Czy mo?na gra? sorcererem bez PACC?

Status
Zamknięty.

Carnage095

Active User
Marzec 21, 2012
Liczba reakcji
1
Witam
Co chwil? s?ysz?, ?e sorcererem/druidem bez PACCa gra si? ch***wo, nie op?aca si? nim by? wysokich lvli itd.
W moim przypadku w?a?nie tak jest, gram magiem, bo nie wyobra?am sobie w?asnej postaci bez zdolno?ci magicznych, sorcerer mi przypasi? lecz posiadam obecnie 33 lvl i je?eli wbij? wy?szy nie wiem co b?dzie dalej, gdy? zaczynaj? mi si? problemy z utrzymywaniem many i jest coraz wi?ksze waste...

W najbli?szym czasie nie my?l? o PACCu, mo?liwe, ?e za realne pieni?dze nigdy go nie kupi?, by? mo?e mi si? poszcz??ci kiedy? i wygram go lub ostatnim sposobem jest po prostu kupno PACC za CC.

Wi?c mam takie pytanie, czy op?aca si? dalej bawi? sorkiem, bo posta? ta najlepiej mi odpowiada ale boj? si?, ?e w przysz?o?ci nie wyrobi? si? z potkami, runkami itp...

Odp: Czy mo?na gra? sorcererem bez PACC?

Bo to prawda on si? marnuje jak *****

Najlepiej jakby? sobie expi? na dwarfach guardach to wtedy albo masz profit albo wychodzisz na 0 z potionami.
Uwierz mi po za guardami na faccu nie ma lepszego expowiska...
co do pacca to zr?b sobie knighta na ?wiecie pvp enfo gdzie kupisz pacca nawet za 40cc (gdzie na pvp ??daj? ok. 50-70cc a na non pvp ponad 1kk)

No to balans profesji ?e szkoda gada? ...

Ale jeszcze nie rezygnuj? z sorca, zobaczymy w przysz?o?ci...

Hmm... ja pamietam za czasow jesze 7.92 tibi w graniach moze 8.0+ to mialem 35 sorka zeby nie sklamac to w jeden dzien na ofie wyciagalem po 100k minimum wiec nie sadze ze az tak trudno ;) Wiem ze balans sie zmienil ale loot itd chyba nie ; d

Sproboj moze uda Ci sie ; >

co do pacca to zr?b sobie knighta na ?wiecie pvp enfo gdzie kupisz pacca nawet za 40cc (gdzie na pvp ??daj? ok. 50-70cc a na non pvp ponad 1kk)
No ale warto nadmieni?, ?e na enfo ci??ej jest uzbiera? to 40cc. Poza tym nawet taka stawka nie jest zbyt op?acalna, poniewa? kupienie tylu cc na allegro kosztuje jakie? 40 z?, a pacc na miesi?c mo?na mie? za ~30z?.
No to balans profesji ?e szkoda gada? ...

Ale jeszcze nie rezygnuj? z sorca, zobaczymy w przysz?o?ci...
W?a?nie umiej?tno?ci na PACCu s? jedn? z rzeczy nale??cych do balansu profesji.

@top
Szczerze powiedziawszy, to na d?u?sz? met? gra ?adn? profesj? nie jest zbyt ciekawa bez konta premium. Na 33 lvlu jeszcze tak tego nie odczuwasz, ale p??niej b?dziesz ju? mia? do??. Ale PACC przecie? nie jest taki drogi. Za miesi?c czasu premium p?acisz (na allegro, przez tibia.com jeszcze mniej) 30z?, to wychodzi z?ot?wka dziennie. Kupuj?c od razu d?u?szy okres wychodzi jeszcze taniej. Nawet je?li nie masz konta bankowego, to kupuj?c przez allegro mo?esz nada? przelew z poczty, albo poprosi? o pomoc kogo?, kto takie konto posiada.

Bez pacc'a mozna grac sorkiem do 50-60 lvl dalej to katorga bez uekow/visow bezensu..
bez pacca grac lepiej postaciami ze skillami:D
ale to tylko moje zdanie

Pozdro # Xuwi

Zgadzam sie z powy?szymi postami : P. Sorciem bez pacca to nuda nuda i jeszcze raz nuda.

A ja si? nie zgadam. Sam gram Druidem prawie ,?e 60. Nie mam ?adnej wasty. (No chyba ,?e expie na Dragon Lair np Venore)
Dobrze si? gra. Ja maj?c ten lvl mam nazbierane 290k prawie ,?e na czystko. Do tego jak na ten lvl wydaje mi si? ,?e najlepsze EQ, tylko nie mam soft?w , bo w?a?nie na nie zbieram xD.
Dlatego jak dobrze to rozplanujesz to nie b?dziesz ponosi? du?ych koszt?w.
Og?lnie graj tym moopem;D.
Mia?em pacca ale ju? nie mam i faktycznie gra si? lepiej. Jest ?atwiej. Ale to nic. Teraz nie mam pacca i nie narzekam:]

Oczywi?cie, ?e mo?na gra? bez PACC'a. PACC to tylko dodatek co prawda masz na nim wi?cej expowisk i innych dupereli, ale gra bez PACC te? moje by? przyjemna. Wystarczy znale?? odpowiednie miejsce do expa. Lecz gdy dobijesz ju? magiczny 100 lvl + kup pacc, bo bez niego nie uci?gniesz.

Gadacie bzdury, mam 46 sorca, powiem wam wszystkim, ?e mi si? jako? nie nudzi granie bez PACC.
My?l?, ?e jest trudniej ale bardziej ciekawie jak zaczynaj? Ci? dwa Gsy goni?.. :))
Ale wy by?cie chcieli tylko z g?rki, ja zamierzam kupi? pacc ale dopiero przy ~~70-80 lvlu i wyskilowanym Magic levelem. :)

Mam te? posta? "ze skilami" 18 Paladyn, 9 magic lvl, 72 dista.. ale powiem wam, ?e na takie "postacie" trzeba sporo czasu,
jak wyskiluje paladyna do ~~90 dista to dopiero zaczn? nim expi?/bawi? si? questami, a jak narazie to skiluje paladynem i gram sorcem(mc) :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry