-Tibia 8.60 Frageria wielki powr?t! W?asna mapa TP! niski exp! Brak sms shop! Ka?dy ma takie same szanse!

Status
Zamknięty.

ShockTherapy

User
Kwiecień 7, 2016
Liczba reakcji
1
Witam

Mialem przerwe w Tibi. Pewnego dnia chcialem sobie pograc dosc szybko sie przekonalem ze nic z tego.
Wbijalem na serwery po kolei levele po 50k co to jest balans? ciekawe jak! reszta wylada?a tak otworzy?em strone i j? zamkn??em to co widzia?em zbija?o mnie na kolana.
Kto normalny gra na serwerze gdzie w sms shpie jest ponad 20 przedmiotow jakie ja mam szanse nie p?ac??? ?ADNE!

Dlatego postanawiam wam przedstawi? wst?pn? zapowied? bez daty bo praca idzie w oczach. Do 2 tyg wystartuje!

Exp w ktorym balans jest realny
1-49 20x
50-99 13x
100-149 7x
150-199 3x
200+ 2x

Projekt mial polegac na tym aby kazdy mial rowne szanse i tak jest!
Nie ma sms przedmiotow i vipa ktory dostaje szybciej exp i szybciej sie regeneruje.
Powiedzcie mi co to jest balans? To ze gosciu z rozczki vip wyjmuje mi 500 hp?

Sprawa ma si? tak ze gracze maja podzielone expowiska tak jak na ss widac do 50lvl wszelkiej masci cyklopy itp. pozniej przechodzimy dragi i tak dalej..
Tak ale serwer dlugo nie postoi? Nie zarabia? Dlatego wymy?lilismy cos takiego ze donatorzy bd zwolnieni z tych bramek lvl.
Wbijam na to czy serv bd zarabial chce zeby tylko zwrocil sie dedyk i dobrze pograc po pracy zagranica!

Lecz w dalszym ciagu sa takie same szanse expicie na tych samych expach nosicie te same bronie i macie takie same czary itp.
Ro?nica jest tylko taka ?e racz bd m?g? wcze?niej wej?? na expa :)

Jest to wlasna mapa z teleportami.
Nie bawilem sie w quest tp na kazdym exp jest podpowiedz ze np. ktos tam zginal i cos ma lub jedna krata rozni sie od innych.
Update nowe expy bd dodawane od 2 do 4 dni na start serv do 120lvl wyzej nie ma sensu nie zdazycie nabic :D
Dodam ?e wszystko robie sam!
Jestem informatykiem. Znam sie na dedykach, stronach, grafice a od kilku lat robie mapki
Na poprzednim serv gra?o ponad 200 os?b.

Odp: Frageria wielki powr?t! W?asna mapa TP! niski exp! Brak sms shop! Ka?dy ma takie same szanse!

Exp stage mi si? podoba, mapa troch? odpycha, ale i tak wbi?bym zobaczy? jak to w grze wygl?da. Powodzenia.

Odp: Frageria wielki powr?t! W?asna mapa TP! niski exp! Brak sms shop! Ka?dy ma takie same szanse!

Mapa nie jest sko?czona jest wiele rzeczy kt?re s? rozgrzebane jak i tp room i reszta.
Nie ma sensu poprawia? dop?ki nie ma exp?w wszystkich bo i tak rozgrzebie to 20 razy :P

Czekam na pomys?y co doda? czego ?eby nie by?o.
Stw?rzmy razem projekt z naszych pomys??w i przemy?le?.

Zastanawiam si? czy dodawa? og?lnie znane questy czy stworzy? ca?kiem inne?

Zastanawiam si? czy dodawa? og?lnie znane questy czy stworzy? ca?kiem inne?
to i to. stare questy tez maja swoj klimat i rownie przyjemnie bedzie sie je tluklo tak jak nowe.

Hmm pomys??w na serwer jest du?o ale pytanie czy da rade je zrealizowa? :D a wi?c w miar? realne to fajny balans postaci nie m?wi? o balansie w kt?rym s? wszyscy "r?wni" taki balans nie ma sensu... tylko o takim gdzie ka?da posta? b?dzie mia?a sw?j plus i minus, ciekawy ekwipunek, ciekawe misje, taski oraz questy, ciekawe eventy co? w stylu pvp itd. bierz przyk?ady z innych serwer?w niekoniecznie chodzi mi o kopiowanie pomys??w tylko uczenie si? na b??dach, samo zrobienie serwera i danie jaki? quest?w w stylu wejd? w tp przebiegnij zabij i zabierz itemek s? nudne, m?wi? o questach w stylu poi, inq, arena svargrond itd. Hmm m?wisz o pomys?ach ?eby doda? co? czego nie by?o? wszystko co w miar? realne ju? jest musisz tylko to przemy?le? po swojemu od tego jest wyobra?nia. Fajnie, ?e chcesz stworzy? co? swojego i tu masz za to du?y plus.

Na pewno wejdzie to w ?ycie ale praca troche mnie ogranicza czasowo :P

Wymyslilem cos takiego ze, nie bedzie 20 expowisk np. cyklopow tylko jeden duzy zaglebiajac sie dalej sa mocniejsze cyklopy. z kolejnym update te expy beda powiekszane dochodzily w nich nowe tereny dajac nam caly czas frajde z poznawania swiata.

Co takze wymyslilem unikatowego? Widzac na ss z prawej strony sa tp do questow wchodzac w nie bedzie tam znajdowal sie npc ktory opowiada nam historie o danym expowisku np. giant spiderow (np. kopalnia dwarfow ktore kopaly pod rozkazem zlego dwarfa maga i odnalazly tunel giant spiderow ktore zabily wszystkich) i teraz npc kaze nam isc na to expowisko i pogadac z tym magiem on nie chce rozmawiac z nami i tworzy 3 giant spidery gdy je zabijemy zly mag daje nam przedmiot z ktorym sie udajemy do tego npc a on daje nam ta nagrode co byla przy tp.

Badz np. zabic cyklopa co bedzie mial nazwe dowodca cyklopow wcale nie musi byc silniejszy ale trzeba bedzie go znalezc wsrod innych :P

Pomysl ten daje nam laczenie questow z expowiskami i za kazdym razem zwiedzaniem tego co bylo zmienione zaczynajac gre od nowa.

Co jest unikatowego w tym ze jest tylko jeden exp z cyckami bo nir wiem? Na wi?kszo?ci serwerow jest tylko jeden xD a to ze idzie sie g??biej i s? silniejsze potwory to standard na Tibii rl tak samo jest przeciez nie masz odrazu shmita tylko zwyklego cycka xD

Ostatnia edycja:

Musisz czyta? ze zrozumieniem napisa?em to wy?ej o jednym expowisku i na wiekszosci jest kilka tp do jednego potworu 8 expowisk np demonow.
Nizej napisalem unikatowego o tych questach.
Ja nie zmuszam do gry licze na pomys?y.
Je?li masz co? napisa? sensownego napisz ?e to jest z?e albo to dobre.
Nic nie wnosi twoja opinia do mojego projektu.
Dzi?ki za uwag?.

Wbijam, propsik za projekt fajnie wygl?da, pozdro.

Zaczynaj?c przygode wiadomo Roty dlatego misja na wjazd zabi? 60 rot?w i queen i 5 carrion i wr?ci? po nagrode :P

Korzystaj?c z okazji prosi?bym o jaki? dobry silnik w PM zastanawiam si? na 0.3.6 i 0.4 mam dylemat. Stawia?bym raczej na niezawodno?? a nie na funkcje.
Dzi?ki

Pozdrawiam

Du?o lepsze by?yby questy/taski zmuszaj?ce do gry zespo?owej, w dodatku takie gdzie trzeba b?dzie kombinowa? z MW/bombkami/"krzaczkami", bo quest gdzie ekipa stoi za 1 ekiem a on bierze spokojnie ca?ego respa na klat? z exety jest s?abe wed?ug mnie. Mo?na pokusi? si? jeszcze o jakie? itemki z boss?w czy nawet zwyk?ych potwor?w kt?re by?yby niezb?dne do danego zadania, b?dzie trzeba przynajmniej troszk? czasu sp?dzi? z ekip? a nie tylko bot 24/7.

No, no pomys?y fajne ale my?l?, ?e taki pomys? bardziej by pasowa? pod mapk? RPG no chyba, ?e stworzy? by? normalna map? a tp prowadzi?y by tylko do miejsc na mapie np. dla posiadaczy vip account :P te? nad czym? takim my?la?em gdy czasami rozmy?lam na w?asnym otsem :P

Chocia? w sumie ?wiat RPG nie musi tylko polega? na explorowaniu mapki i og?lnie m?wi?c hardcorowa gra, tp + du?a mapka to b?dzie fajna opcja + te pomys?y, dzia?aj a mo?e zdzia?asz co? dobrego :P

Ostatnia edycja:

Bawie sie w ots od 7.72 i ka?dy RPG by? ma?o grywalny, sp?jrz ile jest ?wietnych RPG map do ?ci?gni?cia i dalej tam s? przykre :(

Decyzja podj?ta serwer stanie na tfs 1.2 pod 8.6 licze ze w niedalekiej przyszlosci wszystko przesi?dzie si? z 0.4 na nowszy jak to bylo z 0.3.6.

Zosta? jeszcze do dopracowania silnik i skrypty.

Serwer zostanie do tygodnia czasu odpalony dla ka?dego b?dzie to faza test?w i dla projektu i dla pomys?u.

Pozdrawiam

kiedy start?

http://tibia.net.pl/threads/585452-Frageria-wielki-powr%C3%B3t%21-W%C5%82asna-mapa-TP%21-niski-exp%21-Brak-sms-shop%21-Ka%C5%BCdy-ma-takie-same-szanse%21?p=1702632&viewfull=1#post1702632
Masz tu b??d na mapie, ska?y.

Exp w ktorym balans jest realny
1-49 20x
50-99 13x
100-149 7x
150-199 3x
200+ 2x

Projekt mial polegac na tym aby kazdy mial rowne szanse i tak jest!
Te dwie rzeczy obok siebie wzajemnie sie wykluczaj?. Tak jak ju? pisano wiele razy, sko?czy si? tak, ?e wszyscy b?d? si? PKowa? na tych low lvlach i b?d? robi? noob chary do zabijania jednej mocniejszej postaci.

Poza tym klient 8.6, najgorszy syf bo najwi?cej botter?w. Robi?c serwer pod 8.6 mo?esz od razu questy wywali?, po co to botom?

Nie wiem co masz na my?li m?wi?c, ?e 8.6 to najwi?kszy syf bo jest najwi?cej botter?w? xD a kurrwa na tibi 10.96 nie ma botter?w? xD ile os?b robi projekt z my?l? o braku botter?w? a p??niej zamykaj? serwer, lub stoi online z 10 graczami, oczywi?cie fajnie by by?o wr?ci? do starych czas?w jak si? to gra?o bez bota lub ewentualnie jaki? healer bot w stylu ork bot, ale serwer bez bot?w sko?czy jak Ron ots by?o po 100+ graczy a teraz jest 20+ otsa si? robi dla graczy a nie dla siebie :P

Z tym exp stage w sumie masz racj? zazwyczaj taki by? na rl mapkach do war?w i tutaj si? zgodz? :P

Ostatnia edycja:

Co mam na my?li? No w?a?nie to. Najwi?cej os?b chc?cych boci? jest na 8.6, pomijaj?c, ?e bocenie to niedojebanie umys?owe to robienie serwera nastawionego na liczb? online i akceptowanie bot?w to niedojebanie umys?owe x2.
Po co boci????? Mo?e Wam postawie serwer gdzie mobki b?d? mia?y 1HP i nie b?d? si? rusza?? Po co odpalacie gre skoro i tak w ni? nie gracie, a jak gracie to na jaki? autohealach bo nie potraficie gra?.

Co do bledow z mapka widzia?em. Na chwile obecna nie przypisuje do nich wagi ale mam je na uwadze. zapisuje na kartce :P
Dzieki za czujno??.

Co do expa bralem to pod uwage pvp bedzie od wiekszego lvl tak ze trzeba bd grac z 2-3 dni mysle ze to wykluczy mc powod szkoda czasu.
Gdyby doszlo do takiej sytuacji to przy depo na expach nie ma szans sa bramki czyli do tego 50lvl gdzie potwory sa dostepne dla kazdego bylby no pvp a powyzej 50lvl gdzie trzeba przejsc juz przez bramke mozna spokojnie expic a przy bramce np. 100lvl to ju? w og?le. Ile trzeba bylo by gra? ?eby stworzy? 2 postacie pod bota. I szybki ban :P
Takze gdyby byly np lvl po 10k auto heal duzo daje ale gdy sa po 100lvl uwalic takiego typka latwiej.
A gdy level nie wskakuje byc moze ktos sie po??dnie wkur.. jak to bywa?o na realu. Stare czasy lzy i latajace przedmioty :D

Na chwile obecna ogarniam npc z taskami podejrzewam ze do tyg beta testy na komputerze z tydz a pozniej lecimy z dedykiem.

Rozumiem s?owa krytyki ale czy lepiej gra? z mala liczb? bot?w czy z po?ow? sms shopu to jest pytanie :D

Pzdr

*kuzyn rep za poruszenie wa?nej kwesti dzi?ki

Ostatnia edycja:

Hehe co do Kuzyna to fajnie by?o by pogra? w starym stylu ale to ju? nie te czasy, zreszt? kiedy? te? ludzie grali na botach tylko mniejsza liczba. Marzenia zostaw dla siebie.

Ostatnia edycja:

P?ki co jest szansa stworzy? co? co bd dawa?o przyjemno?? z gry.
Gwarantuje ?e nie bd tutaj nigdy ?adnych expowisk niedost?pnych dla kogo? czy sms itemk?w.

Nie robi? tego dla kasy je?li trzeba b?dzie kilka miesi?cy dok?ada? do?o?? aby udowodni? ?e w tym kierunku powinny i?? Otsy a nie $.
Juz Cipsoft zniszczy? t? gre w ten spos?b (dobi?o mnie skillowanie)
Gdzie si? podzia?a przyjemno?? z gry?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry