• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Dwa pytania!

Status
Zamknięty.

Platinium

Advanced User
Siema
Mam do was dwa pytania jedno z nich jest zwi?zane z najnowszym silnikiem TFS i chcia?bym si? dowiedzie? czy w nim s? zapisy postaci, kt?ra si? wylogowuj? i wylogowuje o danej godzinie, podobno gdzie? si? zapisuj? ale gdzie ?:D
A drugie pytanie dotyczy Map Edytora czy jaki? z map edytor?w wyszukuj? b??dy na mapie ???

Czekam na odpowiedzi.

Our partners and their custom servers:

Odp: Dwa pytania!

Co do pierwszego pytania, to nie mam poj?cia/
Co do drugiego, to SimOne co? tam wykrywa?, lecz jest to niedok?adne. Trzeba samemu jako? sprawdzi?.

Pozdrawiam,
DRE

Pierwsze pytanie:
Moim zdaniem to ono si? zapisuje w phpmyadmin jak masz player'a i klikasz na niego EDIT i masz lastlogin i lastlogout czy cos w tym stylu, wiem ?e tam s? same cyferki, ale one s? rozszyfrowywane, wi?c chyba te? ci si? uda. (Je?li chcesz wiedziec, to ustaw sobie w AccMakerze, i bedziesz mia? :p), Nie wiem dokladnie o co ci chodzi :confused: ...
Drugie pytanie:
Po 1. Co masz na my?li b??d?
Po 2. Moim zdaniem nie ma czego? takiego.
Po 3. Jesli masz na mysli jako blad "Duplicate Uniqode" czy co? w tym stylu to si? da.
Tylko pierw odpowiedz na pierwsze pytanie.
Pozdr. GarQet

Z tym zapisem wylogowanie chodzi mi o to ?e kto? powoduje mi na serwie krasza i dlatego chce wiedzie? kiedy kto si? wszed? a serwer, a co do map edytora to w?a?nie ten krasz jest powodowany b??dem na mapie dlatego pytam czy jaki? Map Edytor wykrywa b??dy.

Tak nie znajdziesz tego, dowolny gracz mo?e po p?? godzinie po zalogowaniu si? p?j?? do tego miejsca i crash.

Najcz??ciej powodem s? ?le ustawione teleporty, maj? ustawione positions niepe?ne, np. tylko z=7.

Pozdrawiam ;)

piti129 no w?a?nie te? tak my?la?em ale tam tylko s? GM i jaki? plik z client_assertions.
kolega ma racje , a zeby zapisywalo ci log to bys musial skrypt sciagnac ja kiedys mialem i bylo good utrata partycji 100 giga uniemozliwia mi to zebym mogl ci dac bo tego niemam musialbys poszukac ja juz znalaZlem dla siebie np raporty i wogole zapisuja sie ;pp

Odpowiem wprost na pytania:
1. W bazie danych przy ka?dym graczu (albo koncie) jest pole: lastlogin i lastlogout. Jest tam wpisany czas mierzony w sekundach od 1 stycznia 1970 r., kt?ry pokazuje kiedy kto? si? ostatnio logowa?.
2. W SimONE map editor jest co? takiego. Otw?rz nim map? i kliknij Tools->Verify map. Poka?e ci si? okno, w kt?rym kliknij Check. Po tym nast?pi sprawdzanie mapy. Poka?e Ci si? odpowiedni komunikat sygnalizuj?cy b??d wraz z pozycj?, klikasz 2 razy na ten komunikat i przenosi Ci? do danego miejsca, gdzie mo?esz naprawi? b??d. I tak a? zamiast b??d?w nie pojawi si? sam napis: Verifying map... Done.
To oznacza, ?e nie ma b??d?w.

Pozdrawiam,
Gelio

W bazie danych to troch? lipa bo musz? sprawdza? ka?d? posta? osobno a co do map edytora to nie ma jeszcze Simone na tibie 8.41 i nie mam jak mapy waln?? ?eby dzia?a?a na Simone.

Mo?e macie jakie? inne rozwi?zania?

Zazwyczaj stackables z count 0 byly problematyczne ( powinno byc min 1 ) ;) Taki maly tip.

Stackables czyli np. gold / skull / arrows czyli wszystko co policzalne ;)

Co do wykrywania crasha, uwierz mi ciezko jest namierzyc w ten sposob kogos bez zdolnosci programowania w PHPie np.

To ja mo?e opisz? sw?j problem. Wi?c tak mam najnowszego TFsa i postawi?em serwer z w?asn? mapa robiona od 0 i po jakim? czasie zacz??y wyst?powa? krasz? serwera,na pocz?tku my?la?em ?e to przez map? ?e jest jaki? bug czy co? ale jednak to nie mapa. My?l? ?e to mo?e by? spowodowane postaciami bo jak mia?em wcze?niej serwer to jak zak?ada?o si? gildi? na stronce i potem wychodzi?o si? z niej i jak chcia?o si? wej?? na serwer to wyst?powa? krasz ale oczy?cicie zrobi?em restart postaci i wy??czy?em w acc system gildi, teraz zak?adaj? gildie komendami w grze i wszystko ?adnie dzia?a?o a? znowu zacz??y si? krasz? i w?a?nie nie wiem z jakiego to mo?e by? powodu dlatego licz? na wasza pomoc.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom