• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Grizzly Adams - RL wersja.

Status
Zamknięty.
Odp: Grizzly Adams - RL wersja.

Dzia?a, dzia?a, ale potrzebuje jeszcze kilku funkcji, kt?re dodam w najbli?szym czasie.
A kiedy si? za to zabierzesz? :)

I jeszcze jedna pro?ba..
Czy m?g?by? zrobi? pozosta?ych NPC albo doda? brakuj?ce taski do Grizzly Adamsa?

Our partners and their custom servers:

Plik creaturescripts jest gotowy, wystarczy tylko NPC zrobi?, a jak zauwa?y?e? jest tam ponad 400 linijek kodu, potrwa to troch? zanim go wyko?cz?.

#up
Zrobi?, ale zauwa?, ?e brakuje mi du?o dialog?w, potrzebowa? b?d? waszej pomocy w ich uzupe?nieniu.

Ostatnia edycja:

Zrobi?, ale zauwa?, ?e brakuje mi du?o dialog?w, potrzebowa? b?d? waszej pomocy w ich uzupe?nieniu.

Super, najlepiej jakby? zrobi? ka?dego NPC oddzielnie chocia? w sumie jakby wszystkie zadania by?y u Grizzly Adamsa to te? nie widz? problemu :)

Co do dialog?w z NPC to wszystko jest tutaj

pozdrawiam i ?ycz? wytrwa?o?ci w pisaniu skrypt?w :)

A jak zrobi?, ?eby da?o si? sprawdza? ile graczowi pozosta?o do zabicia monster?w graczowi ? My?l?, ?e to b?dzie w quests tylko nie wiem na 100% i czy m?g?by? chocia? zrobi? przyk?ad 2 stwor?w r??nych np: krokodyle i mamuty, a reszte bym sobie sam do kopiowa?.
Jak bior? taska to mog? zabi? sobie ile chc? stwor?w odpowiednich to i tak nic nie da. Gdy wezm? taska i b?d? pisa? yes to b?dzie odpowiada?, ale gdy daje relog'a to ju? nie odpowiada.

Ostatnia edycja:

Hm a mi co? na tfs 0.4 nie dzia?a O.o?

Notka moderatorska:
Mo?e by? napisa?, co nie dzia?a, czy s? jakie? b??dy itd...

Ostatnio edytowane przez moderatora:

# 27 VI 2010
Plik NPC zosta? ca?kowicie od nowa napisany, teraz nie zajmuje ju? ponad 400 linijek, lecz tylko (?) 223. Zapraszam do uaktualnienia swojego NPCta, gdy? tamten mia? kilka b??d?w.

# 28 VI 2010
Skrypt zosta? poprawiony, teraz wszystko dzia?a poprawnie i usuni?ta zosta?a niepotrzebna cz??? kodu i zosta?a zast?piona skr?con? jej wersj?.
Zalecam uaktualnienie swoich NPCt?w.

A moze bys jeszcze zrobil zeby liczylo na "default" liczbe zabitych potworow?

Hmmm? Wtedy bedzie GIT i dam ci reputa ^^.

Mi cos z tym liczeniem nie dziala.

Npc dziala mi jak najbardziej , ale te liczenie cos nie tak.

Mam TFS 0.4.

Edit#

ThX za pomoc. Leci reput.
taskibmp.jpg

Ostatnia edycja:

Plik creaturescripts zosta? poprawiony, teraz powinno normalnie liczy? zabite monstery.
Zosta?o znalezione kilka b??d?w w pliku NPC, zosta?y one poprawione.

Zalecam uaktualni? swoje NPCty.

#down
To znaczy?

Ostatnia edycja:

# 03 VII 2010
Skrypt NPC posiada? kilka b??d?w, kt?re dotyczy?y wymawianych przez niego s??w, teraz wszystko powinno dzia?a? poprawnie.

# 11 VII 2010
Dodano special taski do NPCta na zabicie 6666 demon?w, tiquandas revenge oraz demodrasa.
Dodatkowo w pliku creaturescripts zosta?y znalezione trzy b?edy.

#edit
Od teraz mo?na przerwa? zadanie u Adamsa m?wi?c "cancel --> yes".
By? b??d z naliczaniem monster?w, teraz wszystko dzia?a.
NPC odpowiada nam je?li nie mamy zabite odpowiedniej ilo?ci mob?w tudzie? bossa z informacj? ile mamy ich zabite.

Ostatnia edycja:

Szacun wielki za to co robisz ;)

Powiedz mi tylko jakie storage ma kto? kto wykona taska (w sensie zabije wymagan? ilo?? potwor?w). To si? liczy storage + finish_storage_value ?
Czyli jak kto? zabije 300 krokodyli to wtedy ma StorageValue(cid, 9998) == 4 ?

Ca?y skrypt bazuje na jednym storage jakim jest main_storage, czyli 10001. Storage kt?re poda?e? liczy potwory, kt?re gracz ma zabite, ale za wykonanego taska odpowiada storage 10001. Ono po zabiciu krokodyli wskakuje na 4.

Ale mi w?a?nie chodzi o zabite potwory.
"(w sensie zabije wymagan? ilo?? potwor?w)"

Bo chc? zrobi? tak jak na RL, je?eli kto? zabije okre?lon? liczb? potwor?w to wtedy ma dost?p wej?cia w teleport i walki z bossem.
Wi?c jak kto? zabije 300 krokodyli to wtedy ma StorageValue(cid, 9998) == 4 czy jak to jest?

T?umacze Ci i? storage od 9999 i w d?? nalicza ilo?? zabitych potwor?w, czyli po zabiciu np 67 krokodyli to storage ma warto?? 67, a gdy zabijesz wszystkie 150 to skrypt nadaje mu warto?? 150. Ale NPC po zg?oszeniu mu, ?e zabili?my dan? ilo?? potwor?w to nadaje nam g??wne storage na bodaj?e 4, nie powiem Ci, bo nie mam dost?pu do skryptu, a w telefonie ci??ko si? czyta. Co do boss?w. W tym tygodniu zrobi? wszystkie skrypty na bossy wi?c oka? troch? cierpliwo?ci, chyba ?e wolisz dzia?a? na w?asn? r?k?.

Zosta?y dodane pliki odpowiedzialne za dzia?anie teleport?w prowadz?cych do boss?w, wej?? mo?e tam tylko jedna osoba naraz, gdy kto? tam wejdzie to summonuje si? odpowiedni boss.
Teleportom nadajemy aid od 5300 do 5310, a tp wyj?ciowym od 5311 do 5321.
Dzi?kuj? za uwag? ^^

Dzi?ki pewnemu u?ytkownikowi, kt?ry znalaz? kilka b??d?w pliki odpowiedzialne za teleporty zosta?y naprawione.
?w osoba wspomina?a r?wnie? co? o jakich? b??dach w nadawaniu task?w i wypowiedziach Adamsa. Je?li kto? mo?e to potwierdzi? to prosz? si? ze mn? skontaktowa?, gdy? u mnie nie ma problem?w w nadawaniu ?w zada?.
B??dy najlepiej zg?asza? w temacie.
Dzi? b?d? jutro wstawi? wszystkie bossy, kt?re s? u?yte do tego skryptu.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom