• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Czy uwa?asz, ?e masowa rekrutacja supportu jest dobrym posuni?ciem?

Czy uwa?asz, ?e masowa rekrutacja supportu jest dobrym posuni?ciem?

• Tak

Votes: 0 0,0%
  • Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

Votes: 16 53,3%
  • Nie

Votes: 14 46,7%

• Total voters
    30
Status
Zamknięty.

Magic

3+3=3!
Liczba reakcji
177
W obecnej ankiecie chcieli?my Was zapyta?, czy masowa rekrutacja supportu jest dobrym posuni?ciem?

Odp: Czy uwa?asz, ?e masowa rekrutacja supportu jest dobrym posuni?ciem?

Odk?d odszed?em z Supportu to sporo si? zmieni?o. Obecni Supporterzy, kt?rych wi?kszo?? znam sprawuj? si? bardzo dobrze i nie mam nic im do zarzucenia. Pomys? z masow? rekrutacj? jest bardzo dobry.

Pozdrawiam.

Tak - jak z ka?d? masow? rekrutacj?, ka?dy jest pe?en zapa?u i ch?ci do pracy, wniesie to du?o na forum.

Szkoda, ?e pytacie o to ju? PO owej rekrutacji, kiedy opinia u?ytkownik?w w og?le nie b?dzie si? liczy?. xd

Nie ma opcji "wszystko mi jedno", a jakby by?a, to bym na ni? zag?osowa?a.

Nie!
Uwa?am, ?e nie by? to dobry pomys?, w szczeg?lno?ci nie podoba mi si? to, kogo wybrali?cie na supporter?w.
Oczywi?cie nie uwa?am, ?e by? bym lepszy, ale ja si? nie pcham do tego, czego nie potrafi? robic.
Nie zarzucam tego wszystkim supporterom.

tak moje zdanie to TAK

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Moim zdaniem nie, poniewa? przy takiej ilo?ci poda? jakie dostajecie, nie jeste?cie w stanie sprawdzi? ka?dego dok?adnie i zawsze znajdzie si? jaki? delikwent, kt?ry ma co? na sumieniu :)
Wybieraj?c pojedynczo mo?ecie dok?adnie przejrze? kandydata i na spokojnie przedyskutowa? czy si? nadaje czy te? nie.

@Magic.
Ale powiedzmy taki Krzysieq < to tylko przyk?ad :)
Zapierdala na forum, ale wys?a? chujowe podanie i jest skre?lony. To w takiej sytuacji jak on ma zosta? doceniony?

@Speeder.
No, ale podania by?y do ?rody 29.06. Nie zosta?a podana okre?lona godzina, czyli niekt?rzy mogli zrozumie?, ?e do 24 owego dnia. Bynajmniej ja tak zrozumia?em, ale mo?e ja mam inny tok rozumowania:D
Wyniki zosta?y og?oszone o 20 i je?eli kto? chcia? sobie dopracowa? podanie, albo wys?a? je o 19:59 to nie wiem czy go tak idealnie jeste?cie sprawdzi?.
Lub je?li kto? ma 1000 post?w to w jeden dzie? jest ci??ko sprawdzi?, chyba, ?e kto? by siedzia? nad tymi postami ca?y dzie?, ale jeste?my tylko lud?mi...

Ostatnia edycja:

Moim zdaniem nie, poniewa? przy takiej ilo?ci poda? jakie dostajecie, nie jeste?cie w stanie sprawdzi? ka?dego dok?adnie i zawsze znajdzie si? jaki? delikwent, kt?ry ma co? na sumieniu :)
Wybieraj?c pojedynczo mo?ecie dok?adnie przejrze? kandydata i na spokojnie przedyskutowa? czy si? nadaje czy te? nie.
Oni maj? pracowa? i w?a?nie tak sprawdzimy to, czy si? nadaj? na to stanowisko :)

S?k tkwi w tym, ?e zdo?ali?my przedyskutowa? ka?dego kandydata i przedstawili?my wszystkie za i przeciw przyj?cia danej osoby, tak?e z tym akurat problem?w nie by?o - w innym przypadku dana osoba nie dosta?aby si? na to stanowisko, bo nie przyjmowali?my za nick czy losow? kolejno?? nades?ania podania, tylko za to, co robil do tej pory na forum.

Nie, to by? jeden z waszych gorszych pomys??w ostatnich czas?w.

Najpierw wystarczy spojrze?, kogo wy przyj?li?cie do tego grona. W obecnej grupie (14 kolorowych) tylko do pi?ciu nie mam wi?kszych zastrze?e?. Kolejnych trzech w og?le nie znam, ale po ich postach jasno okre?lam ich poziom. Reszta to pajace.

Mniejsza o to, bo pewnie znowu zaczniecie sypa? argumentami typu 'nie by?o nikogo lepszego', a nie o to chodzi. Swego czasu, gdy support by? pouk?adany, mia? swojego opiekuna oraz jasno okre?lone zadania, ca?ym forum zajmowa?o si? od czterech do sze?ciu czarnych. To spokojnie wystarcza?o, ?eby by? porz?dek, a moderatorzy byli odci??eni w pracy. To, co jest teraz, to jaka? parodia.

Czternastu support?w. CZTERNASTU. To prawie tylu, ilu liczy grono moderator?w. Plusy? Pozornie (i niestety tylko pozornie) bardziej efektywna praca. Minusem jest wszystko inne, pocz?wszy od wielu negatywnych opinii kierowanych do was ze strony u?ytkownik?w, po wi?kszy rozpi?dziel w kadrze, a pomijaj?c wiele innych kwestii, kt?rych nawet nie mam si?y porusza?.

Og?lnie idziecie w dobrym kierunku, ale jeszcze nie wszystko ogarniacie. Mam tylko nadziej?, ?e to przejdzie z czasem.

I tak i nie. Przede wszystkim - kto ogarnie tak? band? supporter?w? Co le?y w zakresie ich obowi?zk?w? Czy przyj?cie tak du?ej ilo?ci ludzi nie jest przypadkiem ?rodkiem ostro?no?ci na wypadek, gdyby kilku z nich okaza?o si? (a pewnie si? oka?e) kretynami?

Beoska napisał:
Szkoda, ?e pytacie o to ju? PO owej rekrutacji, kiedy opinia u?ytkownik?w w og?le nie b?dzie si? liczy?. xd
Dok?adnie tak. Architekt nie pyta ludzi "czy podoba si? pa?stwu nowy dom?" stoj?c przed gotowym budynkiem - najpierw pokazuje projekt. Ta ankieta powinna pojawi? si? przed og?oszeniem naboru, by? mo?e kt?ry? u?ytkownik zasugerowa?by rozwi?zanie, kt?re kadra uzna?aby za lepsze ni? to, kt?re sama wymy?li?a. W tej chwili wszystko, co nam zostaje to p?acz nad rozlanym mlekiem.

No c??, mo?e to i wyjdzie na dobre. Czas poka?e.

Jak na razie uwa?am, ?e owa ekipa forum jest dobra, nie mam do nikogo ?alu bo jestem nowym i nie znam wszystkich u?ytkownik?w i zapewne ich nie poznam.
No nie wiem, chocia? tak jak koledzy wy?ej powiedzieli, mogli?cie dopisa? ?e podania sk?ada? do 29.09.2010 godzina 19:30 i tyle, ja osobi?cie nie pcham si? do supportu bo mi nie jest potrzebny na forum, s?awy mi to nie przyniesie.
Jestem na Tak, z powodami kt?re wy?ej napisa?em.

Regards,
Danne.

czy masowa rekrutacja supportu jest dobrym posuni?ciem?
Z pewno?ci? mog? powiedzie? i? nie. Jest ju? kilka skarg zwi?zanych z nowymi supportami, oczywi?cie kadra stoi za sob? i argumentuje to znanymi sposobami :
kadra te? cz?wiek, ka?demu mog?o si? zdarzy?, lepiej b?dziemy mu si? przygl?da?. Ale kurwa jak s? skargi na murzyn?w to chyba co? jest nie tak, no nie? Zdecydowanie w z?y momencie te? zrobili?cie ankiet?, pytanie do czego wam? Mamy tu napisa?, ?e ?le zrobili?cie a wy napiszecie swoje w?asne-przeanalizujemy wszystkie odpowiedzi, za? po co? Hmm by? mo?e dlatego i? chcecie ukaza? u?ytkownikom, ?e co? robicie, taka riposta na skargi na support? Wracaj?c do tematu to nie jestem zadowolony z takiej ilo?ci przyj?tych do kadry.Quepasa zdecydowanie dobrze przypomnia? jak to by?o za dawnych czas?w. Chcecie pokaza? u?ytkownikom, ?e forum idzie w dobr? stron?? We?cie si? za co? kreatywniejszego.
Czekam na fale krytyki.

Moim zdaniem im wi?cej tym lepiej. Pracy przy portalu jest du?o wi?c du?o liczba supporter?w je troch? przy?pieszy.

Tak jak po ka?dej rekrutacji zosta?o przyj?tych pe?no ludzi, troch? w mi?dzyczasie poodpada i liczba supporter?w wr?ci do normy.

Wiele os?b w tym temacie pisze o supporcie jakby to byli moderatorzy, ?e z?a opinia, rozpizdziel, chaos i og?lnie za du?o - bez przesady skoro wybrano tylu supporeter?w to znaczy, ?e jest odpowiednia liczba os?b, kt?ra obserwuje ich poczynania na bie??co i w razie problemu wylanie supporta to nie jest wielka strata, je?eli np. od pocz?tku si? leni? oraz tak?e pajacowa?, bo to nie moderator, na kt?rego miejsce b?dzie trzeba szuka? kogo? nowego lub obci??y? innego moderatora dodatkowymi dzia?ami. Jak dla mnie jest to bardzo dobre posuni?cie zwi?kszy si? wydajno?? pracy ca?ej grupy support wreszcie mo?e portal powstanie, je?eli w og?le jest robiony oraz dzia?y na forum si? w jaki? spos?b rozwin?, bo chyba support ma jakie? obowi?zki dotycz?ce dzia??w na forum.

Status
Zamknięty.
Do góry