracicie.

Wyrazy wsp??czucia. :-S

Serwer trafi? w moje r?ce je?eli ma kto? jakie? pytania to prosz? je zadawa? w tym temacie, b?d? priv, jak uda mi si? dopi?? wszystko na ostatni guzik to napisz? nowy temat, tym razem w dziale "reklama".
Wi?kszo?? za?o?e? dotycz?cych serwera podzielam ze starszym ownerem, jednak planuje zwi?kszy? troch? exp, prawdopodobnie prowadz? stage od 25 do 5, to w sumie b?dzie najwi?ksz? zmian? z mojej strony, oczywi?cie nie licz?c ingerencji w map?.

Dobry serwer RPG z niskimi mno?nikami expa, skilli itd., przy dobrej reklamie z pewno?ci? przyci?gnie spore grono graczy. Przyk?adem jest chocia?by Tibianic, kt?ry istnieje bez przerwy od bodaj 4 lat, a licznik graczy online non stop utrzymuje si? na poziomie 300-400 os?b.
Jaki jest sens robienia jakich? orshag?wien z expem x9999999999999, skoro takie serwery co tydzie? albo maj? reset char?w, albo po prostu upadaj?, bo administracja takiego serwera zd??y?a zarobi? pierdyliard z?otych, tylko dzi?ki pokoleniu orshakid?w, kt?re podbieraj? kom?rk? rodzicom i wysy?aj? esy, tylko po to aby kupi? GM Sworda (atk: pierdyliard, obr: pierdyliard).

Status
Zamknięty.
Back
Do góry