• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Czerwcowe banowanie.

Status
Zamknięty.

Punis

Advanced User
Maj 25, 2010
Liczba reakcji
17
Jak mo?na ujrze? na oficjalnej stronie tibii:

Dzisiaj, tj. 01.06.10r, 5291 kont do Tibii zosta?y zbanowane za korzystanie z nielegalnego oprogramowania w ci?gu ostatnich tygodni.Te konta zosta?y zidentyfikowane przez nasze automatyczne narz?dzie, z tego powodu skargi s? daremne.

Pozdrawiam ;)

Odp: Czerwcowe banowanie.

No, chyba pierwszy raz przebi?o 5000 ban?w. My?l?, ?e pomog?o te? te nowe narz?dzie pozwalaj?ce raportowa?. Nie wiem czy wy te? to widzicie, ale bany s? regularnie, a botter?w nie ubywa :(. Mo?e za rok b?dzie wida? efekty.

nom kurwa w?a?nie o using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations! pierdolone kutasy i wtp

Ale to jest dziwne , od ponad dw?ch lat moje postacie biegaj? na tym samym bocie , co rusz widz? priv msg
"raport bocie" "i raport you , f..k botters"
i jeszcze nigdy nie dosta?em bana. Mo?e mam ogromne szcz??cie :D

W sumie to w?tpliwe czy banowanie b?dzie mia?o jaki? wi?kszy wp?yw na gr?. Oczywi?cie jaki? tam skutek przyniesie, ale to albo kto? po prostu przestanie gra? w tibie, albo zacznie botowa? jeszcze wi?cej.

No bo jak sie ju? zagra?o na bocie to raczej nie idzie wr?ci? zpowrotem do gry r?cznie.

A botowanie jednak nadal jest op?acalne i to nawet od zera. jak kto? ju? sie troch? zna to ma gotowe skrypty, tak zwane bezdotykowe, wystarczy tylko odpali? tibie i bota i od 1 lvl do 35 nawet nie dotkn??. W tym czasie bot wbije lvl, nauczy sie czar?w, kupi promocje itd. Zajmie to mo?e na spokojnie z 3 dni, na koncie robi sie trzy takie postacie ka?da gra 8h na dzie? i mamy zape?nione 24h. i zapominamy o staminie.
A z 35 lvl na paccu mo?na ju? co nieco wycisn??, taki zestawik postaci z jednego ?wiata na m?j gust jest w stanie wyci?gn?? z 60k na dzie?, co wystarczy ?eby wr?ci? sie pacc i jeszcze zarobi? a jak przemno?y sie to np przez kilkana?cie serwer?w to wiadomo ile z tego wyjdzie - sporo. pierwszy ban (o ile za?apie) jest na 30 dni, wiec potem mamy jeszcze po 30 dniach czas na dalsze dorobienie kasy. Je?eli mamy pecha i zbanuj? nas szybko to wyci?niemy z 600k z takich postaci, a potem po 30 dniach mniej wi?cej drugie tyle, co da ??cznie 1,2k. Poniewa? gp idzie w g?re to jak dobrze p?jdzie to sprzeda si? to za oko?o 150 z?. A jak przemno?y si? to przez 5 serwer?w to na miesi?c ju? ?adna sumka. A jak konto nie za?apie bana,to i 300-400 z? z niego mozna zarobic sumarycznie.

Moim zdaniem zamiast banowa? powinni raczej pomy?le? jak dezaktywowa? bota, no ale leniwi programi?ci nic nie robi?. Jednak jak wchodzi nowa tibia to bot nie dzia?a, a co gdyby tak? tibie wypuszczali co 3 dni? Oczywi?cie bez zmiany numerka, tylko co? w kodzie zmienia?, ?aden bot by nie dzia?a?, co wyszed? by up bota, tibia zn?w zmienia kod. Ludzie nie mogli by znale?? dzia?aj?cej wersji, a? w ko?cu by si? poddali. A tu tylko to banowanie zach?ca do botowania, bo przecie? trzeba szybko odrobi? zbanowan? posta?…

i jeszcze nigdy nie dosta?em bana. Mo?e mam ogromne szcz??cie

Moze tak, a mo?e masz dobrze napisane skrypty? M?j znajomy dosta? dzi? bany na 3 konta, co tylko poskutkowa?o tym ?e odpali? nowe 4 boty ?eby pokry? straty tamtych, co ostatecznie i tak sie op?aci...

Ostatnia edycja:

I bardzo dobrze niech banuj? botter?w , mimo tych wszystkich ban?w w niekt?rych miejscach nadal nie da si? expi? bo biega bot za botem. Mam nadziej? ?e wymy?l? w ko?cu jaki? spos?b ?e boty nie b?d? dzia?a?y. Oby tak dalej Cipsoft.

Retards. po 1. Boty sie nigdy nie sko?cz? a Cipsoft to sobie mo?e banowa? do woli bo i tak 99% tych co dostaja bany to tylko CashMakerzy.. wiec jaki to ma sens??.. tylko LP jest a raczej by? na tyle g?upi ?e na takim lvl da? sie przy?apa? z botem.. ;< xD

Dobrze robi?. Ja kiedy? boci?em, ale to ju? przesz?o?? ;)
Ale si? liczba powiekszy?a bo zawsze bylo 4000+

hehe brata mi zbanowali chwalil sie ze wwybocil 50lv kupil pacca i ban to teraz ma :D

Tak czy siak real tibia powoli si? ko?czy niema co si? dziwi? z update na update coraz wi?cej bot?w i coraz mniej ludzi gra bo ju? to nie jest op?acalne wystarczy zobaczy? na allegro jak stoj? postacie a jakie drogie kiedy? by?y.

Regards,
Nannance

Wida?, ?e Cipsoft pracuje, gdyby nie to dalej na expowiskach, widzieli?my by nielegalne oprogramowania, jednak?e, z jednej strony szkoda, dla tych, kt?rzy postawili bota, przychodz? i patrz? na blokad? kont, a z drugiej strony ciesz? si? Ci co expi? r?cznie.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry