Inne Dob?r aplikacji .exe do ca?ego silnika! Mega Problem!

Status
Zamknięty.

Kacper Zioom

Active User
Styczeń 10, 2010
Liczba reakcji
12
Witam was moi drodzy t? p??n? noc?...
S?o?ce ju? dawno zasz?o i za oknami nasta? mrok i ciemno??...

DO RZECZY:
M?j ogromniasty problem polega na tym, ?e jestem w posiadaniu real map. Pobra?em go sk?d?... Wszystko pi?knie dopasowane gdyby nie jedna najwa?niejsza rzecz... Aplikacja.exe odpalaj?ca silnik. No po prostu szajby idzie dosta?...
Konkretnie chodzi mi o to ?e nie mog? po prostu dopasowa? silnika (tej aplikacji samej). No dajmy na to taki przyk?ad: ?ci?gn??em sobie silnik TFS 0.3.6 (edit by Otswe), wykrad?em z niego theforgottenserver.exe i wklei?em do siebie. Gdy odpalam, przy ?adowaniu mapy (~100mb) po prostu si? wy??cza. Nic nie wyskakuje, nic nie pisze, 0. Znika i koniec kropka. Pr?bowa?em te? innych, to znowu? wyskakuje b??d z items.otb, ?e nie ta wersja ~bla bla. Nie umiem tego naprawi? :D. Z, jak ju? wcze?niej wspomnianego TFS 0.3.6 (edit by Otswe), wzi??em folder items z /data, odpali?em i nosz kurwa ma? nast?pny b??d: wywala?o mi b??d "Cant load item x: y: z: "<- tam by?y wsp??rz?dne itemu. Wyskakiwa?o to po prostu w nowym okienku i by?o tylko 1 wsp??rz?dne do 1 itema i przycisk "OK" kt?ry zamyka? silnik. Zrobi?em tak oko?o 10 razy i za ka?dym razem inne wsp??rz?dne! Gdy wskaza?o na miasto ZAO, podda?em si? i pisze ten temat. W ZAO by?o pe?no syfu i pewnie kaza?o by mi czy?ci? calutkie ZAO. Nie rozumiem dlaczego, ale ca?e farmine, zao i to obok by?o w ?cianach. Wydaje mi si? ?e w grze to normalnie wygl?da, bo go?ciu dawa? skriny :D. Na ka?dym (prawie) sqm by?a jaka? ?ciana z oknem, albo inny item z ID powy?ej: 11000. Mo?e to wina ?e wklei?em items z tamtego TFS 0.3.6 (edit by Otswe)? Prosz? was pom??cie!
Rep++, "podzi?kowanie" za rozwi?zanie :)

Wybaczcie prosz?, je?eli wam si? niewygodnie to czyta?o, w razie potrzeby, mog? da? wszelkie info na temat tego co posiadam (skriny, items.otb itp.)

Odp: Dob?r aplikacji .exe do ca?ego silnika! Mega Problem!

Podaj link do silnika, obadam.

Cwany jeste? ;)

Nie podam. Mog? co najwy?ej poda? wskazane foldery albo co?. Opr?cz mapy oczywi?cie :)

Mapa w map editorze ma na pewno ver:8.54?
Najlepiej polecam TFS 0.4 pod 8.54^.^

Nie nie... Ca?y silnik jest pod 8.6 :D
Pr?bowa?em TFS 0.4 pod 8.6, lecz z tymi "trunkami" nie mog? si? po?apa? bo to wszystko jest w formacie cpp :(

R?wnie? pr?bowa?em kompilacji przez Dev cpp, lecz gdy mi skompiluje to wklejam .exe do mojego folderu z silnikiem, to o to nast?puj?cy b??d:

dfssuvjjp_rnaarae.jpg

A o to m?j folder world :(

lhfmmhqjp_rnaaraa.jpg

Prosz? o pomoc!

Ostatnia edycja:

To sci?gnij Dev C++ na innym forum wszystko masz wystarczy wpisa?

No m?wi? ?e robi?em przez Dev C++... (dev cpp to to samo co dev c++)

Co do duplikatu Trening monka to wejdz w mods/customonster.xml i usu? tam linijke:
PHP:
<monster name="Training Monk" file="Custom/training monk.xml"/>
A co do tego to ma pe?no os?b z tym problem w config.lua wystarczy:
PHP:
mapName = "RPG[COLOR="Red"].otbm[/COLOR]"
wystarczy da? tak w twoim przypadku:
PHP:
mapName = "world.otbm"
Pozdrawiam
Kahras

Haha!!! Nie wierz?!

Cud :D
Rozwi?za?em m?j problem z tym .exe. ?ci?gn??em jaki? dobry i dzia?a. Tylko mi mapy nie ?adowa?o a wszystko mia?em dobrze. M?wi? sobie: "A wejd? zobacz? czy kto? odpisa? w temacie". Patrze a tu rozwi?zanie dla mojego drugiego (i trzeciego z training monkiem) problemu!

Reput!

Status
Zamknięty.
Back
Do góry