grafika

Status
Zamknięty.

ZoZoLeK9164

Active User
Czerwiec 30, 2010
Liczba reakcji
58
mam propozycj? !

Proponuje zrobi? jaki? system nagr?d dla aktywnych grafik?w. Chodzi mi g??wnie o us?ugi, poniewa? na forum jest kilku dobrych grafik?w, ale nie chce im si? robi? za darmo dla w?asnej satysfakcji. W us?ugach praktycznie tylko ja robi? prac? a nie zawsze mam czas na robienie tylu grafik (jest ich sporo) a u?ytkownicy maj? czasami pretensje ?e za d?ugo czekaj?. My?l? ?e nagrody by zach?ci?y innych u?ytkownik?w do pomagania w grafice.

nie dawa?bym tej propozycji gdybym by?o ma?o zam?wie? ale jest przeciwnie wi?c my?l?, ?e nie jest to z?y pomys? ;)

~down

Nie chodzi o to!

tak przyznaje ?e mam du?o reput?w i w og?le, ale chodzi o to ?eby innych zach?ci? do robienia grafik bo ja mam ich bardzo du?o(zlece?) a jest du?o ch?tnych i chodzi o to ?eby kto? te? za?o?y? pracowni? ?eby nie by?o, ?e jest jedna na ca?e forum.
A konkursy to jest inna sprawa bo tu ka?dy robi na w?asne konto a nie dla innych.

2~ down

Ale kto tu m?wi o zmuszaniu? Chodzi to ?eby ZACH?CI? ;]

a co do medal?w to ja nic o nich nie wspomia?em w mojej wypowiedzi wi?c z k?d ty jest wytrzasn??e? ?

> Nioh bez komentarza zostawie Tw?j post bo szkoda palc?w ;)

Odp: grafika

Oj, denerwuje mnie jak kto? pisze w imieniu innych os?b, a chodzi mu g??wnie o siebie. Z twojego postu zrozumia?em, ?e reputy do dla ciebie za ma?o. ?eby nie by?o spamu, s? konkursy dla grafik?w i za to masz nagrody. Jak jeste? taki aktywny to bierz w nich udzia?. Jestem przeciw, my?l?, ?e reput, satysfakcja i widok twojej pracy u innego u?ytkownika w zupe?no?ci wystarcz?, a niekt?rych nawet uciesz? .
up@
Do??cz? si? i otworz? znowu swoj? pracowni?, ale nie w najbli?szym czasie. Nie chc? robi?, niech nie robi?, nikt ich do tego nie zmusi. Tak wi?c w temacie nagr?d jestem bez zdania, ale s? inne sposoby, by mie? wi?cej grafik?w.

Ostatnia edycja:

Ca?kowicie zb?dna opcja... Medale s? zbyt cenne ?eby je marnowa?(tak by?o kiedy? z sotw, nie wypali?o), reputy wed?ug mnie wystarczaj?. Wida? ludzie nie robi? grafik bo nie umi?/lubi?/chc?. Nie zmusisz ich do tego daj?c im dajmy na to medal, za rang? kt?ry? mo?e ?aps by si? skusi? ;)

Takie "zach?cenie" a? nadto ?mierdzi mi tym, ?e sam chcesz by? "wyr??niony" na forum za swoje grafiki, kt?re robisz dla u?ytkownik?w, kt?rzy nie posiadaj? talentu i umiej?tno?ci do tego niezb?dnych. Ale odk?adaj?c na bok dywagacje na temat intencji twojej propozycje przejd?my prosto do meritum.

Wed?ug mnie takie co? owszem mog?oby i zda? egzamin, ale na forum graficznym. Tutaj liczba u?ytkownik?w umiej?ca korzysta? z dowolnego programu graficznego (nie licz?c znanego i lubianego MS Paint) jest bardzo ma?a. Poza tym by?oby to zbyt du?e wyr??nienie dzia?u, kt?ry powinien by? tylko ma?ym dodatkiem, odskoczni? od g??wnej tematyki forum. A ty chcesz ?eby go wywy?szy? ponad niekt?re dzia?y, kt?re pod g??wn? tematyk? podchodz? bardziej ni? grafika komputerowa.

Kolejnym argumentem przeciw twojemu pomys?owi jest jako?? grafik wykonywanych przez Ciebie i tych, kt?re b?d? wykonywane przez osoby zach?cone nagrod?. Nie ukrywajmy, ?e s? one s?abe i takie pewnie pozostan?, poniewa? aktualnie nie ma na tym forum dobrych grafik?w (albo s?, ale si? nie ujawniaj?). A wyr??nienie za ch?am i robot? wykonan? w pi?? minut jest wed?ug mnie bezsensowne.

Ostatnia edycja:

Jeste?my bardzo materialistycznym narodem, na pewno jaka? nagroda za aktywno?? by?aby bardzo przydatna (U nas za darmo to najwy?ej w ryj mo?na dosta? - taka przykra prawda).

Status
Zamknięty.
Back
Do góry