• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows 7 Duze Zuzycie Procesora.

Status
Zamknięty.

Flous

Banned
Witam , mam taki problem nie dawno zmienilem system operacyjny winxp na win7.
I mam taki problem , wystarczy , ze odpale internet i GG i zuzycie procesora skacze od 50-70%....
Kumpel cos mowil , ze musze wgrac sterowniki samemu , i wylaczyc automatyczna aktualizacje sterownikow .
Mial ktos cos podobnego i to rozwiazal?

Procesor mam AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 3800+ 2.01 Ghz

Our partners and their custom servers:

Odp: Duze Zuzycie Procesora.

Sprawdz w menad?erze, czy nie masz jaki? dzwinych proces?w odpalonych. Pirackie windowsy mog? czasem co? takiego mie?. Storowniki najlepiej wgrywa? samemu i jeszcze przyda sie usuni?cie przez panelu sterowania wszystkich zb?dnych program?w (jak wyczy?ci?em sw?j ze ?mieci, zaczo? ?miga? jak pojebany- 0lag) poczytaj o o tym w googlach na jakie? forum informatycznych bo tutaj na odpowied? specjalisty mo?esz poczeka?... ;|

Masz system 32bity czy 64?

System 64-bitowy , nawet po formacie i swiezej instalacji windowsa tez jest duze zuzycie procesora.. Tak chce zainstalowac samemu sterowniki , ale win7 sam sobie je instauje , a to bez sensu nakladac sterownik na sterownik.

Nie wiem jak wylaczyc automatyczna instalacje sterownikow.

Dodam ?e gadu gadu jest marne i zawsze zabiera du?o procka, ja mam w??czone milion proces?w w tym aqq zamiast gg i na 2rdzeniowym 7 64bit uzycie procka w systemie nie przekracza 9%, a i to jest maksimum.

U mnie po odpaleniu 3 kont gg, przegl?darki, poczty zabiera max 3% hyhy

Sprawdza?e? czy procesor dzia?a w dual? W menad?erze zada? mo?esz to sprawdzi?. Oraz w zarz?dzaniu systemem zobacz czy nie brakuje Ci jakiego? sterownika

To nie chodzi tylko o Gadu.. Wylacze gadu odpale tibie i juz jest ponad 20%. dodam do tego neta i juz ponad 50%..

Kumpel cos mowil , ze pomoze wylaczenie automatycznej instalacji sterownikow i usunac wszystkie oraz zainstalowac na nowo..

Sterwoniki instaluja sie automatycznie wiec chyba wszystkie sa.

Jedynie gdy chce zainstalowac sterowniki do CPU Z winXP to nie da sie :)

C??, jest jeszcze inna mo?liwo??: by? mo?e masz przegrzany procesor.

Pobierz program do mierzenia temperatur poszczeg?lnych cz??ci hw komputera i sprawd? jak prezentuje si? temperatura CPU. Je?li b?dzie wysoka, zacznij od zdj?cia obudowy i przeczyszczenia wn?trza komputera (usuni?cie kurzu zw?aszcza z okolic procesora oraz wiatraczka).

PPM na m?j komputer -> kliknij zarz?dzaj -> przejd? do zak?adki menad?er urz?dze? i zobacz tam czy masz wszystkie sterowniki. Je?li tak to zostaw wszystko.
Podaj wersj? windowsa jakiego zainstalowa?e?. Zainstalowa?e? update?

Mam zainstalowane wszystko , tylko do Kroprocesora nie mozna znalesc sterownika.

Wersja windowsa - Windows 7 Ultimate 64 bitowy.

Nie tu nie chodzi o przegrzany procesor. na winXP wszystko chodzi normalnie i zuzycie jest normalne.

No to ju? masz rozwi?zanie ;) Kropocesor oblicza bardziej skomplikowane operacje. Musisz zainstalowa? sterowniki jeszcze raz ;)

Tak tylko mam plyte glowna ASRock AM2NF6G-VSTA

Tutaj strona ze sterownikami.

Moj windows sam sobie instaluje sterowniki , a nawet gdy chce znalesc odpowiendnie sterowniki do tego kroprocesora nie znajduje mi ich.

I do czego to ma sluzyc? w czym to ma pomoc. bo ja sie za bardzo nie znam :D Jak Narazie szukam tych sterownikow do Kroprocessora.

@@

Juz Zainstalowany ten Kroprocessor , ale chyba nic nie pomoglo . Chyba sie denerwowac nie bede na dniach zmienie na winXP bo przez tej win7 bo PC padnie i bede mial.

Ostatnia edycja:

Bo mog? by? z?e ustawienia a zresetownie przywr?ci ustawienia pocz?tkowe.

Mo?esz te? poda? logi bo mo?liwe, ?e instalujesz wadliw? wersj? windowsa :)

Aktualizuj system, sterowniki 64 bitowe, wywal gg. No i ten tw?j procesor troch? ?mieszny jest jak na ten system. Wielu pewnie b?dzie si? upiera?, ?e powinno by? ok, a ja jestem innego zdania.

Dobra bede jeszcze probowal , mozecie jeszcze powiedziec gdzie ustawic , zeby Windows sam nie instalowac sterownikow?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom