Odp: [Dla Katolik?w] Spis modlitw ?w.Franciszka ..
Kiedy? obudzi?em si? w nocy, by?a zima... mieszkam na osiedlu w bloku na 4 pi?trze. Le?a?em bez ruchu, ?wiat?o latarni odbija?o si? od pokrytej ?niegiem ulicy, wsz?dzie by?o tak bia?o, ale u?wiadomi?em sobie, jaki to d?wi?k mnie obudzi?, dobiega? jakby ze ?mietnika, taki skrzek ptaka i drapanie, ten d?wi?k by? tak g?o?ny, ?e pomy?la?em, ?e zaraz jaki? starszy frustrat wyjdzie na balkon i co? ryknie.. albo zadzwoni na policj?, ale nic takiego si? nie sta?o. Ten d?wi?k kraczenia po??czonego ze skowytem i drapaniem by? jednostajny i miarowy, doprowadza? mnie do takiej skrajno?ci, ?e m?wi?em sobie tylko: przecie? to si? nie mo?e dzia? naprawd?, to nie jest horror tylko prawdziwe ?ycie, serio mia?em ju? ?zy w oczach , nie wiem ile le?a?em bez ruchu, ale gdy kraczenie troch? ucich?o, zebra?em si? w sobie i delikatnie podesz?em do okna. Na ?mietniku nic si? nie dzia?o, postanowi?em wi?c, ?e uchyl? troch? firank? i zobacz? dok?adniej. Chwyci?em lekko za kraw?d?... JEEEBBBBB! KRAAAAAA! Jak co? nie pierdolnie w szyb?, chwyci mnie za r?k?, patrz? a tu Cowiek maupa, najwi?kszy zbrodniarz wojenny! "Skurwysynie zostaw mnie!!!" dar?em si? jak pojebany, a on tylko: KRAAAAAA! KRAAAAAA! UUUUUU...! Wjeba?em si? do pokoju, a on stan?? przede mn? na parapecie w ca?ej okaza?o?ci, szybko wybieg?em z mieszkania, otworzy?em szafk? na bezpieczniki na korytarzu, chc?c urwa? drzwiczki, aby mie? czym si? broni?, ale Cowiek ju? by? za mn?... KRAAAAAAAAAAA! Odskoczy?em... a on jak nie pierdolnie w te bezpieczniki, w ca?ym bloku zamigota?o ?wiat?o, a ja korzystaj?c z okazji, zamkn??em drzwiczki i zaklei?em je gum? do ?ucia... A on tylko wy? i prycha?, po czym si? uspokoi?, a ja wr?ci?em do swojego ???ka... Cowiek Maupa siedzi ju? w budce na bezpieczniki drugi rok... A ja tylko modl? si?, ?eby nie by?o jakiej? awarii w bloku...
JEDYNA PRAWDZIWA WIARA