Fluoryzacja

Status
Zamknięty.

florczak

Advanced User
Listopad 25, 2009
Liczba reakcji
15
czy macie w szkole fluoryzajce u nas jest ale zawsze jak nam pani da na szczoteczke to tyle nawali ze musimy po?owe do sedeu wyzuci? ;p piszcie jak u was jest

Odp: Fluoryzacja

W mojej szkole r?wnie? wyst?puje regularna fluoryzacja, ale zazwyczaj wyrzucam to ?wi?stwo, gdy pani nie widzi. Po pierwsze jest to ochydne, a po drugie trzeba p??niej czeka? jaki? czas, a? b?dzie mo?na co? zje??. Osobi?cie wystarczy mi mycie z?b?w w domu.

`Ravegon.

wszystko mamy tak samo ale pani nam nieka?e my? palcami

Ostatnia edycja:

W podstaw?wce mieli?my chyba po 3 rocznie. Ja nigdy nie przynosi?em szczoteczki i wali?o mnie to. Tobie te? tak polecam ^.^

a po drugie trzeba p??niej czeka? jaki? czas, a? b?dzie mo?na co? zje??.

Ma?e p?ukanko wod? i ju? nic nie jest straszniejsze ni? ta pasta ^.^

Ja nigdy nie przynosi?em szczoteczki, to kazali mi palcem szorowa?. Niestety, w gimnazjum te? mam fluoryzacje. Wydaje mi si?, ?e w niewielu gimnazjach zdarza si? takie co?, jak fluoryzacja, a u nas ci?gnie si? to od podstaw?wki, po gimnazjum, wi?c mo?e to wyst?pi? r?wnie? w liceum (moja obawa).

`Ravegon.

nom chyba w liceum tez a to ty mi da?e? reputa ???? bo kto? mi przechwil? da?

Kto ci da? reputa, sprawdzasz w panelu u?ytkownika (link).

Ja nigdy nie przynosi?em szczoteczki, to kazali mi palcem szorowa?.

Pojebani s?. Na r?kach masz wi?cej bakterii ni? w moczu ;o

Ale ?eby w gimnazjum robi? fluoryzacj?... co oni was maj? za dzieci jakie??

Fluoryzacja? Ja my?la?am, ?e to tylko w przedszkolach jest :x

Fluoryzacja potrzebna rzecz, pami?tam gdy kiedy? w szkole to by?o. Osobi?cie powiem ?e nikt ci? nie zmusi by? my? z?by jakim? syfem, tak wiem nie chcecie uwagi w dzienniku.

#Ravegon
Je?eli nie chcesz to nie myj, albo wsad? w ryj nauczycielce i niech sama myje.

my robimy tak samo pani nawet nie widzi a potem czeba 30 minut czekac aby co? zje??
I co? ?al ci 30 minut? Ludzie na ?wiecie g?oduj? dzieciaku...Ogarnij si?.
@Topic
Ja to mia?em w podstaw?wce, nie lubi?em tego, ale wiedzia?em ?e to po?yteczna rzecz :) Myjcie z?by albo nie b?dziecie mi?li dziewczyn/?on i b?dziecie sami.

A ja zawsze uwielbia?em fluoryzacje, tak samo, jak wizyty u stomatologa. C??, by? mo?e to syndrom dziecka dentysty. Dziwi mnie fakt fluoryzacji w szko?ach gimnazjalnych. By?em ?wi?cie przekonany, ?e takie szczotkowanie odbywa si? tylko w klasach 1-3 podstaw?wki.

Czego wy st?kacie? Why? Chcecie w takim wieku mie? protez? albo nie mie? z?b?w ? ?a?osne tylko dzieci tak robi?. Nie chcecie my? z?b?w w szkole to czy wy w og?le myjecie je w domu? Wsp??czuje waszym kolegom, kt?rzy znosz? wasz poranny oddech xD Co jest z?ego w dbaniu o z?by? Chcecie ?eby koledzy si? z was ?miali ? Ogarnijcie szczoteczk? i le?cie do ?azienki, a nie ... PZDR ^^

nie powiedzia?em ?e to niepozyteczne ja myje ?eby 3 razy dzi??ie ale jak panni mi nawali z 1 tone tego fluoru

U mnie w podstaw?wce by?o takie co? ale w kt?rym roku to nie pami?tam. To by?a ohyda ale polewa z tego by?a =>.

nie powiedzia?em ?e to niepozyteczne ja myje ?eby 3 razy dzi??ie ale jak panni mi nawali z 1 tone tego fluoru

Widocznie masz bardzo zepsute z?by :p

@topic

Chyba minister zdrowia czy kto? zarz?dzi?, ?e w ka?dej szkole ma by? przeprowadzana fluoryzacja.

U mnie 3 lata temu w podstaw?wce mieli?my fluoryzacje gdzie? raz na miesi?c albo raz na dwa/trzy miesi?ce. Osobi?cie my?em tylko jak sz?em od klasy do ubikacji, a to 10 metr?w i potem p?uka?em szczoteczk?, a jako? mam zdrowe i bia?e z?by :hah:

Dzi?kuj?,
Pozdrawiam Rethombi

Pami?tam, ?e w naszej szkole podstawowej te? mieli?my fluoryzacj?. Sp?ukiwa?am to paskudztwo pod kranem, ale nieraz mnie przy?apali. Potem dostawa?am podw?jn? porcje. Nasza piel?gniarka by?a cholernie surowa i przeczulona na punkcie tego? zabiegu. Teraz w gimnazjum czego? takiego - na szcz??cie - nie mamy. Co b?dzie w liceum? Zobaczymy, czas poka?e.

U mnie w szkole te? wyst?puj? fluoryzacja. Jak przychodzi na ni? czas to po?owa klasy omg, znowu.... Najbardziej ?mieszne w klasie jest to, ?e s? osoby, kt?rzy nie przynie?li szczoteczek i musz? my? palcami.
A tak to og?lnie, jak pani nak?ada to si? chowaj?, uciekaj? by tylko nie fluoryzowa?, a jak ju? zostan? z?apani, tam na?o?? t? past? to sp?ukuj? jak pani nie widzi i szczoteczk? bez pasty fluoryzuj? z?by.

Fluoryzacja by?a u mnie przynajmniej tylko w podstaw?wce, nikt tego nie lubi?, no chyba jak sam bym nie lubiany to wtedy czy?ci? tym z?by. Na szcz??cie wkroczy?em w bardziej dojrza?e ?ycie gimnazjalne gdzie nie stosuje si? czego? takiego.

Pozdrawiam

Nigdy nie mia?em i nigdy ju? nie b?d? mia?, je?li o szko?? chodzi.

Mia?em to tylko w podstaw?wce, przez 3 lata. By?a to najgorsza rzecz, jak? trzeba by?o robi? w szkole. Na szcz??cie w gimnazjum tego niema i ju? ni wr?ci.

U mnie w szkole podstawowej by?a fluoryzacja, zdarza?o mi si?, ?e nie przynios?em szczoteczki to nauczycielka od razu po punktach minusowych jecha?a...
Przynajmniej ja gdy nie przynios?em to nie my?em z?b?w palcami, tak jak co niekt?rzy z naszej szko?y, pami?tam jak m?j kolega, na tnp Furrya pu?ci? przez to pawia na boisku :D.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry