• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

- ElfBot Gdy kto? o nicku X napisze "Jeste??", zgubi pz i si? wyloguje

Status
Zamknięty.

matt132

Advanced User
Marzec 3, 2012
Liczba reakcji
7
Siemka potrzebuje skryptu ktory zatrzyma CaveBot, zgubi pz i wyloguje sie gdyktos kto ma wnicku "[Antybot]" , "[WikiOTS]" , "GOD" , "CM" , "GM", "Sir" "ST" napisze na Priv albo Default "Jestes" ...
Mam cos takiego
Kod:
auto 200 if [$lastmsg.content ? 'Jestes'] say Jestem | wait 500
ale ten skrypt nie zawsze odpisuje gdy bije Ue wiec lipa ;x ... oczywiscie w skrypcie musi byc ujete
Kod:
$lastmsg.content
Za pomoc dam reputa...

Odp: trdunyy skrypt

PHP:
auto 200 if [$lastmsg.sender == 'nick' || $lastmsg.sender == 'nick2' || $lastmsg.sender == 'nick3'] {setcavebot off | settargeting off | wait 60000 | logout}
Musisz podac pelne nicki...
Ew jak by nie dzialalo np na antybot to takie cos tez ustaw:
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.content ? '[Antybot]' || $lastmsg.content ? '[WikiOTS]'] {setcavebot off | settargeting off | wait 60000 | logout}

@up a mozesz do tego 2 skryptu dodac jeszcze nazwy GM, CM i Sir Najs i ST?

Ale przecie? wg. tamtego skryptu on nie zgubi pz, tylko wy??czy targeting i cavebota oraz sie wyloguje, a jak to b?dzie na expie to padnie. :P

no tyle ze ten 1 skrypt wogole nie wylacza CaveBota ani Targeting.... :D ogolnie moze pasc :D byle by bana nie bylo.. ty cos wiesz o tym hehe

Ludzie, pierwszy skrypt dziala tylko jak napisze ktos o takim nicku, drugi skrypt reaguje na to co sie wyswietla w wiadomosci, a jesli jesli ktos o takim nikcu napisze wiadomosc bez swojego nicku to nie zareaguje.
To po pierwsze.
Po drugie, wylacza cave i targeting, czega 60 sekund i daje loga, jak beda moby to pewnie nie straci pz i to jest problem ale nie nad tym teraz kombinujemy, bo lepiej by bylo dac gotolabel zeby sobie gdzies poszedl i tam wylogowal, ale to tez jest bot i mozna dostac bana.

Wiec tak.
Jesli wiadomosc wysyla jakis gracz(gm,cm itp) to musisz uzyc pierwszego skrypta. Zadziala on jesli ktos z nich napisze do ciebie cokolwiek.
Jesli wiadomosc jest wysylana przez system tak jak to [antybot] to musisz uzyc 2 skrypta. Bo nie jest to nick, wiec pierwszy nie zareaguje...

Nie widze problemu we wpisaniu w miejsce nick albo nick1 pelnego nicka gma albo goda czy cma wiec sobie wpisz w pierwszym skrypcie.
2 skrypt masz w sumie gotowy na te 2 systemy ktore podales wiec nie musisz zmieniac.
Mozna to tez polacyzc w 1 skrypt, ale i tak bedzie dokladnie to samo wiec nie ma sensu raczej ;<

Kiki wszystko ok pewnie ze skryptem, mysle ze ja cos zle robie... moglbys mi to zrobic ty dla kazdego czlonka supprotu ST+? masz link do Supportu tego OTS UNITED TEAM ... dostaniesz reputa

Ostatnia edycja:

Nie b?dziesz mi tu boci? na united! Z?apie ci? zobaczysz xD

hahahahahhahaha xD
Dla tego autora ban poleci xDDD
Przy??czam si? do pro?by <3

Skoro tak to wyglada to wystarczy pierwszy skrypt...
Myslalem, ze antybot to system, wtedy pierwszy skrypt by nie dzialal.
PHP:
auto 200 if [$lastmsg.sender == 'GOD Mist' || $lastmsg.sender == 'GOD Uni' || $lastmsg.sender == 'GOD Oasis' || $lastmsg.sender == 'CM Artur' || $lastmsg.sender == 'Sir Najs' || $lastmsg.sender == '[WikiOTS] Kropla' || $lastmsg.sender == '[Antybot] Asewi'|| $lastmsg.sender == '[Mapper] Xarus'|| $lastmsg.sender == '[Serwis] Atari'|| $lastmsg.sender == '[Mapper] Detal'|| $lastmsg.sender == '[WikiOTS] Verdius'|| $lastmsg.sender == 'Aleh'|| $lastmsg.sender == 'ST Entliczek Pentliczek'|| $lastmsg.sender == 'ST RedLine'|| $lastmsg.sender == 'Krzaczek Here Leszcze'|| $lastmsg.sender == 'Kartofelek'|| $lastmsg.sender == 'Mavo'] {setcavebot off | settargeting off | logout}

Powinien zadzialac jak ktorykolwiek cokolwiek napisze i to zobaczysz.

Btw. Ogarniety support daje bana jak sie ktos wyloguje albo przestanie byc aktywny w momencie rozmowy xd

i my?lisz ten skrypt w czym? ci pomo?e ?
... raczej nie

Kikimora : Dobra robota, ale.:

[Antybot] Asewi jest ogarni?ty, wi?c to i tak nie przejdzie :).

Pozdrawia Support UnitedOTS.

[Wikiots] Kropla ci? dopadnie zobaczysz xD

i my?lisz ten skrypt w czym? ci pomo?e ?
... raczej nie

Kikimora : Dobra robota, ale.:

[Antybot] Asewi jest ogarni?ty, wi?c to i tak nie przejdzie :).

Pozdrawia Support UnitedOTS.

Ej tam mnie to tam nie obchodzi co robicie, jak wiecie co robic to bedziecie robic swoje.
Ja tylko zrobilem to o co mnie tu prosili a sam uzyl bym swojego starego respondera ktorego juz nie mam zreszta xd
Ale na nie jednym otsie z godem sobie pogadal responder a bot sie wylogowal i bana nie mialem. A czytanie logow z rozmowy bylo na prawde smieszne :)
Btw. Ciekawe, ze administracja sobie tak przeglada forum bota, w sumie plus bo kazdy nowy sposob unikania bana bedzie wam znany.
No i temat do zamkniecia w sumie.

Nie przegl?da, tylko gracz sam da? nam linka, wr?cz prosi? o pomoc. :P

kikimora dziekuje :D reput leci .....

@United skrypty zawsze sie przydadza.... nie tylko na United ;DD
@Kropla czekam czekam Kropelko
@Asewi zobaczymy :D juz bocik raz z toba rozmawial :) "ale lagi mam" kojarzysz? ^^

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry