• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Gm'owie bior? si? do pracy!

Status
Zamknięty.

Mitazo

User
Uwaga boterzy, ?amacze zasad!
Gm'i bior? si? do pracy. Dzisiaj ledwo co zreportowa?em go?cia na serwerze z ma?? ilo?ci? gm, a tu heca. Gm przybieg?. Rozmowa.

Kod:
22:06 xxxx [11]: Aveiter, Ghorkin, Sersoni blocking way to rotworm. !
22:06 Please wait patiently for a gamemaster to reply.
22:13 Gamemaster: Ghorkin was banished
22:13 Gamemaster: the rest was not blocking the way
22:13 Gamemaster: thank you for reporting
22:13 Your request has been closed.
Kod:
22:11 GM Lantheos Celesta [2]: hello
22:11 xxxx [11]: block
22:11 xxxx [11]: way
22:11 GM Lantheos Celesta [2]: Ghorkin you are banished
22:11 Ghorkin [61]: they block me
22:11 Ghorkin [61]: ... ;/
22:11 Aveiter [12]: yes he's blocked
22:11 Ghorkin [61]: gm
22:11 xxxx [11]: you block way
22:11 xxxx [11]: ...
22:11 Ghorkin [61]: let's
22:11 Ghorkin [61]: see
22:11 xxxx [11]: on down
22:11 xxxx [11]: one can bot
22:11 Ghorkin [61]: why i should do this??
ban polecia? dla ghorkina :)

Our partners and their custom servers:

Mo?e na pocz?tku nowi gm'owie maj? sporo zapa?u, jednak z czasem im si? odechce. Bo wbrew pozorom praca gm'a wcale a? tak przyjemna nie jest. Ja nie widz? nic ciekawego w patrzeniu na te setki report?w i masy noob?w, od kt?rych cz?owiekowi si? nie dobrze robi, co szczeg?lnie wida? na ?wiatach non-pvp.

Na infernie, to gracze rz?dz? si? swoimi prawami.
Poza tym po co czeka? na gm'a, skoro sam mo?esz wymierzy? sprawiedliwo?? i przy okazji co nieco zarobi?.

Nie rozumiem troch? tego tematu, co chcia?e? nam przez niego przekaza??
Zawsze znajdzie si? na jakim? serwerze GM kt?ry jest online i ma ochote banowa? botter?w.

Dodam te? ?e GM'owie nie pracuj? od dzi?, wi?c o co chodzi?
Chcia?e? si? pochwali? udanym reportem? : P

@Gummi Bear:
Zgadzam si? co do zapa?u gamemaster?w jak i r?wnie? wymierzenia sprawiedliwo?ci na Infernie ;).

@topic:
Tak, to prawda, lecz tak jak napisa? Gummi Bear zapewne d?ugo tak nie b?dzie. Nowi gamemasterzy maj? co najwy?ej miesi?c (dobrego) zapa?u do pracy i tyle. Ale ja na razie si? dobrze spisuj?, wida? to na Pacerze - co par? dni gdy expi? to widz? na czerwono napis informuj?cy, ?e pan x, y, z (przyk?adowo) zostaj? zbanowani za u?ywanie macro (lub czego? innego) i maj? urlop miesi?czny z final warningiem (r?wnie? przyk?adowo). Mam nadziej?, ?e tak b?dzie zawsze, ?e gamemasterzy b?d? t?pi? boter?w, a my powinni?my im pom?c u?ywaj?c..klawiszy ctrl + r ;).

Pozdrawiam,
Napster.

re

re

Miejmy nadzieje ?e b?dzie mia? zapa? do pracy :D
Czym wi?cej GM'?w tym lepiej.. ale czemu on zobaczy? na taki syfiasty serw na kt?ry nikt nie patrzy? od wiek?w?:o

Tak, to niestety smutna prawda :/. Nowi gm'i na pocz?tku tylko maj? zapa? do pracy, p??niej tylko jak im si? chce :/.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mo?e na pocz?tku nowi gm'owie maj? sporo zapa?u, jednak z czasem im si? odechce..
Ka?dy si? z czasem wypala. :P

@Topic: Ja jako? takiego farta nie mam, reportuje czekam, i ni cholery.

A, temat co mia? pokaza?? Przepraszam, ?e sie sprzeciwiam moderatorom, ale raczej bezsensowny. Akurat, cholerny farcik, ?e tam GM logn??. :P
A, co do starych gm?w, nie m?wmy te?, ?e nic nie robi?.
Bo, pewnie na Tibi by?by teraz smr?d i ub?stwo gdyby nie oni.
Pewnie nadal oni si? zajmuj? si? Tibi?, tylko nie w takiej mierze jak kiedy?, ale zawsze co?.

Ci ?wie?o upieczeni Game masterzy reaguj? (nieraz) na raporty ale ci "Starzy" olewaj? wszystko zazwyczaj s? to 20 latkowie znudzeni tibi? loguj?cy si? na GM
aby pokaza? nam jacy to oni s? zaj***ci... ;)

Je?eli chodzi, o ten przypadek, to mia?e? szcz??cie, ?e GM AKURAT by? online.
Mi, to tam wielkiej r??nicy nie robi, jak w Wrze?niu 2007r. cz??ciej raportowa?em botter?w na Harmonii, to max czeka?em do 16h.

Ja te? po prostu botterzy mnie tak wkur**** ?e wysy?am tak du?o gm?w i jeszcze na ?aden gm nie odpisa? od pocz?tku kiedy zacz??em gra? w tibie.

Zawsze mo?esz napisa? na forum.tibia.com - Gamemaster board (czy jako? tak) /Napster.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
taka prawda. Ci wszyscy nowi gmowie to takie przys?owiowe 's?omiane ognie' najpierw na co? si? napal? a potem coraz rzadziej b?d? online itd...
ja im daje osobi?cie maxymalnie p?l roku takiej nadgorliwej pracy potem im si? znudzi :)

Hmm... tutaj tez duza rola moga odegrac Senior Turorzy , GMowie bardziej reaguja na raporty z ich strony. Wiekszosc ludzi z cipsoftu zajmuje sie problemami technicznymi, tylko garstka jest wyznaczona do pilnowania porzadku i ladu na serverach. Dlatego ja juz nie uzywam ctrl + r tylko Help Chanel tam siedzi wiekszosc tutorow i senior tutorow oraz czasem GM

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom