Dotpay Rozliczenia

Status
Zamknięty.

Sasuki

Banned
Zbanowany
Liczba reakcji
12
Witam!
Po roku korzystania z us?ug firmy dotpay.pl przysz?o mi takie pisemko do domu:

Informacja o dochodach oraz o pobranych zaliczkach na podatek dochodowy

PIT-11

Za okres: 01-01-2010 - 31-12-2010

i jakie? tam moje dane itd.
Chyba ka?dy to dosta? kto korzysta z dotpay'a.

I pytanko:
Czy to jest jedynie pismo z informacjami jakimi?? Czy musz? to powype?nia? i i?? z tym do Urz?du Skarbowego?
Czy b?d? musia? jeszcze co? dop?aca??
Prosi? bym o wszystkie informacje jakie posiadacie na temat tego pisma ;]
Nie chc? mie? ?adnych problem?w wi?c tutaj pytam ;]

Odp: Dotpay Rozliczenia

Wydaje mi si? ?e musisz si? rozliczy? z urz?dem skarbowym za rok w kt?rym korzysta?e? z us?ugi.

Napisz mi co? wi?cej co ci pisz? na tym pisemku, kwota czy pisz? co? w stylu CZAS ROZLICZENIA, do kiedy itp.

Ostatnia edycja:

Musisz po prostu si? z tego rozliczy? z Twoim Urz?dem Skarbowym.
Je?li si? dobrze rozliczysz to nic nie b?dziesz musia? dop?aca? :P
Jak nie wiesz jak si? rozlicza PITY to radz? poradzi? si? kogo? doros?ego ;)

Ale je?eli tu s? ju? jakie? cyferki powpisywane? i jest taka rubryczka:
O?wiadczenie P?atnika lub osoby odpowiedzialnej za obliczenie i pobranie podatku:
Imi?: jest wpisane imi? pewnej pani
Nazwisko: tu r?wnie?
Podpis (i piecz?tka) osoby odpowiedzialnej za obliczenie i pobranie podatku:
i tu jest piecz?tka "Doradztwo Podatk?w adres itd." i podpis tej pani.

Ja z tego tyle rozumiem ?e to ju? zosta?o obliczone.
Na tym pi?mie nie mam nawet ?adnej mo?liwo?ci wpisania czego?.
Jest wszystko wype?nione.

To jest pismo ktore musisz wliczyc do swojego pitu ktory wypelniasz jako rozliczenie roczne, to co dostales jest tylko informacja jakie sumy musisz uwzglednic u siebie w picie jako dochody z innego zrodla. Nic na tym nie wypelniasz. Jezeli nie wiesz jak sie rozlicza pity to idz do urzedu czy gdzies oni wypelniaja za kase daj im to i ci dolicza.

A teoretycznie gdybym tego nie wype?ni? to co by si? sta?o??

jak wy?ej musia? by? zap?aci? kare ?e nie rozliczasz si? z urz?dem od dochod?w normalnie wszyscy ci kt?rzy pracuj? legalnie i zarabiaj? musz? si? raz na rok rozlicza? z urz?dem skarbowym lepiej idz z tym pisemkiem podejzewam ze raczej duzo do zaplaty nie masz tylko jakies tam groszowe sprawy

jak wy?ej musia? by? zap?aci? kare ?e nie rozliczasz si? z urz?dem od dochod?w normalnie wszyscy ci kt?rzy pracuj? legalnie i zarabiaj? musz? si? raz na rok rozlicza? z urz?dem skarbowym lepiej idz z tym pisemkiem podejzewam ze raczej duzo do zaplaty nie masz tylko jakies tam groszowe sprawy

Nic nie musisz p?aci?! Oni(dotpay) wcze?niej odci?gali 18% podatku! Tak?e wystarczy tylko wype?ni? pit. A radz? si? rozliczy? ;) Zawsze to dostaniesz p??niej zwrot podatku ;]

a je?eli si? nie rozlicz? to po prostu tego zwrotu nie dostan??? i tyle? ?adnych odpowiedzialno?ci karnych??
Bo chodzi o to ?e mam normaln? prac? i z tego ju? si? rozliczy?em (mo?e nie ja osobi?cie, bo nie znam si? na tych pitach) i dopiero po tym dosta?em pismo z dotpaya i nie mam ju? si?y nigdzie lata?, za?atwia? itd.

Napisz do dotpay z w?asnego do?wiadczenia wiem ?e takie serwisy przy uzgodnieniu rozliczaj? si? za ciebie na twoje ?yczenie. Od jakiej? sumy 200 z? +

a je?eli si? nie rozlicz? to po prostu tego zwrotu nie dostan??? i tyle? ?adnych odpowiedzialno?ci karnych??
Bo chodzi o to ?e mam normaln? prac? i z tego ju? si? rozliczy?em (mo?e nie ja osobi?cie, bo nie znam si? na tych pitach) i dopiero po tym dosta?em pismo z dotpaya i nie mam ju? si?y nigdzie lata?, za?atwia? itd.

Je?li si? ju? wcze?niej rozliczy?e? to musisz z?o?y? "korekt?" do urz?du skarbowego. Je?li si? nie rozliczysz to mo?esz mie? jakie? konsekwencje. A jakie, to ju? szukaj na google

Je?eli jeste? w dotpayu jako osoba prywatna to masz umowe o dzie?o i oni maj? wszystko zap?aci? i zrobi? a ty mo?e dosta?e? poprostu kopie rozliczenia.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry