-Inne Dragon Ball Fire v1.0 !

Status
Zamknięty.

Tayan

Advanced User
Październik 20, 2012
Liczba reakcji
12
Cze??, szukasz serwera na kt?rym m?g?by? sp?dzi? mi?o czas, wal?c godzinami moby na expowiskach? A mo?e jeste? istnym Bogiem PvP? W?a?nie czytasz reklam? serwera dla Ciebie :)!

97467707440427913667.png
- By Sedron
Co mo?emy Ci zaoferowa??

- ?wietn? zabaw?
- Do?wiadczon? administracj?
- Balans postaci
- Du?o quest?w, w tym ( ukrytych )
- Ciekaw? map?
- Przyjemn? dla oka grafik? DBViolent ;)

Zaraz mo?e kto? napisa? i? serwer postawiony dla kasy, silnik z neta. Po cz??ci si? zgodz?, ale tylko w 2 cz??ci zdania. Silnik DBViolent, jest dobrym silnikiem i du?o mo?na z nim zrobi?. Podkomponowa?em go pod sw?j styl serwera, teraz zosta?o to tylko rozwija? - st?d v1.0. Czy serwer dla kasy? Aby si? utrzymywa? i ludzie sami chcieli na nim gra?. My?l? ?e ci??ko znale?? w tej chwili serwer db, na kt?rym gra toczy?aby si? d?u?ej ni? tydzie? - polega?aby na czym? innym ni? wbicie 1000lvl i ganianie za noobkami.

No to mo?e ma?y opis:

- Do wyboru mamy 16 postaci z anime
- Ka?da posta? ma w?asne unikalne spelle ( zbalansowane do pvp )
- Wszystkie, ale to wszystkie itemy s? za darmo, da si? je zdoby? w grze. ( Wi?kszo?? przedmiot?w daje bonusy w postaci Ki regen/Hp regen lub Ki&hp regen )
- Zdrowie, exp, si?a atak?w potwor?w zosta?a dopasowana do Rate Expa ( maj?c mniejszy lvl, po prostu nie bijemy mobk?w po 10 minut, mimo to exp b?dzie ?atwiejszy na pewno w kilka os?b + bonusem jest wi?kszy exp w party shared experience :) )
- Mamy 5 technik do nauczenia dla ka?dej postaci. ( Smocze kule daj? nam mo?liwo?? nauki ataku specjalnego )
- Reborn.. wej?cie zosta?o ukryte, i niech tak pozostanie dop?ki kto? go nie znajdzie ;)
- 3 nowe transformacje dla ka?dej postaci po SSJ4
- Du?o nowych quest?w do odkrycia na samym rookgardzie jak i na mainie.
- PvP mo?liwe od 10 lvla
- Rozbudowana mapa z nowymi expowiskami - Kilkana?cie nowych expowisk, na mapie r?wnie? s? wyspy do kt?rych nie ma jeszcze dost?pu, z czasem osiedl? si? tam nowe rasy.
- ... reszt? b?dziecie musieli odkry? sami ;)

Exp Rate: 3.5 / Enfo: 3
Rate Skill: 2
Rate Magic: 2
Rate Loot: 1
Rate Spawn: 1

Update zdj??!

97464299312413501062.png

30246072101712086232.jpg

78314425220428143139.jpg

29854517081301082142.png

68155739916293207486.png

75369967861317928851.png

90634673155203394508.png

67698447050529489868.png

Wszystkie newsy na temat serwera znajdziecie na FP Fanpage

Temat b?d? stara? si? aktualizowa?. See you soon!​

Update. 24.10.2016
Update. 30.10.2016

Odp: Dragon Ball Fire v1.0 !

Mapa Violenta? Jezeli tak to widzialem cos o serverze na tydzien, lepiej violenta nie rob.

Mapa jest edytowana, naprawiona, co mi sie nie podobalo zostalo ew. Usuniete :)

Nowy wpis na fp! - Kilka fotek z mapy

Ostatnia edycja:

Bump ~!

- Nowy post na fanpage!

Ostatnia edycja:

Start zostaje prze?o?ony, ma?e problemy z serwerem dedykowanym.

Ostatnia edycja:

@Up, w tym tygodniu wystartuje kilkudniowa beta ?eby wyeliminowa? ostatnie b??dy! Ip strony pojawi si? ju? wkr?tce !

Po co Ci beta na czystym violencie? SMS shop, bot do spamu na otsach, paypal i WIO.

Nie zagram bo z lekka kappa i upadek po tygodniu xD

Po co Ci beta na czystym violencie? SMS shop, bot do spamu na otsach, paypal i WIO.

Nie zagram bo z lekka kappa i upadek po tygodniu xD
Nie rozumiem Twojego komentarza, sk?d mo?esz wiedzie? czy to czysty violent a chocia? gdyby to jaki cel ma Tw?j komentarz?
[MENTION=142817]Polecam[/MENTION] dobrze ?e co? wgl si? dzieje w ?wiecie ots. :)

[MENTION=267982]TenTypSwir[/MENTION] W sms shopie b?dzie tylko mo?liwo?? kupna pacc, namelocka i frag removera. Nie jest czystym violentem, nie jest te? ubogo zedytowany. Wyeliminowanie samych b??d?w, czy rzeczy nie dzia?aj?cych w "czystym" violencie zaj??o troch? czasu. Mimo to uwa?am ?e silnik sam w sobie jest bardzo dobry, pami?tam jak fallen chwali? mi si? na gg, ?e dopiero co zaczyna prac? nad tym silnikiem, a teraz ja sam go chc? wykorzysta?. Doceniam to ile pracy w?o?yli?cie i wiem ile ots?w powstaje pod sms shopek z jakim? expem x999 i nie wiadomo czym jeszcze.. np. "dbviolent.ddns"
- to jest typowy ots pod hajsik.

Po co beta testy? - No w?a?nie, skoro ots jest pod hajs, po co mia?bym robi? dodatkowe testy ?eby wy?apa? b??dy kt?rych sam nie zdo?a?em? Po prostu chc? zrobi? grywalny serwer z niskim expem wykorzystuj?c w sobie to co ma violent.

Nie zmuszam Ci? do grania moim serwerze, ale mam nadziej? ?e chocia? troszeczk? sprostowa?em. Pozdrawiam :)

Po co beta testy? - No w?a?nie, skoro ots jest pod hajs, po co mia?bym robi? dodatkowe testy ?eby wy?apa? b??dy kt?rych sam nie zdo?a?em? Po prostu chc? zrobi? grywalny serwer z niskim expem wykorzystuj?c w sobie to co ma violent.

Nie zmuszam Ci? do grania moim serwerze, ale mam nadziej? ?e chocia? troszeczk? sprostowa?em. Pozdrawiam :)

Mam nadzieje ze mapa bedzie , fajna i grywalna nie lubie expow ala DB*S wole cos typu stary DBV <3 moze bedziecie miec cos nowego czy cos 'Unikalnego'
do zobaczenia ^^

Ostatnia edycja:

Masz na my?li kwadratowe wyspy? ( Ala DBS - bo szczerze nie wiem jaka tam by?a mapa ). Na pocz?tku my?la?em ?eby zrobi? full hardcore, testowa?em graj?c samemu, expi?c itd. i my?l? ?e wi?kszo?? by si? podda?a, wi?c start nie jest jako? patologicznie trudny. Gorzej b?dzie z wi?kszym lvlem - przyda si? dende do healowania. Heal Spelle zosta?y dosy? diametralnie obni?one, wi?c wbicie samemu w kilka mob?w mo?e spowodowa? "zej?cie na bu?e", chyba, ?e masz milion senzu w plecaku. Oczywi?cie fasolki te? jest dosy? trudno zdoby?, gdy? wypadaj? z tych lepszych mob?w. Wniosek - expi?c samemu, b?dziesz robi? to wolniej, ale z wi?kszym zyskiem i oczywi?cie ryzykiem, natomiast expi?c w grupie - mniej expa, ale da si? to wyr?wna? bior?c wi?cej mob?w na klat?, no i oczywi?cie jest bezpieczniej. Wiadomo, ?e wbijanie tych pierwszych lvli jest nudne, ale chyba w ka?dej grze na pocz?tku jest nudno, ?eby potem mog?o si? rozkr?ci? :)

Aaa, no i oczywi?cie PvP enforced - x3 - czyli, je?eli nudzi Ci si? expienie "normalne", droga PK'era stoi przed Tob? otwarta. Niemniej jednak profit expa za zabicie mniejszego lvla od siebie jest r?wnie? zmniejszony, natomiast za zabijanie wy?szych zosta? podwy?szony.

Aaa, no i oczywi?cie PvP enforced - x3 - czyli, je?eli nudzi Ci si? expienie "normalne", droga PK'era stoi przed Tob? otwarta. Niemniej jednak profit expa za zabicie mniejszego lvla od siebie jest r?wnie? zmniejszony, natomiast za zabijanie wy?szych zosta? podwy?szony.
to sie = Deski+Deski+Deski = Mega LVL = nie trzeba EXPIC :P jezeli sie nie myle

Je?eli w jeden dzie? wyskillujesz ze 100 glova, co jest nierealne przy skill rate: x1, nawet na off i b?dziesz zabija? ka?dego kto stanie na Twojej drodze, to i tak nie dogonisz tych kt?rzy expi? na mobach :p. Troch? ?le mnie zrozumia?e?, je?eli wolisz pkowa? i tylko pkowa? - to masz mo?liwo?? rozwoju poziomu swojej postaci. Po prostu zabicie gracza daje Ci nie tylko jego plecak i itemy, ale te? exp - niestety i na szcz??cie nie jest on na tyle wysoki aby? m?g? normalnie lvlowa? jak na potworach. Poza tym ograniczaj? Ci? fragi, ale to ju? inna bajka.

Healer na db nie dziala kompletnie ogolnie supporty nie dzialaja. Jezeli dende czy jakas inna profka bedzie healac kogos to jest bez sensu .
W tym przypadku popieram zdanie Swirusa tydzien i po serwerze ( jezeli beda te supporty )

Po prostu r?ce mi opad?y w tej chwili ^.. Co ma status serwera, ile postoi itp. do jednego spella w ca?ej grze? W dodatku technika kt?ra buduj? ca?? posta? Dende. Poza tym, nigdzie nie napisa?em, ?e ca?a rozgrywka zale?y od healera, tylko ?e exp z healerem b?dzie ?atwiejszy.

Ps. Beta zosta?a sko?czona i na dniach pojawi si? strona, oraz dok?adna data staru.

Bez jaj. To jest silnik DBOnline wszystko tak samo. + Acc. Moglbys sie postarac cos dac od siebie. Jak powiedziala mi pewna osoba. " Ten silnik to tykajaca bomba. Nie wiesz kiedy wybuchnie ".

Silnik DBOnline, wszystko tak samo,poniewa? city center i kilka exp?w jest takich samych jak mapka dbonline?? Czy mia?e? na my?li miliony bug?w, zamurowanych wej??, niedoko?czonych miejsc ? Dlatego ten silnik wymaga? tyle pracy, bo by?o w nim wiele b?ed?w. Zrobi?em go pod siebie z czego wynik?o dbfire. Mam ju? do?? odpowiadania na rzeczy typu: Gotowiec z neta - wejd? sprawd?. Albo sam postaw serwer ze zwyk?ego violenta, zobaczysz ile rzeczy nie dzia?a. Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Back
Do góry