Inne Czy to przez Windows 7 ?

Status
Zamknięty.

DaviX1

User
Maj 2, 2009
Liczba reakcji
0
Wi?c tak od pewnego czasu mam windows 7 i normalnie uruchamiam sobie silnik pod tibie 8.1, potem chc? sie zalogowa? i logowanie trwa bez ko?ca.. nie wyskakuje mi ?aden b??d ?e co? z silnikiem tylko po prostu nie mog? sie zalogowa? na ots kt?ry uruchomi?em ze swojego komputera. Tak si? dzieje przy ka?dej wersji tibi, sprawdza?em wszystko i na pewno nie pomyli?em sie z niczym. Pr?bowa?em u?y? tej "opcji z rozwi?zywaniem problem?w ze zgodno?ci?" ale po tym wyskakuje mi w konsoli ?e nie mo?e za?adowa? config.lua. ;(
Dodam ?e kiedy mia?em windows xp to wszystko dzia?a?o bez ?adnych problem?w.

Odp: Czy to przez Windows 7 ?

Mo?e to pomo?e? Kliknij prawym przyciskiem na clienta tibi > potem daj > W?a?ciwo?ci > Zgodno?? > i w Trybie Zgodno?ci zaznacz Uruchom ten program w trybie zgodno?ci z: i potem na dole w Poziomie uprawnie? te? zaznacz.

Niestety, kiedy tak robi? to wyskakuje w tibi ?e nie mo?e znale?? tibia.dat gdzie? w folderze windows/system32..
Zapomnia?em powiedzie? ?e otsy kt?re hostuje kto? inny dzia?aj?, nie dzia?a tylko ten kt?ry ja uruchamiam. Wcze?niej mia?em Wind7 home premium, my?la?em ?e jest co? z nim nie tak wi?c wgra?em win7 professional ale nadal jest tak samo.. Pr?bowa?em uruchamia? r??ne silniki evolution, your itd, przy ka?dym jest tak samo..

Wygl?da to na jak?? blokad? pliku .exe silnika. Sprawd? Firewall'a, czy odblokowany masz plik, z kt?rego uruchamiasz silnik? Je?li to nic nie zmieni, to spr?buj jeszcze uruchomi? zar?wno aplikacj? silnika jak i klienta Tibii w trybie zgodno?ci. Potem, spr?buj z Ip Changerem: localhost. Napisz tu jeszcze.

Notka moderatorska:
+1 OT Expert

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ekstra, dzi?ki za pomoc, to by?a ta zapora eseta :)

Zamykam. //Solkrin

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry