Danie Outfitu na sta?e.

Lisciu Fighter

Active User
Lipiec 2, 2009
Liczba reakcji
1
Witam czy jest mo?liwe albo, niech kto? da scrypt'a na co? takiego ?eby da? outfit jaki? na sta?e. Np. Gracz XXX dostanie outfit o looktype 50 (orc spearman) i gdy se we?mie set outfit i zmieni na inny. A bedzie chcial wr?ci? do tego, wejdzie do set outfit i wybierze go jak normalny outfit?

Mam Evo, pod 8.10. Za wszystkie podpowiedzi/scrypty, dam reputa.

I oczywi?cie nie danie wszystkim graczom, tylko jednemu, jeden poszczeg?lny outfit.

Odp: Danie Outfitu na sta?e.

Po pierwsze zbyt wcze?nie od?wie?y?e? temat. Po drugie, aby wykona? taki skrypt trzeba du?o, a nawet bardzo du?o bawi? si? w C++, bez znajomo?ci tego j?zyka nie masz mo?liwo?ci marzy? o takim dodatku do silnika.

@Up a w?a?nie, ?e nie.
Podaj wersje silnika.

jak mi si? wydaje jest jedno, lub ewentualnie dwa rozwi?zania :
- posuwa? wszystkie outfity w pliku data/xml/outfits.xml - je?li w?a?nie masz taki plik
lub poustawia? outfity na dany storage (ale tu te? musi by? ten wy?szy plik)

@up ale mi nie chodzi o to ?eby nie m?g? zmieni?, tylko o to ?e jak zmieni z tego na inny ?eby mia? w menu set outfit ten nietypowy.

@Up a w?a?nie, ?e nie.
Podaj wersje silnika.
?rednio rozumiem Twoj? wypowied?.
"A w?a?nie, ?e nie"- tak argumentowa?em swoje wypowiedzi w przedszkolu, jak kto? mi figurk? Power Rangersa zabra?. Staraj si? jako? rozbudowywa? swoje my?li, dlaczego nie, albo dlaczego tak...
Zreszt? napisa?, ?e Evo pod 8.1 to i tak, uwa?am, ?e bez source si? nie obejdzie.
ale mi nie chodzi o to ?eby nie m?g? zmieni?, tylko o to ?e jak zmieni z tego na inny ?eby mia? w menu set outfit ten nietypowy.

Je?eli w tajemniczym silniku Evo 8.1 jest CreatureEvent to mo?esz waln?? skrypt onLogin i gitarka, ale je?eli nie ma to pokombinuj z jak?? figurk?, ?e jak dasz na ni? Use to nadaje Ci storge i daje jaki? random outfit.
Btw. M?g?by? jako? postara? si? rozbudowa? sw?j pomys?, bo jak na razie to ka?dy my?li o czym? innym. Sprecyzuj i opisz dok?adnie o co Ci chodzi.

O to, mam dodany np. looktype 75 tylko i wy??cznie na swoim charze, zmieniam outfit na inny, ale chce spowrotem 75, wi?c tak samo jak si? zmienia zwyk?y outfit wchodz? w set outfit i po prostu go wybieram jak zwyk?y outfit.

Jak tutaj widz? ka?dy chce po prostu dosta? reputa, a? mi?o patrze? jak si? rzucaj?. -.^

Bez funkcji doSetCreatureOutfit z TFS'a oraz bez systemu stroj?w z TFS'a, si? nie obejdzie (w TFS masz co? takiego jak questowe outfity).
Po za tym je?li chcesz stawia? tego OTS'a na hostingu, to nie polecam...

#Edit
Dodam jeszcze, ?e ten system questowych outfit?w polega na tym i?, je?li masz odpowiedni StorageID, mo?esz wybra? dany outfit w owym okienku.

Ostatnia edycja:

Chyba dalej Ci? nie rozumiem, lecz mo?e o to Ci chodzi.
Wejd? w OTs/data/outfits.xml
i dodaj tam:
Kod:
	<outfit type="[COLOR="Lime"]0[/COLOR]" looktype="75" addons="3" 
name="Nowy" premium="0"/>
.
czy to ma byc dla laski czy dla ch?opaka (0 laska)(1 ch?op).
Wtedy gdy naci?niesz prawym na siebie i set outfit masz tam te? outfit 75

A ?eby nie by?o mo?liwo?ci zmiany to ju? sam nie wiem :/

@Up Nie, w?a?nie o to mi chodzi co napisa?e? ale ?eby tylko 1 osoba mog?a sobie wybra? ten outfit! A nie all male.

Back
Do góry