-Tibia 9.81 Evo 9.81+ dla szukaj?cych nowych wra?e? graczy!

Status
Zamknięty.

Dubler

Lua Factory =)
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
111
Serdecznie witam i przedstawiam nowe evo pod protoko?em 9.81. Nie mam talentu do lania wody i parafrazowania innych zapowiedzi praktycznie takich samych OTS?w dlatego przejd? do sedna.

Ten serwer b?dzie charakteryzowa? si?:
-Nowym protoko?em - dla sporej cz??ci graczy stawiaj?cych na bota zamiast skilla b?dzie to spory cios ?e nie b?dzie mo?na u?ywa? tak popularnego elfbota dlatego zacz??em w?a?nie od tej r??nicy.
-Nowymi potworami, expowiskami, spiritami, outfitami - skoro mamy update o kilka lat do przodu to trzeba to wykorzysta? prawda? :>
-Wysokiej jako?ci serwerem dedykowanym
-Nowymi czarami z najnowszej RL tibii oraz w?asnymi!
-?adn? i grywaln? map? EVO zmodyfikowan? o nowe tereny i przystosowan? do nowego protoko?u

Na serwerze pojawi? si? zar?wno stare, jak i nowe expowiska oraz potwory. Patrzcie uwa?nie ?eby nie pomyli? Minotaur Guard z Minotaur Warrior na niskim levelu gdy? mo?e si? to dla was sko?czy? darmow? podr??? do temple.
Niekt?re potwory pomimo starej nazwy zosta?y ulepszone a loot zmodyfikowany tak aby walka z nimi dawa?a wi?cej przyjemno?ci i po?ytku wysoko-levelowym graczom. KONIEC Z OUTFITAMI ALL IN ONE. Zamierzamy odej?? od tradycji addon dolli w SMS SHOP'ie czy wr?cz kupowania wszystkich outfit?w jednorazowo za ?mieszn? cen?. Na tym serwerze na ka?dy outfit i addon trzeba zapracowa? poszukuj?c odpowiednich item?w z odpowiednich potwor?w, lub wykonuj?c skomplikowane questy. Niech tw?j wygl?d i skill ?wiadcz? o tobie, nie wy??cznie level. Oczywi?cie ?aden godny uwagi OTS nie m?g? by si? obej?? bez task systemu oraz hunting aren. Oba te skrypty s? autorskie, a hunting areny dodatkowo zabezpieczone przed debugowaniem graczy. Nie b?dzie punkt?w na gildie. Je?li na to liczy?e? mo?esz ju? wyj?? z tego tematu. Je?li co? chcesz pokaza? na tym serwerze musisz na to sam zapracowa?. Darmowe premium punkty b?d? dost?pne z konkurs?w, za wbicie wysokich leveli oraz z questu.

wwph.jpg

vnaq.jpg

sywm.jpg

qsau.jpg

jvng.jpg

Je?li nie zrazi?y ci? braki automatyzuj?cego wszystko bota czy naci?ganych punkt?w premium dla nieistniej?cych w wi?kszo?ci gildii serdecznie zapraszamy :) Nowe informacje ju? wkr?tce. Nazw? wraz z domen? podam kiedy zako?czymy testy. Start planujemy w maju.​

POST?PY:
Silnik: 99%
Outfity i Addony: 95%
Questy: 45%
Miasto: 65%
Expowiska: 99%
Czary: 65%
EQ: 55%
Strona internetowa: 20%
Mounty: 20%
NPC: 90%
Ramka na zdj?cia: 100% :D

Credits:
Krauzja & skytech - dziurawy i sporej cz??ci wywalony lecz zawsze jaki? datapack bazowy
Arts - temple
Zbizu - ku?nia piekie?, teleport room
Dubler - wszystko inne

Specjalne podzi?kowania dla DominikMS dzi?ki kt?remu umiem to co umiem i do tej pory si? nie podda?em.

Odp: Evo 9.81+ dla szukaj?cych nowych wra?e? graczy!

Eh ch?tnie bym zagra? ale mam problem z kompem i uwaga uwaga od paru lat dok?adnie 8 nie dzia?a mi tajbia..<facepalm> no ale wr??my do serwera na takie co? w?a?nie czeka?em Evo 9.80 + mam nadzieje, ?e zaktualizujesz pod najnowszego klienta 9.84 bodaj?e?W?asne czarny,mobki mhm mhm lubi? to ;) masz ogromnego plusa.Co do bota s? boty pod najnowszego klienta i powinny by? one dozwolone ze wzgl?du na du?? ilo?? graczy, kt?ra z nich u?ytkuje w jak wiadomo ka?dy gracz potrzebny.Jedyn? rzecz?, kt?ra mi si? nie spodoba?a jest hunting arena.Szkoda, ?e nie doda?e? wi?cej ss'?w mam nadzieje, ?e wkr?tce zobaczymy ich wi?cej, a teraz mam kilka pyta?.
Jaki mno?nik exp stage niski/wysoki?
Nic nie napisa?e? o trainerach (je?eli by?o to nie dopatrzy?em) b?d? zwyk?e trainery i trening offline a mo?e jedno z nich?
Nie znajdziemy tutaj ?adnych vip?w czy innych szajs?w?
Czy na serwerze odbywaj? si? raidy mobk?w?(zwyk?e no i bossy)
Zawsze uwielbia?em wykonywa? questy wola?em to nawet od pvp po prostu lubi? mam nadzieje, ?e jest ich sporo :)
My?la?e? mo?e nad wprowadzeniem upgrade system?Tak zwane ulepszanie itemk?w w sumie fajna sprawa mo?na by wprowadzi? kowala, kt?ry za okre?lon? cen? ulepsza?by b?d? niszczy?by itemek ewentualnie wprowadzi? do sms-shop jakie? kamienie, kt?re chroni?by itemek przed spaleniem a traci?by on tylko jeden poziom oczywi?cie kamie? by znika?.Oczywi?cie im wi?kszy poziom itemka tym wi?ksza szansa, ?e si? spali no i cena wzrasta?aby z ka?dym ulepszaniem no ale to tylko moja taka skromna propozycja.
Je?eli s? ju? nowe czary to mo?e i nowe promocje?Zazwyczaj jest tak, ?e gracz, kt?ry ma powiedzmy 300/400 lvl mam od groma pieni?dzy i po prostu s? one mu zb?dne mo?na wprowadzi? jakie? promocj? od danego poziomu 200/300/400 no i promocje wi?za?by si? z tym, ?e dostajemy wi?cej hp/many na sek oraz mniej tracimy % przy dedzie.
?ycz? powodzenia.

Ciekawy projekt, ?adna mapa. Na pewno wbij?.

B?d? zwyk?e trainery jednak z ograniczeniem czasowym. Napisze sobie jaki? skrypt kt?ry b?dzie prosi? o klikni?cie kt?rego? z item?w obok/przepisanie wiadomosci tak ?eby nie by?o afk na nich 24/7. Vipa nie b?dzie, problem utrzymania serwera mam nadziej? ?e rozwi???
Hunting Areny. B?d? dost?pne tylko za itemy z sms shopa lub konkurs?w. B?dzie tak?e ograniczenie dziennego maksymalnego u?ywania ich do 1 lub 2 godzin (jeszcze nie zdecydowa?em). Nie oczekuje t?um?w bo to nie ma by? ots dla mas kt?re si? znudz? po trzech dniach i wszystko upadnie (mi?dzy innymi dlatego nie ma guild points?w).

Przewiduje levele 300-600 po pierwszym tygodniu i 800-900 po pierwszym miesi?cu. Tak b?d? stara? si? dostosowa? stages. Mo?e si? wydawa? ?e to troch? za du?o, jednak nowe czary i potwory znakomicie te wra?enia rozwiej?. Questy b?d? zar?wno stare (np. jak na materii) jak i te bardziej bezu?yteczne zamienione na nowe. Item upgrade zapewne te? dodam.
Nowe czary dodam na progach poziomowych - oko?o 300,500,750. Promocji na chwil? obecn? nie robi?. Je?li b?dzie si? utrzymywa? poziom powy?ej 40 graczy jest szansa ?e dojd? w kt?rym? update w formie "rebornu" ca?kowitego (level,mana,health)

Raidy tak?e chce zrobi? jednak musz? jeszcze rozwa?y? gdzie dok?adnie je umie?ci?. Nie chc? pope?nia? b??du wielu ots?w gdzie Morgarothy czy Orshe lataj? po g??wnym mie?cie i t?uk? nowych, niskopoziomowych graczy.

To be honest: Serwer jest bazowany na starszej edycji megaevo. Miasto nie b?dzie arcydzie?em. Zmodyfikowa?em tylko najwa?niejsze miejsca zostawiaj?c peryferie w raczej standardowym stanie. Expowiska i questy s? albo robione od nowa albo znacz?co poprawione w miejscach kt?re tego wymagaj?. Nie oczekujcie ode mnie ?e dam wam 50MB nowej, nieznanej mapy bo wszystko robi? sam i nie znajd? czasu ?eby ca?? zrobi? od 0. Nie oznacza to jednak ?e nie b?dzie nowych i ciekawych miejsc do zbadania. Postaram si? aby zar?wno fani evo-klon?w jak i evo-custom?w znale?li co? dla siebie.

Ostatnia edycja:

Zajebisty projekt, wko?cu co? nowego, evo 9.8 nie no naprawde jestem zakoczony. Mimo, ?e projekt nie wystartowa? jeszcze to ju? jak najbardziej polecam.
Radz? dobrze rozreklamowa?, nie tylko na tnp.

Zagra?bym moze nawet ale screeny sa brzydkie - zapisz je w formacie .png
Co do OTS nic nie mam fajny bedzie:)
Dobry bajer z tymi addonami!

m?wisz ?e taki projekt Ci pasuje itd bo nie bd bot?w ? "?eby nie by?o afk na nich 24/7" to po co to? Cz?owieku ludzie boc? dalej. ja osobi?cie na bbot. inni ibot,tibiaauto blackproxy czy jako? tak. jak ju? robisz pod 9+. to zr?b offline training:) ma?o tej mapki pokaza?es. b?dzie tp room? nieko?cz?ce sie runy i fluidy?

@Zeksio
owszem, jednak?e kto? musia? by si? ich uczy? obs?ugiwa? bo troch? r??ni? si? od elfa. B?dzie tp, nieko?cz?ce si? wszystko. Nad offline zastanowi? si? jeszcze... jak starczy czasu i si?y mo?e zrobi? hybryd?.
@Kharas
Screenshooterem robi?em na szybko raczej w roli wzmianki. Nie spodziewa?em si? ?e projekt przypadnie do gustu tylu osobom. Bli?ej startu udost?pni? lepszej jako?ci materia?.

@topic
Dzi?kuje wszystkim za tak dobre oceny. Nie spodziewa?em si? z a? tak? akceptacj? stopniowej innowacji w nudn? aren? ots. Doda?em kilka ciekawych rzeczy kt?rych na ?adnym OTSie nie spotka?em, jednak nie chce ich zdradzi? tak wcze?nie gdy? konkurencja (je?li jaka? b?dzie, niewiele jest serwer?w 9.8+) mog?a by je zgapi?. Nie podj??em jeszcze decyzji na temat cooldown?w w czarach. Kto chcia?by mie? udzia? w tworzeniu serwera prosi? bym o wypowiedzenie si? w tej dyskusji. Jeszcze raz serdecznie dzi?kuje

eaxt.jpg

Boss minotaur?w

gfnj.jpg

Pos?gi najlepszych graczy wraz z skullem darmowego blessa

Ostatnia edycja:

A ja naprawi?em komputer i b?d? obecny na starcie :) Potrzebujesz mo?e tester?w?Je?eli tak bardzo ch?tnie si? zg?aszam chcia?bym pom?c w rozwoju serwera.Wy?ej napisa?e?, ?e nie podj??e? jeszcze decyzji w sprawie cooldown?w osobi?cie jestem za nimi skoro i tak nie b?dzie zbyt wielu boter?w to przynajmniej Ci uczciwi gracze b?d? mogli troch? pomy?le? a nie bezmy?lnie klika? F1..F2..F3 mo?e pozmniejsza? czas oczekiwania na u?ycie czaru bo 40 sekund czeka? na exevo gran mas flam to troch? przesada pozmniejsza? czas oczekiwania o po?ow? i my?l?, ?e b?dzie okej.Mam nadzieje, ?e zrobisz w miar? sensownie taski i z nich nagrody np itemki addonowe,bossy z kt?rych lec? ciekawe itemki,pkt do sms-shopu,kasa i exp,addony oraz mounty.Tylko oby? nie zrobi? orsha z tymi czarami na 300/500/750 tak aby gracze nie bili zaraz po 10k w mobki.?ycz? powodzenia.

Moja propozycja stage exp

1-50:x600
51-100:x300
101-150:x150
151-200:x100
201-250:x75
251-300:x50
301-350:x25
351-400:x15
401-450:x10
451-500:x8
501-550:x6
551-600:x4
601 +:x3

skills:x25
mlvl:x8
loot:x2

Jeszcze jest sporo do zrobienia. Dodatkowych tester?w b?d? szuka? tu? przed startem ale dzi?ki za ch?? pomocy. Zostane prawdopodobnie przy cooldownach ale niewielkich

@down
Serdecznie dzi?kuje za propozycje. A? chce si? pracowa? jak si? widzi takie komentarze. Nie widzia?em natomiast twoich koncepcji i pomys??w. Je?li gdzie? je udost?pni?e? to ch?tnie je poczytam. Co do wymy?lnych skrypt?w to nie bardzo jest co dodawa?. Zrobi?em kilka smaczk?w kt?re ju? na samym starcie ka?dy b?dzie m?g? podziwia?, questy wymagaj?ce troch? wsp??pracy i zgrania pomi?dzy jedn? cz??ci? dru?yny a drug?, czy cho?by m?j (nie)s?ynny lataj?cy dywan na jednym z quest?w, jednak pomys?y mi si? r?wnie? ko?cz?, a ci??ko jest dodawa? co? co faktycznie b?dzie przydatne czy ciekawe a nie upchn?? jak najwi?cej dodatk?w i g?wnianych, wsz?dzie kopiowanych pseudo-event?w w kt?rych ka?dy si? pogubi.

Ostatnia edycja:

Dawno nie widzia?em ?adnego dobrze zrobionego evolutions, widz? ?e wreszcie kto? pomy?la? nad serwerem nie b?d?cym typow? maszyn? do hajsu wykorzystuj?c pomys?y i koncepcje o kt?rych wiele si? kiedy? rozpisywa?em. Elementy na mapie s? s?abo do siebie dopasowane ale najwa?niejsze ?e wiadomo co gdzie jest i ?e jako? to jest dopracowane. Z tego co widzia?em o wiele lepiej wychodzi ci pisanie skrypt?w ni? mapping, wi?c z g?ry zak?adam ?e gracze nie zawiod? si? przynajmniej na jako?ci rozgrywki jak? im zafundujesz. Nawet ci? rozumiem co do mapy - wszystko robisz sam i dopracowanie wszystkiego jest bardzo czasoch?onne. Gdyby? potrzebowa? jakich? niewielkich lub ?rednich teren?w lub jakich? prostych skrypt?w mo?esz ?mia?o wykorzysta? elementy mojego datapacku.

Dawno nie gra?em w Tibi? jako gracz ale z ciekawo?ci mog? zrobi? wyj?tek bo serwer zapowiada si? ciekawie, ?ycz? powodzenia.

Edit:
Odno?nie tego o co pyta?e? to wklejam linki do temat?w w kt?rych si? wypowiada?em, nie wiem jak bardzo pasuje to do kontekstu bo moje wypowiedzi s? tak d?ugie ?e nawet mi nie chce si? ich czyta?, tematy w linkach od najnowszego do najstarszego:
http://tibia.net.pl/threads/552908-Długowiecznosc-serwera
http://tibia.net.pl/threads/514832-Co-chcielibyście-na-OTS-RPG
http://tibia.net.pl/threads/500788-Serwer-idealny (fyi: sprzeda?em tego rp)

by?o wi?cej ale nie chce mi si? szuka? starych temat?w w dyskusji og?lnej OT

Ostatnia edycja:

Evo 9.81? Super !

Nie mog? si? doczeka?.
Na pewno b?dzie to ?wietny projekt, czekam z niecierpliwo?ci? na kolejne newsy, powodzenia!

Zamierzamy odej?? od tradycji addon dolli w SMS SHOP'ie czy wr?cz kupowania wszystkich outfit?w jednorazowo za ?mieszn? cen?
-- No tak, lepiej dac wiecej item do sms shopu, lepsza kasa ;>

a hunting areny dodatkowo zabezpieczone przed debugowaniem graczy
-- No faktycznie 1 linijka w skrypcie ;/ ogrom pracy

Nie b?dzie punkt?w na gildie
-- Za to leca propsy ;> i ogolnie ze Ci sie jeszcze cos chce robic w otsach ;] Powodzenia :)

@Arkam
Depresja wieku sredniego czy co?? Na wszystkich sie plujesz, czepiasz sie kazdego slowa...

Dubler pisze o NIE dodawaniu Addon Doll, a ty wychodzisz z jakims sarkazmem "lepiej dac wiecej item". Co to ma wspolnego??
On mowi o zabezpieczeniu Hunting Roomu (rozumiem ze innym otsom tego brakuje), a ty pieprzysz, ze to jest latwe dp zrobienia. Kogo to obchodzi??
Do trzeciego sie nie wypowiem, bo nie wiem co to za slowo "propsy" i z jakiej dupy wyciagniete, i szczerze gowno mnoe to obchodzi, za to z pewnoscia palnales kolejna glupote.

@topic
Za malo zdjec (world map mi brakuje najbardziej) i za malo opisow nowych funkcji. Na czym ma polegac ten anty bot?? Nowe outfity?? Tego nie rozumiem, chcesz je dodac jako nowe grafiki?? Jezeli tak to masz grafiki dla mountow?? Jak sie zdobywa mounty??

zagra?bym na czym? z mniejszym expem aby w dzie? nie wbija? 450 tylko wbijac j? d?u?ej.

no ciekawe, nie powiem ze bym niezzagral - ale wiadomo, po?yjemy zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Rbsik

@Tidies
W?tpie ?eby uda?o Ci si? wbi? 450 nawet w 4 dni. Musia? by? solidnie no-lifi? i prawdopodobnie lata? w teamie w trybie share exp.
@dominik
Anty-Bot? Ten kt?ry ostatnio pisa?em i Ci si? chwali?em jest pod inny serwer. Ja wspomnia?em ?e na protokole nie b?d? dzia?a? kombajny Ekx'a :D. M?wi?c nowe outfity mam namy?li to co cipsoft doda? do protoko?u w aktualizacjach 8.7-9.81. Opisy nowych funkcji i screeny pojawi? si? kilka dni przed startem. Chc? unikn?? sytuacji gdzie "pro elo" kreatywne serwery zgapi? moje w?asne skrypty i wprowadz? szybciej ni? ja. System tamingu sobie prawdopodobnie daruje. Mounty b?d? dost?pne z quest?w, do wygrania w konkursach oraz za uzbieranie odpowiedniej ilo?ci r??norakich item?w i "wymienieniu" na nie w stajni. Niestety jest jeszcze wiele do zrobienia. Robienie mapy samemu jest koszmarnie czasoch?onne, a przecie? zosta?y jeszcze poza nimi do zrobienia czary i og?lny balans.

Mapa to te? nic szczeg?lnego, od tak ?eby oczy nie bola?y od kwadrat?w, ale jakim? mistrzostwem nie jest:
spfg.jpg

fgxj.jpg

Je?li zwr?ci mi si? spory wk?ad jaki zainwestowa?em w r??ne skrawki, domen? i serwer to wynajm? jakiego? mapera ?eby ogarn?? ca?? map?, a nie tylko najwa?niejsze miejsca i nowe tereny
PS: Bardzo dzi?kuje za drobn? pomoc Zbiza, jest nieoceniona :)

Ostatnia edycja:

Do trzeciego sie nie wypowiem, bo nie wiem co to za slowo "propsy" i z jakiej dupy wyciagniete, i szczerze gowno mnoe to obchodzi, za to z pewnoscia palnales kolejna glupote.

Propsy = gratulacje tak +- w skrocie ;D a pozatym mam prawo do wyrazania swojej opinii ;/

Czekam z niecierpliwoscia, jak sie projekt potoczy :) Zycze szczescia.

Bardzo mi si? podoba projekt Tw?j autorze.
Wida?, ?e si? starasz i chcesz dopracowa? wszystko w 100%.
Evolution pod 9.81+ samo w sobie jest ju? du?ym zaskoczeniem, a jak dobrze wkomponujesz w niego swoj? tw?rczo?? to mo?e by? mega.
Ale, ?eby woda sodowa nie uderzy?a w g?owe to napisz?, ?e kiepsko...! [joke]
Serio, to zagram, czekam, jak dalej si? to potoczy.

Pozdrawiam, ?ycz? mi?ej niedzieli.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry