Freezy

Status
Zamknięty.

loki123

New User
Styczeń 21, 2009
Liczba reakcji
0
Ot?? posiadam freezy na moim kompie. Jest to chore poniewa? mam 6 Mb/s przewodowo kablem z neotrad? tp na liveboxie... Moj kumpel posiada duuuuu?o s?abszego neta, ma sta?e ??cze i nie ma ?adnych freez?w ani lag?w. Jest to dosy? uci??liwe, poniewa? gdy gram knightem nie ma to du?ego znaczenia, lecz gdy pojde druidem na ofa doganiaja mnie 3 bezki i wy?apuje redy. Na cs mam bardzo dobre po??czenie, ping po 20 ~ nie mam lagow itp. Mo?e to przez fsp'y ?... Powie mo?e mi kto? jak temu skutecznie zaradzi? ? Prosze o pomoc. Dzi?kuje

Odp: Freezy

Je?li nie chcesz mie? lag?w/freez?w zmie? dostawce internetowego. M?j kolega ma neostrade 20 mb, a ja mam neta z multimedii 1mb, a lata mi wszystko lepiej du?o lepiej od niego. W cs'ie ile masz fps? Zapewne masz 100fps dlatego nie masz takich lag?w. W tibii ma si? po max 40 fps?

Mo?esz pobawi? si? w Tibi auto jest opcja FPS CHANGER,ale ja ci nie pomoge bo nie u?ywam tego.Napisz to na dziale tibia auto ;]

a wi?c tak : otw?rz wiersz polecenia i wpisz tam "ping wp.pl" i sprawd? czy nie gin? ci pakiety.
Je?eli nie gin? to powinno by? na ko?cu napisane mniej wi?cej tak:

Wys?ane-4 Obebrane-4 Utracone-0

Je?eli jaki? pakiet Ci ginie to zawsze b?dziesz mia? lagi,freezy,kicki.

2. Druga opcja jest taka, ?e na twoim serwerze mog? by? tymczasowe lagi,kicki,freezy i nie ka?dy musi to mie? ;) Bynajmniej ja tak mia?em i nie by?o to spowodowane moim po??czeniem sieciowym.

3.Od czas do czasu na tibii s? ATAKI DDOS- poczytaj o tym ;)

4.Je?eli masz pow?a?czane jakie? programy typu gadu gadu,skype, jakie? boty,emule lub inne p2p lub p2m, to musisz oczywi?cie wy??czy?.

5.Mo?liwe jest te? tak?e, ?e tw?j komputer nie wczytuje zbyt szybko grafiki w Tibi wi?c radz? te? pobawi? si? w opcjach Tibijskich np.Adjust Framerate limit zmniejszy? do 50 lub ni?ej (50 jest optymalne) oraz zmieni? na DX5 je?eli masz na DX9 lub Open GL.

Ja gdy co jaki? czas zmieniam opcje grafiki w ustawieniach Tibii, to mam mniejsze lagi O_o'

Status
Zamknięty.
Back
Do góry