Czy op?aca si? kupi? ten komputer?

Status
Zamknięty.

Kuzyn

Dziad.
Członek Załogi
Administrator
Liczba reakcji
167
Witam, mam pytanie czy ta specyfikacja za tak? cen? pos?u?y mi dobrze do np. renderu ma?ych film?w i grania bez obaw o przycinki w nowsze gry?

Cena 2077 z?

Procesor Intel Core i5-2400 BOX 4 x 3.1 GHz
(4x3.4GHZ TURBO BOOST)
2,5 GT/s
6mb cache 32nm

P?yta g??wna GIGABYTE GA-H61M-S2-B3

Karta graficzna Asus GeForce GTS450 1024MB

RAM DDR3 8192MB 1333mhz

HDD 1 TB (1000GB) SATA II 32MB cache

Czytnik/Nagrywarka DVD-RW x22 Dual Layer

Zasilacz 500W

Karty rozszerze?

* Zintegrowana karta d?wi?kowa z 7 kana?ami standardu HD Audio
* Zintegrowana karta sieciowa 10/100/1000MBit
* 6 gniazd USB (2 na przodzie obudowy)
* Wyj?cia audio na przodzie obudowy

Odp: Czy op?aca si? kupi? ten komputer?

bez problemu sobie poradzi :) , sprawa tylko taka musisz powiedzie? ile jeste? w stanie na komputer wy?o?y? , wtedy sie dopiera do takiej ceny odpowiedni sprz?t:) , je?li m?wisz co? o renderowaniu nie wiem czy graficzke nie przyda?o by si? zmieni? na mocniejsz? :) , no ale z tym mo?e wi?za? si? znowu zmiana na mocniejszy wzmacniacz .. i tak to jest .. heh powiedz jaka cena jeste? w stanie wy?o?y?

bez problemu sobie poradzi :) , sprawa tylko taka musisz powiedzie? ile jeste? w stanie na komputer wy?o?y? , wtedy sie dopiera do takiej ceny odpowiedni sprz?t:) , je?li m?wisz co? o renderowaniu nie wiem czy graficzke nie przyda?o by si? zmieni? na mocniejsz? :) , no ale z tym mo?e wi?za? si? znowu zmiana na mocniejszy wzmacniacz .. i tak to jest .. heh powiedz jaka cena jeste? w stanie wy?o?y?

Generalnie poda?em cen? do sprz?tu, kt?ry wymieni?em i moje pytanie jest takie czy sprz?t jest warty ceny.

Przeci?tna p?yta g??wna, nie poda?e? marki ram?w ani zasilacza, na kt?rym nigdy nie powinno si? oszcz?dza?.

Og?lnie spoko ale szybko przestanie Ci to starcza?

RAM od Kingstona, nazwy zasilacza niestety nie ma.

Co do tego, ?e szybko przestanie starcza?, to kt?ry z komponent?w op?aca?o by si? wymieni? na lepszy? Wiem, ?e procki i7 s? naprawd? dobre ale niestety nie mog?em znale?? przyst?pnych cen, w niekt?rych sklepach ceny z i3 i zintegrowan? Intel HD Graphics ju? by?y kosmiczne ; )

Procesor przeci?tniakowi mo?e wydawa? si? dobry, ale jest chujowy na maxa. Dobry chwyt Intela wjeba? 4 rdzeniowy z chujow? pami?ci? za korzystn? cen?. Cena jest dobra, ale mimo mojego sentymentu do Intel?w nigdy bym tego akurat nie kupi?.
Wiem, ?e procki i7 s? naprawd? dobre
Nom i kosztuj? 4 rdzeniowe 3.2 1,5k, a AMD 6 rdzeniowy 3.6 na dobrej technologi do 900 dochodzi( a jak si? da ch?odzenie cieczom, to tylko skurwysyna podkr?ca?).

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry