- ElfBot Elfbot

Status
Zamknięty.

<<MaZiK>>

User
Kwiecień 17, 2008
Liczba reakcji
1
Mam kilka problem?w z elfbotem.
Niewiem czy to dobry dzia?, ale mam nadziej? ,?e tak.
Czasami bot omija potwory do zaatakowania, kt?re id? obok niego, albo zostawia je z red hp i biegnie do waypointa albo nastepnego potwora z full hp
Co poradzicie?

//Niestety z?y dzia? - przenosz?

Odp: Elfbot

Ja radze nie grac z elfbotem ;)
Wejd? na tibiasoft i skorzystaj z Tibia Auto

Tibiabot ng do cavehunt jest o wiele lepszy nic elf poniewaz elf ma pare niedociagniec. Radze zamow sobie tibiabot ng.
Pozdrawiam

Zamawiac bota nie mam zamiaru ;p
piszcie jesli macie pomys? na rozwi?zanie tego problemu

Witam :] te? mia?em taki problem do czasu jak kumpel mi wyt?umaczy? a wi?c wchodzisz w Targeting potem po prawie stronie masz na samej g?rze Target Selection wi?c Przecuwasz Health na po?owe i ju? wszsystkie potwory b?dzie bi? do ko?ca :)

Niestety bot dalej przebiega obok niektorych potworkow ;/
moze jest taka opcja jak w TA
Attack only monsters attacking you
powiedzcie tez jak powinienem miec ustawione hp range w targeting :]

Ostatnia edycja:

Oki ja sproboje cos podpowiedziec.
Po 1:
+jezeli expisz na respie gdzie jest kilka rodzajow potworow w targetingu mosisz dodac je wszystkie jak chcesz zeby je bil.
po 2:
+gdy dodajesz nowego potwora to:(zmieniasz tylko te opcje ktore ci wpisalem reszte zostaw w standarcie)
-w name wpisujesz jego nazwe
-w hp% range masz miec 100 to 0
-w desired action przestawiasz na attack a w okienku obok no action(w zaleznosci czy w uzywasz hotkeya na czar czy nie)
-attack mode ustawiasz na chase/defensive(to zalezy od profesji,to najleprze jest na druida,sorka)
+zaznaczasz run targeting i powinno ci smigac:)

PS. A tych co ci pisali ze elf bot ma jakies niedociagniecia i ze zwykla NG jest leprza, nie sluchaj, albo nigdy nie mieli albo go nie ogarneli:)

Ostatnia edycja:

wiem mam to ustawione, ale jak jest 100 to 0 w hp range to on czasami walnie raz potwora i zostawiajac mu red hp biegnie do nastepnego z full ;|
a czasami to wogle omija potwora
jeszcze inna sytuacja to to ?e bot zacina sie i jak walne czar to jest napisane xxx say : haste w innej kratce ,a ja stoje w drugiej. Tylko relog pomaga ;/

Ostatnia edycja:

?eby biega? z potworami musisz wej?c w Targeting i w Attack Mode wzzi?c Chase/Offensive wtedy b?dzie biega? za montsterami ;p Pozdro

A co zrobic jesli zostawiam bota na jakis czas a on si? zacina, czyli stoji w jednej kratce a gdy walne czar to napisane jest w drugiej kratce
Czesto sie to zdarza i tylko relog pomaga ;/

A co zrobic jesli zostawiam bota na jakis czas a on si? zacina, czyli stoji w jednej kratce a gdy walne czar to napisane jest w drugiej kratce
Czesto sie to zdarza i tylko relog pomaga ;/

te bledy zdarzaja sie na ots to nie wina bota ;p

a do tego zby bil potworki to musisz przesunac w targeting>target selection

"proximity" bodajze sprawdza odleglosci mobow i bije najblizszego :P

@up
dokladnie rozsmieszyl mnie ten text ze ng ma lepszy cavebot od elfa

ciekawe czy doszli do opcji lurowania depositera etc...

mam nadzieje ze pomoglem :)

Czyli, ?e proximity dac na maxa i bedzie dobrze?
Bo ostatnio gdy w??czy?em bota to char biega? tylko do waypoint?w a potwor?w wogle nie rusza?, albo raz na 10

Proponuje po pierwsze wpisa? wszystkie potwory w targeting i po prawej stronie Health i Proximity ustawi? na po?ow? wtedy b?dzie je bi? do ko?ca

Status
Zamknięty.
Back
Do góry