Dlaczego ci?gle 8.6?

Status
Zamknięty.

Lucker906

Active User
Lipiec 5, 2012
Liczba reakcji
2
Witam! Chc? pozna? wasz? opini? na pewien temat. Mianowicie, dlaczego praktycznie wszystkie serwery dalej s? tworzone pod Tibi? 8.6? Dlaczego tak ma?o os?b decyduje si? na co? nowszego: 8.7+, 9.x, 10.x?

Odp: Dlaczego ci?gle 8.6?

Odpowied? jest prosta, bo nie zbyt du?o gotowc?w pod te wersje ;pp

Ludzie wol? i?? na ?atwizn? u?ywa? gotowych serwer?w czy te? kupowa? je na Allegro, a potem po prostu odpala? bez ?adnych zmian dla zarobku. Je?li chce si? stworzy? dobry serwer trzeba mie? pomys?, do?wiadczenie, a przede wszystkim orientowa? si?, kt?re klienty s? najbardziej popularne. Niekt?rym nie podoba si? nowe PVP przez to decyduj? si? na 8.60, a jeszcze innym to, ?e s? nowe grafiki. Odk?d pami?tam uwielbia?em gra? na 7.6 i tak pozosta?o do dzi?.

Elf?
Ludzie maja dobrego bota z dobrymi mozliwosciami i potrafia go obslugiwac. Dlatego powstaja serwery pod wersje z elfem, bo ludzie chca na nich bocic(bo o grze to powiedziec nie mozna)...
Kolejna sprawa to gotowce, przez popularnosc tej wersji masa ludzi potworzyla serwery i poudostepniala je, wiec jest jak jest.
I ostatnia rzecz to to pvp. Nowe pvp czasem sie nie sprawdza, jakies chodzenie po ludziach, po mw itp...
Wiecej powodow? Nie ma. Nie sa potrzebne. Pare rzeczy ktore sprawily, ze ludzie wbijaja na 8.6 postawic bota a potem spamowac sd i ue w kolko z przyzwyczajenia jak to zwykle robia.

Ej, z tego co wiem du?o os?b pracuje teraz nad serwerami pod nowsze protoko?y, ja na przyk?ad teraz z ziomeczkami robi? evo 10.1, kt?rego testy mam zamiar wypu?ci? pod koniec pa?dziernika/pocz?tkiem listopada. Jednak nic wi?cej nie powiem.

Wed?ug mnie tibia 8.6 jest lepsza od tych nowszych i z tego co wiem wiele os?b tak uwa?a ;p poza tym sp?jrz ile gra teraz os?b a ile kiedy? gra?o na starszych wersjach :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry