Enpec's thread

Enpec's thread

• Zaawansowany

Votes: 0 0,0%
  • ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Zaawansowany

• ?rednio zaawansowany

• Amator

• Total voters
    0
Status
Zamknięty.

Enpec

User
Sierpień 9, 2012
Liczba reakcji
4
M?j w?tek.
Kombinowalem dzi? co? z serwerem ?eby by?o ingame, nie uda?o mi sie, zrobie potem.

A tymczasem:

Depo, domki:
dcsjrd.png

Domki cd:
k8bgn.jpg

Sklepy:
vrfsow.png

358ba7o.png

Kr?lewski galeon:
2ecmb5u.png

Knajpa:
34t65wg.png

Gildie - chyba wida? kt?ra czyja :P
2w7ixyb.png

33tgf4m.png

@edit: tak, te? widz? t? szafke :P

357gklf.png

I co? poza miastem:
7304mv.png

Wszystkie ss opr?cz ostatniego s? z g?rnego miasta - b?dzie te? dolne, biedniejsze. Mapki robie pod gameplay wi?c chyba zrozumia?e, ?e nie mo?e by? za du?o grat?w.

KOMENTOWA?!

Odp: Enpec's thread

Wed?ug mnie, jeste? takim na pograniczu czasem amatora, a czasem na zawaansowanym. Miasto ca?kiem fajne, gorzej ju? z tym expem na ostatniej fotce, nawala?e? tych grzyb?w ?e g?owa ma?a :P Popraw niekt?re puste pola, pousuwaj rzeczy si? czesto powtarzaj?ce, i b?dzie gites :) moja ocena ?redni ;)

Moze masz racje, skasowa?em ich tak z po?owe w ?rodku, na zewn?trz zostawiam jak by?o. A po prawej to rzeczywi?cie pusto, zapomnia?em powiedzie?, ?e to niedoko?czone jeszcze w 100%.

Nawet niezle. Generalnie fajnie to wyglada. Chociaz czasem wydaje mi sie, ze widze jakies puste miejsca gdzieniegdzie. W sumie nie wiem jak to ocenic.
No ale poczekam jeszcze az wrzucisz cos z natury, albo jakies gory czy podziemia. Wtedy moze ocenie. :)

tylko mi drugi screen z gildi? przypomina plac chujew?w z kutapokalipsy? ;d
Nieco pusto ale architektura wysz?a ci genialnie, sam nigdy nie wpad?bym na to ?eby robi? dachy w ten spos?b borderami. Miasta zdecydowanie lepiej wychodz? ci ni? natura, masz epickie pomys?y na architektur?, czego nie mo?na powiedzie? o terenach poza miastem. Popracuj nad tym.

Generalnie rozwiazanie dosc ciekawe, ale mi srednio przypada do gustu. Moze innym sie spodoba bardziej. Bez tej brazowej "ziemi" wygladalo by to nawet dobrze. Ciezko sobie wyobrazic konkretnie, ale moze nawet bardzo dobrze :)

Hmm, dziwna kombinacja, raczej br?zow? ziemie stosuje si? jedynie przy ni?ych poziomach. Pierwszy raz widze taki pomys?, nie przypad?o mi do gustu raczej xD, oczywi?cie mo?na robi? takie nadziemia w stylu respa goblin?w w okolicy Ab'dendriel. Ska?y dosy? fajnie ci wysz?y, szczegulnie wej?cie. Tyle ode mnie,
Pozdrawiam

@up i 2up W gruncie rzeczy racja. Troche zostawiam bo mi sie tak podoba, o.

@up no co Ty, du?o ju? by?o pracek z t? ziemi? na ziemi :P

Poprawione:
wclr0n.png

---Aktualizacja---

I ostatnie, lub jak kto woli pierwsze na dzisiaj (jest po p??nocy). Hehe Cipsoftowi zaj??o ponad 15 lat ?eby zrobi? sprite'y do zrobienia normalnego bagna xP

Prosz? bardzo:
2eaq72b.png

I oczywi?cie na bagnach czekaj? na nas r??ne atrakcje:
ndv7r4.png

Ostatnia edycja:

podeslij mi mapke :)
bardzo ladnie ronisz nie ktore powiazania
tak banaalne ze az genialne powodzenia w dalszych eksperymtach :)

Ta, pode?lij, sam se zr?b jak taki m?dry :P

Hmm, fajnie ci to wychodzi :), szczerze jeszcze nie robi?em takich bagien i musze przyzna? ?e po twoich pracach musze porobi? :) W pierwszym zdj?ciu nie podoba mi si? tylko te pusta pola nad tym bagnem, musi??by? jeszcze jak?? ma?? wyspe zrobi? tam czy co?, na drugiej ju? lepiej, czekam na kolejne ssy : ) I zapraszam do siebie.

@to co Ty m?wisz to jest akurat jeziorko i ono tam zostaje.

Chatka pustelnika:
11ccrpd.png

2nk3lw4.png

I jak sie podoba? :)

W ?rodku oczywi?cie b?dzie biega? ziomek w beggars outficie, b?dzie jaki? quest z nim.

O prosze, jak ci ?adnie wysz?o to pomieszczenie :O M?g?by? zarzuci? id tej bagiennej ziemi ? Czekam na kolejne ssy ; )

I te? chcia?bym si? dowiedzie? czy korzystasz z auto bordera czy tylko raw pallete?

Miasto wysz?o Ci przepi?knie, architektura tych budynk?w jest po prostu przecudna, tylko te expowiska troch? nie najlepiej bo tak auto-borderem podje?d?a. Jak dla mnie ?rednio-zaawansowany jak z bicza strzeli?.
I jeszcze takie pytanko: Na jakiej wersji mapujesz?

No co Ty, gdzie tam wida? ab? (mo?e opr?cz tych swamp trolli, troche niefortunnie tak mi sie wklei?y) Mapka jest na 9.6.

Bam.

Mapki do projektu.

G?rka goblin?w:
vimvqe.png

rk54it.png

zlf1hu.png

Orce:
1zbv32q.png

Kawa?ek miasta jeszcze:
vr9gqx.png

Dach troche zryty, ale mapka jest na custom kliencie wi?c to si? naprawi :P

Komentowa? ;)

Ostatnia edycja:

Hmm, mi sie jedynie nie podoba w tych 3 pierwszych ssach l?czenie tej ziemi z skalami, zle dobrane rzeczy, nagle klimat z kolo ab dendriel goblin?w, a tu bach most z port hope, 4 ss najlepszy, dobrze dobrane rzeczy i ogolnie fajny klimat, troszke tam mi nie pasuje pomieszana ziemia, glownie ta po ?rodku tam mi nie pasuje,ss z niby miesjcem z orkami a tam statuetki z mino ;|, a w tym ostatnim ss nie podoba mi sie te wejscie po prawej, kojarzy mi sie z jakims mega orshabaal 100000x exp z rabbitami xD. I w podziemiach nie powinno byc drzew, glownie powinno tam sie znajdowac jakies korzenie, albo jakies roslinki.

Na otsach nie ma czego? takiego jak Ab'Dendriel, albo Port Hope, to po prostu jest g?rka z goblinami a w niej mostek linowy, co mo?e nie pasuje? Oczywi?cie, ?e tak :P Statuetki z mino s? dla tego, ?e to tylko tak nazwa?em orc castle, b?dzie tam og?lno poj?te wszelkie plugawstwo - orce, mino itd. To wej?cie kt?re Ci sie nie podoba to wej?cie do gh (willi z ogrodem) - ogr?d jest oczywi?cie pusty, ?eby mo?na tam by?o k?a?? rzeczy.

+Nie robie drzew w podziemiach :)

Pozdrawiam, Enpec.

Bardzo ?adne prace oddaj?ce klimat. Moja ocena to 9/10 - gdzieniegdzie jest jednak za pusto.

Chcia?bym r?wnie? zapyta? czy dodajesz jakie? przer?bki do swojego map editora, a jak to czy mo?na je sk?d? pobra?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry