Odp: Czy masz pomys? na aktualizacje - konkurs!
Prosz?, nie u?ywaj translatora przy t?umaczeniu news?w wtedy w?a?nie wychodz? takie b??dy jak teraz, przecie? tibianews.net to jest fansite. Doda?em ten sam tekst z tibia.com na translatora i wysz?o mi dok?adnie to co ty napisa?e? z paroma b??dami..
On sie musi teraz wykazywac, zeby awansowac albo sie utrzymac na kolorku, wiec skoro nie zna angielskiego to przynajmniej translatora uzywa... Widziales inne jego newsy?
@Saphirian
Cofniecie sie o pare lat do tego co bylo fajne nie jest dobrym pomyslem... Moglo by sie wydawac, ze tak ale nie. Chociaz gralo sie dobrze, to i tak bylo by to bledem, bo kto by wrocil?
@top
Moim zdaniem za malo robia w upach. Zadko je dodaja, pol roku na zrrobienie update, a w niektorych wrzucaja tylko jakies drobne rzeczy, ktore w nastepnych up zmieniaja, bo wczesniej nie mieli czasu dokonczyc? Pisalem juz, w innym temacie, ze 1 osoba by mogla niektore systemy napisac w dzien czy dwa, czyli caly ich update w ciagu okolo tygodnia. Moze braknac pomyslow, na pozniej, ale gracze duzo ich wrzucaja, ale malo jest dostrzeganych. Moim zdaniem duzo jest nie skonczone... Poza tym cip proboje sie upodobvnic troche do innych gier do ktorych ludzie sa przyzwyczajeni i doktorych odchodza. Colldowny wprowadzaja, mounty tez nie pierwsi wymyslili...
Mogli by sie bardziej postarac, dla niektorych teraz jest fajnie, mi sie srednio podoba, choc duzo nie gralem. A sama mapa np nowego rooka mi sie strasznie nie podoba... Napychaja wszedzie gowna, zeby pokazac cos nowego... Albo powinni postawic na szybszy rozwoj i wieksze update, albo nic nie robic. Bo tak po trochu dodawac bzdur to mi sie nie podoba.
@krecioo
W kazdym jego temacie go krytykuja, a on ani nie odpowie, ani sie nie poprawi. Wiec jasne o co chodzi, bo raczej watpie, ze nie czyta komentarzy do newsow ktore sam pisze...
Co do samego zakazu krytyki jego tlumaczen... To albo to, albo 20 tematow 3 odpowiedzi...
@edit
Wiem. Czyli wlasciwie jest lepsza cisza i spokoj w calym dziale i na forum niz jakies dyskusje i prosba o poprawe tlumaczen? Fora sa chyba po to, zeby dyskutowac, gdzie jest lepsze miejsce do publicznej dyskusji o tlumaczeniach niz w tematach gdzie one sa?
Powiesz, ze w jego profilu. Ja tam napisze i moze ktos jeszcze, on to oleje. A jak napisze 10 czy 15 osob w kilku jego tematach to moze zwroci uwage... Albo to zostawi, albo sie poprawi. Przeciez moze to robic ktos inny i lepiej. Kazdy na sile cos robic, zeby bylo, ze robi a nie sie opiernicza. Tylko po to, zeby awansowac. A czy to ma wiekszy sens, niz dyskusje i krytyka na temat jego tlumaczen? Wiec wlasciwie o co chodzi?