Dredy

Status
Zamknięty.

Grimekk

memsoria.pl
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
55
Siemka, ju? od ca?kiem d?u?szego czasu s?ucham reggae i postanowi?em zrobi? sobie dredy. Czy kto? wie ile to kosztuje, jak to wygl?da, tz. s?ysza?em, ?e s? problemy z myciem dred?w. :p Je?eli kto? na forum ma ju? dredy to czy m?g?by mi odpowiedzie? na powy?sze pytania? Z g?ry dzi?ki, siemka; d

Odp: Dredy

Du?o info o dredach: Dredy, Dready, Dreadlocks, Dreads - Wroc?aw, Warszawa - Dredy
Pogoogluj.
@off
skinhead2.jpg

Jeba? brudas?w :D

hahahhaha
a teraz na serio.
hahahahahahhahahaha
dready ? jak chcesz sobie je zrobic to nie myj w?os?w przez jaki? miesi?c ;o ale jak kto woli ;o
Jezeli przez same sluchanie chcesz zrobic z siebie raggae mejna to fajnie masz ;]
pozdro&po?wicz <3

@HTS
nie ma to jak wymiana podzi?kuj , +5 do zajebisto?ci !
lubie to

@Rabbiterz
<3

Ostatnia edycja:

Zrobienie dredow u fryzjera kosztuje kilka stow, ale popytaj wsrod znajomych, moze Ci ktos zrobi, chociaz jest to strasznie monotonne i dosyc dlugo sie to robi. A szampony do dredow masz jakies tam specjalistyczne etc, wiec problemu tez nie ma.

Btw. beka z pozerow.
68274608152093839851.jpeg

//A co to ma do tematu rasta? Polskie reggae (przynajmniej niektorzy artysci) rowniez trzymaja poziom zagraniczych artystow.

Ostatnia edycja:

@HateThisSite
Dzi?ki za normaln? odpowied? ; )

@Reddyslaw
Nie jestem kolejnym super fanem Bednarka co s?ucha tylko Polskiego reggae, tz jamal, ras luta itp. - s?ucham tak?e zagranicznego, prawdziwego reggae. Nie, nie pal? marihuany (tak btw).

@Bubin
Jeste? jebni?ty? Robi? sobie dredy nie tylko bo s?ucham reggae - one najzwyczajniej w ?wiecie mi si? podobaj?.

Rabbitez napisał:
Czy kto? wie ile to kosztuje, jak to wygl?da, tz. s?ysza?em, ?e s? problemy z myciem dred?w.
U dobrego fryzjera, kt?ry wyszyde?kuje Ci dredy, b?dziesz musia? sporo zap?aci?, naprawd? sporo. Proponuj? wi?c popyta? w?r?d znajomych, kt?rzy maj? w tym jakie? do?wiadczenie. Przede wszystkim nie id? w ciemno - je?li zdecydujesz si? na zrobienie dred?w u kogo?, nie wa?ne czy w salonie, czy u znajomego, popro? go o jakie? zdj?cia bat?w. Jak to wygl?da? Wygl?da zajebi?cie, ale wymaga wytrwa?o?ci, bo w?osy trzeba zapu?ci? do takiej d?ugo?ci, ?eby skr?cenie dreda mia?o sens. Moi znajomi - wbrew temu, co m?wi ten parapet bubin - myj? dredy dwa razy w tygodniu. Owszem, jest to bardziej pracoch?onne, bo takie baty potrzebuj? wi?cej czasu na wch?oniecie wody i szamponu i wi?cej czasu na wysuszenie si?, ale dobrze skr?cone nie b?d? si? rozplata?, wi?c nie widz? problemu, ?eby z troch? wi?kszym nak?adem czasowym zachowa? higien?.

A co to ma do tematu rasta? Polskie reggae (przynajmniej niektorzy artysci) rowniez trzymaja poziom zagraniczych artystow.
Dzisiejsze reggae w Polsce to mieszanka rapu i raggi; a np. to co robi grubson to nie reggae, tylko ruffneck jak sam to zreszt? nazwa?.

s?uchaj sie to nie ma znaczenia dla mnie czy mas dredy czy nie . .. , w Reggae liczy sie to co masz w sercu .. to w jaki spos?b ty pojmujesz pewne sprawy , jaki masz do tego stosunek i wogole . A nie tak jak wi?kszo?? my?li ze kurwa zrobi dredy i my?li ze jest odrazu przedstawicielem upodobniaj?cym si? do stylu reggea a nie ma nic z nimi wsp?lnego opr?cz w?os?w , a reggae w polsce jak dla mnie nie istnieje , jeszcze nie doro?li?my do tego tematu :) , ale oczywiscie to moje zdanie.
--------
Tylko jeszcze dodam , albo dzieci co sobie kupi? naszywke z 3 kolorami i oni my?l? ?e s? lepsi w towarzystwie a wogole nie wiedz? co to znaczy i od CZego si? wywodzi .. Troszku ?enada, albo kto? da sobie avatar czy zdj?cie, boba , albo jakies znaczki reggae flagi czy co? a na coddzien jakby? na niego spojrza? z g?ry to skin .. no pora?ka kompletna , albo raz si? upierdoli? zielono w g?owie mu sie zrobi?o i odrazu jest reggae heh :) pora?ka :) , cenie ludzi i mam du?o takich znajomych kt?rzy nie m?wi? ze nale?a do reggae poprostu lubi? zapali? oczywiscie w rozs?dnych ilosciach i sluchaj? muzyki reggae. a na coddzien s? normalnymi pracownikami banku :) , pozdrawiam
Notka moderatorska:
Po??czy?em posty // Athushi

Ostatnio edytowane przez moderatora:

U mnie w szkole koles ktory ma dredy ma cholerne powodzenie u lasek ;d nie wiem Co one w tym widza no ale ok... a co do tematu to z myciem wlosow bedziesz mial problem tak jak napisala reszta uzytkownikow. Ale z tego co sie nie myle sa specjalne szampony.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry