• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Windows 7 Dzielenie ekranu na tv i pc

Status
Zamknięty.

Matez360

Advanced User
Od paru dni pr?buj? znale?? co? na temat dzielenia ekranu w taki spos?b, aby mo?na by?o w jednym momencie ogl?da? telewizj?, oraz pracowa? na komputerze (mam pod??czony 32' telewizor do komputera). W instrukcji do??czonej do tv nie ma nic o tym wspomniane. Sam te? tego nie mog? znale??. Tak wi?c bardzo prosz? o pomoc.

PS Je?li to wa?ne, marka mojego telewizora to: Samsung UN32D5500 32-Inch 1080p LED HDTV

Our partners and their custom servers:

Odp: Dzielenie ekranu na tv i pc

Nie zadzia?a, sygna? albo z komputera albo z tv, je?eli chcesz m?c ogl?da? na 1 monitorze tv i pracowa? r?wnoczesnie musisz si? wyposa?y? w karte telewizyjn? do pc.

@up
o co Ci chodzi?

Trzeba mie? tylko kart? graficzn? z wyj?ciem s-video lub inne i wtedy odpowiednio ??cz?c mo?esz pu?ci? film z kompa na tv a na monitorze normalnie pracowa? ;)

Je?li w TV masz wej?cie DVI to bez problemu po??czysz kablem, lecz je?li nie masz tego wej?cia to ju? b?dzie wi?kszy k?opot ;)

Je?li w TV masz wej?cie DVI to bez problemu po??czysz kablem, lecz je?li nie masz tego wej?cia to ju? b?dzie wi?kszy k?opot ;)

Mam w telewizorze wej?cie DVI. W takim razie jaki kabel powinienem kupi? i jak p??niej skonfigurowa? obraz, bym jednocze?nie mia? wy?wietlany obraz z komputera i telewizora?

kup kabel DVI (takie samo wej?cie z jednej i drugiej strony).
A ustawiasz w ustawieniach NVIDIA --> Wy?wietlanie --> Konfigurowanie wielu monitor?w

Ostatnia edycja:

Kupi?em sobie wi?c ten kabel DVI, ale nie mog? rozgry?? jak na?o?y? na siebie 2 monitory (np telewizor w ma?ym okienku w rogu). Przepraszam, je?li zadaj? g?upie pytania, ale jestem w tym kompletnie zielony.

Ale co dok?adnie chcesz osi?gn??? Chcesz np. pu?ci? film na tv a na komputerze robi? co? innego, lecz chcesz mie? dodatkowy ma?y ekran na komputerze, kt?ry pokazuje co wy?wietla si? na TV?

Ale co dok?adnie chcesz osi?gn??? Chcesz np. pu?ci? film na tv a na komputerze robi? co? innego, lecz chcesz mie? dodatkowy ma?y ekran na komputerze, kt?ry pokazuje co wy?wietla si? na TV?

Dok?adnie o to chodzi mi od pocz?tku. Dos?ownie przed chwil? znalaz?em informacj?, ?e trzeba mie? w telewizorze funkcj? PiP (picture in picture). U mnie niestety (chyba) jej nie ma. Jest jaki? inny spos?b na zrobienie tego? Nie koniecznie musi by? ten ma?y ekranik. Mo?e by? np ekran dzielony na p??.

poka? screena z panelu konfiguracyjnego karty graficznej

nvidiap.png

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom