What's new

Czy kiedykolwiek by?e? ?wiadkiem nier?wnego traktowania przez nauczycieli?

Status
Not open for further replies.

sosikgse

Active User
Reaction score
1
Odp: Czy kiedykolwiek by?e? ?wiadkiem nier?wnego traktowania przez nauczycieli?

M?j kolega rzuci? plecak za daleko i gada? z kolegom to babka od WD? waln??a go 3 razy z ca?ej si?y w plecy.Koledzy chc? to zg?osi?.

Kruczeq

Senior User
Reaction score
134

Wielce poszkodowani ucznie, kt?rzy maj? tak niesamowity z?y los. Fakt, faktem nie raz s? pierdolni?ci nauczyciele, ale nie przesadzajmy co wy tutaj piszecie. Gdyby nie nauczyciel to nie wiem czy by?o by tak ciekawie. Jednak w sumie ja mam w szkole Pani? od Fizyki, kt?ra za du?o sobie wyobra?a, gdy? my?li, ?e mo?e wszystko z powodu, ?e jej m?? jest wicedyrektorem.

ZoZoLeK9164

Active User
Reaction score
58

My?l?, ?e w ka?dej szkole znajdzie si? nauczyciel, kt?ry ma swoich "ulubie?c?w". U mnie w szkole babka od angielskiego normalnie gada tylko z trzema ch?opakami a na reszte drze si? z byle powodu, a na lekcje przychodzi najeb**, ?e powtarze 8 razy to samo :/

sosikgse

Active User
Reaction score
1

My?l?, ?e w ka?dej szkole znajdzie si? nauczyciel, kt?ry ma swoich "ulubie?c?w". U mnie w szkole babka od angielskiego normalnie gada tylko z trzema ch?opakami a na reszte drze si? z byle powodu, a na lekcje przychodzi najeb**, ?e powtarze 8 razy to samo :/
U mnie te? banka od anglika mnie i moich 2 koleg?w traktuje lepiej ni? innych.

Dareluss

Active User
Reaction score
5

To by?a taka sytuacja u nas w klasie ?e mieli?my nauczy? si? jakiego? wiersza lub tekstu (dok?adnie nie pami?tam) no i pewna dziewczyna odpowiada, j?ka si?, m?wi za szybko no ale dobra 4-. Po niej by? m?j kolega wyszed? powiedzia? powoli, wyra?nie i nawet si? nie zaci?? ani razu... I by?o by fajnie ?eby facetka nie wkroczy?a na koniec i nie powiedzia?a ?e "?le recytuje"... Dosta? 3-...
U mnie bylo tak samo ..

doktor blant

Active User
Reaction score
3

wiecie ja sie nie wcinam w temat ale rozumiecie nauczyciele sa po studiach a tam naprawde musieli sie wymeczyc zeby zaliczyc te sejsje magistraty i takie inne duperele i musze odreagowac ale zeby nie bylo nie jestem po ich stronie wdg mnie powinno sie nauczycieli badac przez psychologow raz na 2-3 miesiace naprawde to by rozwiazalo duzo problemow bo takie dziecko ktore chodzi do 1gimnazjum siedzi sobie na lekcji i jest taka nauczycielka siedzi i cala lekcje krzyczy zamiast wpajac wiedze to naprawde siada na psychike wiem to z moich czasow heh

• Like
Reactions: Dtp

Raliyen

Active User
Reaction score
13

Codziennie jestem ?wiadkiem "nier?wnego" [?] traktowania przez nauczycieli.

licha

Active User
Reaction score
2

1) U nas w klasie jest 5 dziewczyn i 14 ch?opc?w i s? one w duu?o lepszej sytuacji ;p
2) Mamy "bardzo m?drego ksi?dza" Na ka?dej lekcji inna osoba prowadzi modlitwe na pocz?tku lekcji i moja kole?anka w wrze?niu dosta?a 5+ a ja za t? sam? ( przepisan? s?owo w s?owo ) dosta?em 3- bo niby za kr?tka
3) na religi za ?ci?ganie ch?opcom odrazu 1 wpisuje a dziewczynym nic tylko upomni raz nawet ?ci?gi nie zabra? ;/

MiccKaz

Advanced User
Reaction score
16

Krotko, a szybko:

Sciagfam sobie na legalu , gdyz nie nauczylem sie na kartkowke/sprawdzianz geografii, to pinda mnie w ciagu 20sekund wychwicila, kolega z telefonem wrecz na lawce, bejerowal ja tekstamI!! Dostal 5 -,'

CWK

User
Reaction score
1

Ja co do nauczycieli mam fajnie. ;] . Wyluzowani, da si? z nimi normalnie pogada?. Wiem, ?e w mojej szkole jest paru na prawd? wrednych nauczycieli i si? ciesz?, ?e na nich nie trafi?em. Narzeka? w?a?ciwie nie mog?, mam sprzeczki z nauczycielami od polskiego i angielskiego, ale to chyba z mojej winy. ;]

Tonii

New User
Reaction score
0

U mnie w szkole w tamtym roku te? by?a taka sytuacja.

?e nasza Pani od Historii zachorowa?a, to zatrudnili jakiego? kolesia na zast?pstwo. Na pocz?tku wszystko okej, ale potem... By? u nas w klasie jeden ch?opak, kt?ry wgl. si? nie uczy?, mia? ?redni? 1,2. Kole? si? wkurzy? i zacz?? go po g?owie wali?.

Potem sprawa trafi?a do dyrekcji, potem kole? mia? spraw? w s?dzie i ju? nas nie uczy? .

WhiteRaven

Active User
Reaction score
3

Witam, mo?e troch? nie w temacie jestem bo mam 24 lata i szko?? to ju? mi si? jaki? czas temu sko?czy?o, ale wierzcie mi - jak p?jdziecie na studia zat?sknicie za liceum/gimnazjum. Czemu?
A dlatego, ?e na studiach NIE MA CZEGO? TAKIEGO jak jednolity plan nauczania - masz wytyczne np. u mnie na anglistyce jest lista lektur na literatur? - ale to wyk?adowca wybiera sobie co i jak omawia. Nie podoba si?? To zapraszam Pana/Pani? za drzwi...

A potem wszyscy dostaj? jeden u?redniony egzamin napisany kolektywnie przez wszystkich wyk?adowc?w danej dziedziny. Tego zagadnienia wyk?adowca nie omawia? na lekcji - to Pana/Pani problem - trzeba by?o si? o tym dowiedzie? samemu

Nie by?o ci? na wyk?adzie/zaj?ciach a by?y podawane informacje kt?rych nigdzie nie mo?na znale?? (bo np jest to fragment osobistych jeszcze nieopublikowanych bada? danego wyk?adowcy) - masz problem...

Nie zrozumia?e? zagadnienia - masz problem...

A na koniec moje ulubione - zaliczenia ustne. Przebiegaj? totalnie wedle widzimisi? wyk?adowcy. Je?li facet chce ci? obla?, bo np.: mu podpad?e? - to zada Ci 3 pytanie takie ?eby? na pewno na nie nie odpowiedzia? i zaliczenia nie dostajesz; 2 razy mo?esz podchodzi?, potem egzamin komisyjny (je?eli dziekan wyrazi zgod?) a potem bulisz albo wylatujesz ze studi?w...

BlueSky

Active User
Reaction score
1

Tak, owszem ?e tak... By?o to na przerwie. Na dy?urze sta? nauczyciel od WF-u(wychowawca sport klasy), nagle dw?ch z jego klasy schodzi?o schodami kt?rymi niewolno schodzi?, pan to widzia? a i tak nic im nie powiedzia?, wi?c ja te? se przesz?em tamt?dy, pan nadal sta? a mi uwage waln??!

Status
Not open for further replies.