Darmowa domena.

Status
Zamknięty.

Piotrek05

Advanced User
Luty 18, 2009
Liczba reakcji
38
Witam. Mam w planach stron? internetow?. Nie wiem czy b?dzie ona popularna(je?eli powstanie).
Z tego powodu chc? za?o?y? j? na darmowej domenie.
I w?a?nie st?d moje pytanie.
Kt?ra jest najlepsza?
Kiedy? pr?bowa?em co? robi? na republika.pl ale wtedy nie zwraca?em uwagi na takie rzeczy jak pojemno?? serwera FTP itd.
Planuj? r?wnie? zrobi? do?? du?y download.
Wi?c czekam na rady.
Wiem, m?g?bym sam sprawdzi?, por?wna? oferty ale chc? dosta? rad? od kogo? kto ju? korzysta?.

Odp: Darmowa domena.

Je?eli chcesz zrobi? stron? z downloadem, polecam ci prv.pl. Sam z niej kiedy? korzysta?em, i m?wi? ci- lepszej (darmowej) nie znajdziesz. Ostatnio te? na Nazwa.pl jest promocja, domeny .pl i .com s? za darmo.

@up
oni pierdol?, potem trzeba p?aci?.

@Top

Polecam, ?eby? wykupi? sobie hosting (glowanet.pl, webd.pl itd.) a nast?pnie zrobi? domen? z dns na co.cc lub de.vu
Brzmi? kiczowato ale na co.cc wi?kszo?? jest za friko (d?u?sze nazwy).
Strona b?dzie ?adowa? si? szybko, bez reklam i innych pierdo?.

Hmmm. No nie wiem.
Jimmer nie jakiego? ?atwiejszego sposobu na tani?(lub bezp?atn?) domen??
Najlepiej aby nie by?o reklam oraz aby by?a to dobra domena.
Ps. Wiem ?e mo?esz nie mie? do mnie si?y ale postaraj si? to w miar? dobrze wyt?umaczy?.

Zr?b sobie konto na stronie lua.pl za hosting musisz zap?aci? chyba 3 z? ale tylko jeden raz.
Ja mam tam stronk? i nie narzekam.

Pozdrawiam,
Javimax

Je?eli chodzi o domen?, to ca?kiem przyzwoita, jest darmowa domena .tk :) Je?eli natomiast chodzi o tani hosting, to ca?kiem niez?a jest oferta .boo.pl.

Je?eli chcesz zrobi? stron? z downloadem, polecam ci prv.pl. Sam z niej kiedy? korzysta?em, i m?wi? ci- lepszej (darmowej) nie znajdziesz. Ostatnio te? na Nazwa.pl jest promocja, domeny .pl i .com s? za darmo.
Ale je?eli b?dziesz chcia? kupi? tak? domen? (np. .pl), to musisz p?aci?.

#Topic
Jak du?o potrzebowa? by? miejsca na ftp? Osobi?cie z darmowych polecam cba.pl, ale pojemno?? nie jest zbyt du?a.
Poza tym, jeszcze w p?atno?ci sms bardzo dobre jest xaa.pl

Takie g?wna dajecie najlepsza jest ugu.pl 150.MB ma i ?atwo si? robi takie co? jest poradnik ale do clan cs to tylko zmienisz szablon i masz stron? :)

Pewnie skorzystam z xaa.pl(dzi?ki Nemo xD).
Na pewniej stronie natrafi?em na stron? unl.pl.
Mia? kto? kiedykolwiek styczno?? z t? stron??

unl.pl mo?e by?, ale ciekawym darmowym hostingiem bez reklam jest http://jatsu.pl/ (subdomeny ynd.pl)
My?l?, ?e warto spr?bowa? stawia? stron? na nim.

Spr?buj na ubf.pl bardzo fajna stronka i pocz?tek typu menu, sb, forum, u?ytkownicy i inne pierdo?y masz ju? zrobione :)

Ok. Dzi?ki wielkie. Gdy przyjdzie mi stawia? stron? pewnie spr?buje jatsu.
Temat do zamkni?cia chyba ?e kto? zna jeszcze lepsze darmowe(lub p?atne smsem) domeny.

home.pl - 3 pierwsze domeny .pl darmowe. Sam testowa?em... przed?u?enie 25 pln - po 365 dniach d wykupienia domeny..
funkcja przekierowania dns wiec bez problemu.. lub ip/host/www/e-mail..
Co do hostingu ProSerwer.pl - Serwery WWW (php4, php5, mysql), Hosting za SMS Mozesz sobie dobra?, ale 10 gb + nieograniczone liczby kont, za 10 z? smsem naprawd? ma?o.

Co za problem zap?aci? 5z?/miesi?c?
P?ac? tak? kwot? masz domen? w serwisie pdg.pl, a on nie jest z?y ;)

@Up
No ale por?wnaj np. ofert? tnb.pl z ofert? pdg.pl.
Chodzi te? o obszerny dzia? download wi?c tnb wypada lepiej.
No z?y nie jest ale po co p?aci? nawet te 5z? za miesi?c skoro mo?na mie? o wiele lepsz? ofert? za darmo?
@2Up
Dzi?ki
@Top
Prosz? o zamkni?cie tematu.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry