Inne Gracz od razu po zalogowaniu umiera

omaraboud

User
Czerwiec 5, 2011
Liczba reakcji
0
Witam! Mam problem, jako i? jestem w trakcie tworzenia otsa to robi?em testy i kilka razy pad?em pod rz?d i teraz jak pr?buje si? zalogowa? to z automatu umieram i przy okazji trac? lvl. W konsoli nie ma ?adnych b??d?w.

Odp: Gracz od razu po zalogowaniu umiera

Na czystym silniku raczej tak nie powinno si? dzia?. Nawet ?adnych informacji nie poda?e?, jaki to silnik, przy czym ostatnio grzebales, co doda?e??
Szukaj w mods lub creaturescripts. Wi?cej Ci nie mo?emy pom?c.

Odp: Gracz od razu po zalogowaniu umiera

Pewnie masz super promocje jakies ustawione i po prostu gracz pierw wbija lvl bez promki a potem pada na super promocji (a je?li ustawiles na super promocji ze dodaje co lvl wi?cej HP to tak?e b?dzie spadac wi?cej ni? masz nabite lvl)
Je?li to dzia?a od razu to mam na to spos?b, a je?li przy paru dedach to to tez mo?e pomoc tyle ze graczbedzie musial wbijac od nowa lvl no ale sproboj sam ;p :
data/creaturescript/script stworz plik lowlevellock.lua
Kod:
function onLogin(cid)
if getPlayerLevel(cid) < 10 then
doPlayerAddExperience(cid, (getExperienceForLevel(10) - getPlayerExperience(cid)))
end
return TRUE
end
do data/creaturescript/creaturescript.xml dopisz:
Kod:
	<event type="login" name="Lowlevellock" event="script" value="lowlevellock.lua"/>
do data/creaturescript/script/login.lua dopisz (gdzies gdzie masz inne register...):
Kod:
	registerCreatureEvent(cid, "Lowlevellock")
U mnie dzia?a sproboj u Ciebie ;)

Back
Do góry