• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Dragon Ball Rebirth

Status
Zamknięty.
Odp: Dragon Ball Rebirth

Oj tam, narzekacie, przecie? przeci?tny gracz ots'a mo?e nawet nie wiedzie? o istnieniu takiego forum.
Wiem z przyk?adu moich koleg?w, kt?rzy si? w og?le tym nie interesuj?, a jednak graj?.
Hayate - ty z twoim pomys?em, gwarantuje ci sta?ych graczy, ze wzgl?du na ciekaw? gr?. Ja tylko kopiuje :)

?wietny ots a? zrobi? refresh~~~;) mog? pomuc ci map? robi? albo byle co ;p poniewa? server zapowiada sie zajebiscie :)

Mi?o mi to s?ysze? :)
Za nied?ugo poprawi? zapowied? ots'a oraz dodam forum.

Poco robic kopie otsa ktory istnieje.. takie same wyglady transow.. miasto mogles swoje zrobic poco dbv zgapiac... porta , i wszystko co na nim masz tez z dbv zwalasz;c

"Zwalam" dlatego, ?e w?a?nie to mi si? w dbv podoba(?o).
Wi?c czemu nie gram w dbv?
A no dlatego:
-Po pierwsze: premium jest tam na 1 miejscu
-Po drugie: z tak? administracj? jak tam jest, nawet nie ma co gra?...

Warez ma na wszystko wy****** - raz na miesi?c wchodzi. Windyy banuje tych, kt?rzy s? przeciwko jego ekipie.
Nie wiem jak jest teraz, bo ju? w to dawno nie gra?em, ale tak by?o za moich czas?w.

"Zwalam" dlatego, ?e w?a?nie to mi si? w dbv podoba(?o).
Wi?c czemu nie gram w dbv?
A no dlatego:
-Po pierwsze: premium jest tam na 1 miejscu
-Po drugie: z tak? administracj? jak tam jest, nawet nie ma co gra?...

Warez ma na wszystko wy****** - raz na miesi?c wchodzi. Windyy banuje tych, kt?rzy s? przeciwko jego ekipie.
Nie wiem jak jest teraz, bo ju? w to dawno nie gra?em, ale tak by?o za moich czas?w.

He, a no moze i masz racje, Server maja super ale banuja tam za byle gowna...
powodzenia;p gratulowac bede dopiero jak wypali;p

dlatego ?abka chce zrobic bardzo porzadny server :) z zaje***** aadministracja ;) pomoge mu napewno w reklamowaniu i nw w czym jeszcze podaj mi nr gg co ?;]

Je?li ma kto? jakie? propozycje co do map, prosz? pisa? na zabka229@gmail.com. Niestety ale nie zdo?am zrobi? wszystkich map z dbv...

Zosta?o dodane forum gry.
Portal->forum
lub
Forum

Przeczyta?em to na twoim forum. Chcia?bym troch? si? o tym wypowiedzie?.

Czym serwer r??ni si? od pozosta?ych?
-Nie jest to silnik wodbo... (Bardzo mile spotykane nowe serwery :) )
-W?asny skrypt transform oraz revert (hmm taki jak na dbv?)
-Du?o profesji (Nie przesadzaj, aby? nie wymy?la? swoich)
-Du?o spelli (wszystkie spelle z dbv.)
-Du?o quest'ow (Takie same, tyle samo co na dbv)
-Unikalna mapka (Unikalna mapa ? "Unikalno??" ludziom si? kojarzy z niespotykan? rzecz? wcze?niej :D A unikalna tzn. plagiat dbvictory.)
-Exp: 20x (Skromnie :) )
-Pvp od 50 lvl'a (Jak na reszcie serwer?w przerobionych na podstawie tibi.)

Nie bierz mnie za "hejtera" tylko poprostu mam prawo do swojego zdania. :)
Zr?b co? unikalnego.. Nie ?ci?gniete ?ywcem z dbvictory, poniewa? zacznie si? to ludziom nudzi? itp. :) Polecam zrobi? nowe mapki (swoje) i questy tak?e (swoje)

Na pewno nie zagram kolejny serwer na podtstawie DBVictory,zrobi?y?cie cos swojego po prosty ?al Ctrl+C -- Ctrl+V.

@up
Zgadzam si? z tob? Bernik kolejny serwer na podstawie DBVictory, lecz plusem jest to, ?e napracowali si? i zrobili tak? sam? mapke. Je?li nie zrobi? swoich map, swoich quest, swoich dodatk?w (skrypty) tzn. ,?e nikt nie zagra :)

@Koreski:
-W?asny skrypt transform oraz revert (hmm taki jak na dbv?)
Chodzi o to ?e sam go zrobi?em a nie zer?n??em z jakiego? forum.
Co do mapy:
Przecie? to oczywiste ?e b?d? swoje mapy...
Tylko miasto i 3 mapy s? z dbv (je?li mo?na tak powiedzie?, poniewa? dbv te? je ?ci?gn??o)
Co do quest'?w:
Nie zrobi? takich samych jak na dbv z dw?ch przyczyn:
-Nie mam poj?cia jakie tam s?, bo dawno nie gra?em,
-B?dzie to co? nowego, co? co mo?e zainteresuj? graczy...
Skrypty...
Chyba nie na darmo utworzy?em forum na kt?rym mo?ecie si? wypowiada?, dawa? pomys?y, propozycje co do serwera.
Przecie? je?li co? co wymy?licie b?dzie fajne - to zostanie to wprowadzone do serwera.

@Biernik
Ctrl+C -- Ctrl+V
Je?li my?lisz ?e to jest takie proste, to zr?b co? takiego lub swojego (mi si? wydaje ?e ju? wszystkie pomys?y na db ots'y zosta?y wykorzystane, b?d? dalej prowadzone)

Oczywi?cie rozumiem wasz? krytyk?. Po starcie ots'a b?d? nowe update, kt?re b?d? wprowadza? wiele nowo?ci.

@zabka229

USTAWA
z dnia 4 lutego 1994 r.

Art. 1.
1. Przedmiotem prawa autorskiego jest ka?dy przejaw dzia?alno?ci tw?rczej o indywidualnym
charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezale?nie od warto?ci,
przeznaczenia i sposobu wyra?enia (utw?r).
2. W szczeg?lno?ci przedmiotem prawa autorskiego s? utwory:
1) wyra?one s?owem, symbolami matematycznymi, znakami graficznymi (literackie,
publicystyczne, naukowe, kartograficzne oraz programy komputerowe);
2) plastyczne;
3) fotograficzne;
4) lutnicze;
5) wzornictwa przemys?owego;
6) architektoniczne, architektoniczno-urbanistyczne i urbanistyczne;
7) muzyczne i s?owno-muzyczne;
8) sceniczne, sceniczno-muzyczne, choreograficzne i pantomimiczne;

1) Niniejsza ustawa dokonuje w zakresie swojej regulacji wdro?enia nast?puj?cych dyrektyw Wsp?lnot
Europejskich:
1) dyrektywy 91/250/WE z dnia 14 maja 1991 r. w sprawie ochrony prawnej program?w komputerowych
(Dz. Urz. WE L 122 z 17.05.1991),
2) dyrektywy 92/100/WE z dnia 19 listopada 1992 r. w sprawie prawa najmu i u?yczenia oraz niekt?rych
praw pokrewnych prawu autorskiemu w zakresie w?asno?ci intelektualnej (Dz. Urz. WE
L 346 z 27.11.1992),
3) dyrektywy 93/83/WE z dnia 27 wrze?nia 1993 r. w sprawie koordynacji niekt?rych zasad dotycz?cych
prawa autorskiego oraz praw pokrewnych stosowanych w odniesieniu do przekazu satelitarnego
oraz retransmisji drog? kablow? (Dz. Urz. WE L 248 z 06.10.1993),
4) dyrektywy 93/98/WE z dnia 29 pa?dziernika 1993 r. w sprawie harmonizacji czasu ochrony
prawa autorskiego i niekt?rych praw pokrewnych (Dz. Urz. WE L 290 z 24.11.1993),
5) dyrektywy 96/9/WE z dnia 11 marca 1996 r. w sprawie ochrony prawnej baz danych (Dz. Urz.
WE L 77 z 27.03.1996).
Dane dotycz?ce og?oszenia akt?w prawa Unii Europejskiej, zamieszczone w niniejszej ustawie – z
dniem uzyskania przez Rzeczpospolit? Polsk? cz?onkostwa w Unii Europejskiej – dotycz? og?oszenia
tych akt?w w Dzienniku Urz?dowym Unii Europejskiej – wydanie specjalne.

Art. 2.
1. Opracowanie cudzego utworu, w szczeg?lno?ci t?umaczenie, przer?bka, adaptacja,
jest przedmiotem prawa autorskiego bez uszczerbku dla prawa do utworu pierwotnego.
2. Rozporz?dzanie i korzystanie z opracowania zale?y od zezwolenia tw?rcy utworu
pierwotnego (prawo zale?ne), chyba ?e autorskie prawa maj?tkowe do utworu
pierwotnego wygas?y. W przypadku baz danych spe?niaj?cych cechy utworu zezwolenie
tw?rcy jest konieczne tak?e na sporz?dzenie opracowania.
3. Tw?rca utworu pierwotnego mo?e cofn?? zezwolenie, je?eli w ci?gu pi?ciu lat od
jego udzielenia opracowanie nie zosta?o rozpowszechnione. Wyp?acone tw?rcy
wynagrodzenie nie podlega zwrotowi.
4. Za opracowanie nie uwa?a si? utworu, kt?ry powsta? w wyniku inspiracji cudzym
utworem.
5. Na egzemplarzach opracowania nale?y wymieni? tw?rc? i tytu? utworu pierwotnego.

Hmm, no to mo?e mi powiesz co dbv ma w?asnego?

@zabka229

USTAWA
z dnia 4 lutego 1994 r.

Art. 1.
1. Przedmiotem prawa autorskiego jest ka?dy przejaw dzia?alno?ci tw?rczej o indywidualnym
charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezale?nie od warto?ci,
przeznaczenia i sposobu wyra?enia (utw?r).
2. W szczeg?lno?ci przedmiotem prawa autorskiego s? utwory:
1) wyra?one s?owem, symbolami matematycznymi, znakami graficznymi (literackie,
publicystyczne, naukowe, kartograficzne oraz programy komputerowe);
2) plastyczne;
3) fotograficzne;
4) lutnicze;
5) wzornictwa przemys?owego;
6) architektoniczne, architektoniczno-urbanistyczne i urbanistyczne;
7) muzyczne i s?owno-muzyczne;
8) sceniczne, sceniczno-muzyczne, choreograficzne i pantomimiczne;

1) Niniejsza ustawa dokonuje w zakresie swojej regulacji wdro?enia nast?puj?cych dyrektyw Wsp?lnot
Europejskich:
1) dyrektywy 91/250/WE z dnia 14 maja 1991 r. w sprawie ochrony prawnej program?w komputerowych
(Dz. Urz. WE L 122 z 17.05.1991),
2) dyrektywy 92/100/WE z dnia 19 listopada 1992 r. w sprawie prawa najmu i u?yczenia oraz niekt?rych
praw pokrewnych prawu autorskiemu w zakresie w?asno?ci intelektualnej (Dz. Urz. WE
L 346 z 27.11.1992),
3) dyrektywy 93/83/WE z dnia 27 wrze?nia 1993 r. w sprawie koordynacji niekt?rych zasad dotycz?cych
prawa autorskiego oraz praw pokrewnych stosowanych w odniesieniu do przekazu satelitarnego
oraz retransmisji drog? kablow? (Dz. Urz. WE L 248 z 06.10.1993),
4) dyrektywy 93/98/WE z dnia 29 pa?dziernika 1993 r. w sprawie harmonizacji czasu ochrony
prawa autorskiego i niekt?rych praw pokrewnych (Dz. Urz. WE L 290 z 24.11.1993),
5) dyrektywy 96/9/WE z dnia 11 marca 1996 r. w sprawie ochrony prawnej baz danych (Dz. Urz.
WE L 77 z 27.03.1996).
Dane dotycz?ce og?oszenia akt?w prawa Unii Europejskiej, zamieszczone w niniejszej ustawie – z
dniem uzyskania przez Rzeczpospolit? Polsk? cz?onkostwa w Unii Europejskiej – dotycz? og?oszenia
tych akt?w w Dzienniku Urz?dowym Unii Europejskiej – wydanie specjalne.

Art. 2.
1. Opracowanie cudzego utworu, w szczeg?lno?ci t?umaczenie, przer?bka, adaptacja,
jest przedmiotem prawa autorskiego bez uszczerbku dla prawa do utworu pierwotnego.
2. Rozporz?dzanie i korzystanie z opracowania zale?y od zezwolenia tw?rcy utworu
pierwotnego (prawo zale?ne), chyba ?e autorskie prawa maj?tkowe do utworu
pierwotnego wygas?y. W przypadku baz danych spe?niaj?cych cechy utworu zezwolenie
tw?rcy jest konieczne tak?e na sporz?dzenie opracowania.
3. Tw?rca utworu pierwotnego mo?e cofn?? zezwolenie, je?eli w ci?gu pi?ciu lat od
jego udzielenia opracowanie nie zosta?o rozpowszechnione. Wyp?acone tw?rcy
wynagrodzenie nie podlega zwrotowi.
4. Za opracowanie nie uwa?a si? utworu, kt?ry powsta? w wyniku inspiracji cudzym
utworem.
5. Na egzemplarzach opracowania nale?y wymieni? tw?rc? i tytu? utworu pierwotnego.
To ?e? dojeba? hahahaha pewnie znowu jakis pseudo "admin" z tego dbvg?wno :>

Powsta? generator potwork?w!
Wi?cej informacji na forum.

Hmm, no to mo?e mi powiesz co dbv ma w?asnego?

dokladnie! wiekszosc mapki a zwlaszcza expowisk jest z RL tibii i otsow !!!! dbv to zlepka wszystkiego co jest na necie -.-" grafiki tez maja jeba**

ZABKA ja jak najbardziej pochwalam twoj projekt i na pewno zagram ;) powodzenia stary ;)

Zmieniono reklam? serwera w pierwszym po?cie :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry