Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dobrze, OVH... Ale jaki serwer wybra??
Patrzac na sam ram to sie gowna dowiesz a nie konkretow. Bo sam ram ci nie mowi jaki to serwer.
Ovh na dluzsza mete nie polecam na jakis mega duzy serwer. Na cos malego/sredniego ok, ale przy wiekszych serwerach stac cie na lepsza serwerownie.
Hosteam polecam chociazby ;p
Co do tego jaka maszyna potrzebna... Jesli chodzi o ten wasz uniwersalny parametr zwany ramem, to 8gb nawet starczy... I w zasadzie wszystko powyzej to juz jest zbedne zazwyczaj. No ale jak chcesz przyszpanoowac w zapowiedzi to mozesz brac i 128gb...
Brac jak najlepszy procek na jaki masz fundusze. Neta 100mb albo 1gb.
Jakies filtry anty ddosowe sie przydadza na pewno.
Generalnie to mozesz tu dostac ogolne porady. Jak chcesz na prawde konkretow to z jedna ogarnieta osoba sie dogadaj, albo wal do dobrej serwerowni to ci support pomoze wybrac to czego potrzebujesz. A te ogolnie informacje czego ci trzeba dostajesz tu wlasnie ;p
Patrzac na sam ram to sie gowna dowiesz a nie konkretow. Bo sam ram ci nie mowi jaki to serwer.
Ovh na dluzsza mete nie polecam na jakis mega duzy serwer. Na cos malego/sredniego ok, ale przy wiekszych serwerach stac cie na lepsza serwerownie.
Hosteam polecam chociazby ;p
Co do tego jaka maszyna potrzebna... Jesli chodzi o ten wasz uniwersalny parametr zwany ramem, to 8gb nawet starczy... I w zasadzie wszystko powyzej to juz jest zbedne zazwyczaj. No ale jak chcesz przyszpanoowac w zapowiedzi to mozesz brac i 128gb...
Brac jak najlepszy procek na jaki masz fundusze. Neta 100mb albo 1gb.
Jakies filtry anty ddosowe sie przydadza na pewno.
Generalnie to mozesz tu dostac ogolne porady. Jak chcesz na prawde konkretow to z jedna ogarnieta osoba sie dogadaj, albo wal do dobrej serwerowni to ci support pomoze wybrac to czego potrzebujesz. A te ogolnie informacje czego ci trzeba dostajesz tu wlasnie ;p
Kilku klient?w u?ywa hosteam'u i zdecydowanie odradzam. To co oni tam odpierdalaj? to g?owa ma?a
(przekr?ty z kas?, niestabilne po??czenie)Tak, wiem, ogolne filtry a caly ruch calej sieci kazdego serwera w ovh wliczony w koszty wszystkich maszyn ktore udostepniaja. I co z tego, skoro te ich zabezpieczenia sa i tak slabe?ovh ma w?asnie anty ddos
Hosteam lepszy? Chyba przespa?e? ostatni rokKilku klient?w u?ywa hosteam'u i zdecydowanie odradzam. To co oni tam odpierdalaj? to g?owa ma?a
(przekr?ty z kas?, niestabilne po??czenie)
Ja bym stawia? na ovh
A jak jakis problem to zawsze jest hetzner chociazby.Tez si? zdziwi?em jak klient m?wi? mi ze 2 razy musia? p?aci? za vps bo mu wyjechali jak kupowa? ze nie zap?acony miesi?c wcze?niej, pomimo tego ?e wylaczyli jak tylko okres op?acony si? sko?czy?. A potem 3 dni lagow tak wielkich ze nie mog?em zainstalowa? pakiet?w. A jako wisienk? na torcie dodajmy wy??czanie maszyny raz na jaki? czas ni z gruchy ni z pietruchyTak, wiem, ogolne filtry a caly ruch calej sieci kazdego serwera w ovh wliczony w koszty wszystkich maszyn ktore udostepniaja. I co z tego, skoro te ich zabezpieczenia sa i tak slabe?
W zasadzie to przespalem ostatnie 3(?) lata xd
Ale cos mi sie wydaje, ze przesada lekka, bo az tak by nie zjebali. Zawsze hosteam byl dobry...
W sumie nie wiem jak tam ovh, bo do ovh mam uraze od 5 lat okolo juz, caly czas o to samo xd Jak mi przez 2 tygodnie sprawdzali co jest nie tak, zeby dac info, ze jest ok, potem przez tydzien jak odpisalem, ze nie jest ok, sprawdzali co jest nie tak i stwierdzili, ze musza wymienic dysk bo jest caly zjebany i w ogole nie dziala. No to ja dziekuje. 3 tygodnie bez dostepu do serwera, piszac co chwile do supportu z wynikiem takim, ze stracilem wszystkie dane. Backupy tez zreszta. No bo nie mialem backupow na z przed miesiaca, tylko te z czasu zjebanego dysku, czyli nic nie zostalo... taka sytuacja... I o ile w tym momencie bym moze i zaufal nad srednim serwerem w ovh, to nei stawial bym go wyzej nad hosteamA jak jakis problem to zawsze jest hetzner chociazby.
nie wiem po co ci tyle max 8 wystarczy a parametry serwer ma dobre, wi?c spokojnie mo?esz go kupi?.