Skrypty & Kody Gracze Online i Uptime nie dziala !

Status
Zamknięty.

God manio

Advanced User
Styczeń 8, 2010
Liczba reakcji
5
Witam mam taki problem, wgra?em nowego acc makera poniewaz tamten sie popsul, i nie dziala mi uptime oraz gracze online.

Uploaded with ImageShack.us

Odp: Gracze Online i Uptime nie dziala !

A przy instalowaniu tego account macera poda?e? na pewno dobre ?cie?ki do folderu z silnikiem?
Poszukaj pliku z configiem w folderze tego acc macera i popatrz czy dobrze ?cie?ki poda?e? bo jak ?le to nie ma si? co dziwi? ^^

Wywal wszystko i zainstaluj jeszcze raz od nowa ju? w?a?ciwy acc.

Podejrzewam ?e jest to b??d spowodowany przez brak uprawnie? acc do zapisywania plik?w w folderze config, dam jest zapisywany plik serwerStatus z kt?rego acc pobiera dane online itp, mia?em podobny b??d i to w?a?nie to by?o przyczyn?.

To jest m?j server wi?c jak mog? nie mie? uprawnie? ?

Jak mam nada? te uprawnienia ?

Jak mog? nie mie? uprawnie? skoro to m?j server? Nie rozumiem tego, wcze?niej przy innym acc makerze by?o wszystko ok a teraz wszystko si? je... Mo?esz mi to kolego wyja?ni? ?

~~ Refresh ~~
Nadal nie moge sobie z tym poradzic, prosze o pomoc.

w acc makerze plik

config-and-functions.php

poszukaj tego:
PHP:
	$sock = @fsockopen("178.32.64.67", $config['server']['statusPort'], $errno, $errstr, 1);
to ip co mam wpisane to moje ale ty znajd? to i musisz wpisa? swoje to wtedy powinno dzia?a?.

Nadal to samo, zmienilem ip i nic. CO ROBIC ?

1. Albo masz gdzie? ip ?le wpisane np silnik albo acc
2. By? mo?e masz najebane cos w kodzie, radze por?wna? z innym acc
3. Najbardziej takie prawdopodobne to na plik config-and-functions.php trzeba by?o chyba ustawi? CHMOD 644 lub 777 (w ostateczno?ci)

Acc i OTS sa na dedyku czy na twoim kompie? jak na kompie to moze masz porty zablokowane. Kiedys mialem taki problem jak korzystalem z hostingu firm ktore hostuja otsy i bylo trzeba troche pokombinowac, ale najpierw powiedz z czego korzystasz

OTS na dedyku.
Zmieni?em uprawnienia w pliku config and fuctions ~~ na 777 i nadal to samo.

Je?eli ci to co? pomo?e ;p To gdy robi?em sw?j ots "wodbo" mia?em ten sam problem, lecz naprawilem go w ten spos?b:
M?j Komputer > ..C > xampp > htdocs > config.inc > I tu linijki :
$cfg['server_ip'] = 'localhost'; < Musi by? wpisane localhost, ja mialem co innego wpisalem to i dzia?a.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry