• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Help - hack

Status
Zamknięty.

witk

User
Liczba reakcji
0
Dzis zosta?em hackniety . najprawdopodobniej przez program szpiegujacy tkz. keylogger. Czy powie mi ktos jak moge go znalesc i usunac? Prosilbym o inne rozwiazanie niz FORMAT lub HiJackThis. Z gory dziekuje. Dodam takze ze wszystkie anty spyware ktorymi skanowalem znajduja takowe programy szpiegujace lecz aby je usunac nalezy jak wiadomo kupic pelna wersje.

Odp: Help!

Polecam u?y? ComboFixa kt?ry usunie niepotrzebne syfy, oraz wykupi? licencje do KeyFindera kt?ry zabezpieczy Twoje konto w 100% przez klawiatur? ekranow?, oraz ci?g?e szyfrowania hase?. Tak?e zapraszam do tego tematu.

Hmm... a m?g?by? powiedzie? jakie pliki (syfy) znajduj? AntySpyware? I pod jakie pliki s? one podpi?te? Bo je?li pod jakie? grubsze pliki systemowe to ComboFix mo?e bardziej zaszkodzi? ni? pom?c, i wtedy format b?dzie konieczny. Je?li to nie jest jaki? wi?kszy keylogger to mo?na po prostu zablokowa? jego proces - tzn. ?e OS nie zezwoli na prac? tego procesu, co r?wnoznaczne jest z wy??czeniem keyloggera.

Pozdrawiam,
Reverse.

Odp: Help - hack

No np. Spybot SD wykryl mi Perfect Keylogger , TibiaOwn , Stealth Keylogger.
@@ up
Co do ComboFixa to wolalbym nie poniewaz raczej nie jestem w tym obeznany a nie chce usunac sobie systemu badz cos podobnego. A jak wylaczyc te Keyloggery gdy nie wiem gdzie dokladnie sie znajduja. Wogole te keyloggery sa jakies "nowej generacji" . Zawsze wklejalem passy z notatnika ; / Czekam na pomoc. i Dziekuje @up ludziom za chec pomocy i czekam moze rozwiniecie jakos swoje wypowiedzi bo nie jestem raczej obeznany w tych sprawach :)

Mog?e? nie ?ci?ga? syf?w pt. "Tibia NG CRACK z np. forum.polskastrefa itd." To przez to masz te syfy. Nie ma co, spr?buj HiJackThis, Keyfinder lub ComboFix, a jak to nic nie da, to format. Je?li nic z tego nie zadzia?a, to nie mam poj?cia.

Naucz si? sci?ga? rzeczy z oficjanych stronek lub z poleconych przez graczy do?wiadczonych. Najpierw si? spytaj kogo? na forum czy to bezpieczne ;) Albo po prostu skanuj wszystko co ?ci?gasz i wydaje si? nie bezpieczne ;D
A no i nigdy nie wy??czaj Antywira jak b?dzie wirus w elfie

Nauczcie sie czytac. CHCE USUNAC TE KEYLOGGERY A nie pytam jak robic zeby ich nie sciagac. Nod32 niby je blokowal usuwal ale jak widac jest chuj***. HiJackThis probowalem a ComboFixem nie chce sie bawic bo spierdziele sobie system

Pierwsze co musisz zrobi? to we? hijakthis przeskanuj ?adnie.
Je?li to zrobi?e? daj start->uruchom->msconfig i wejd? w zak?adk? uruchamianie i odznacz te
ptaszki wtedy przy starcie systemu nie b?d? si? uruchamia?. Nast?pnym krokiem b?dzie ?ci?gniecie najlepiej 'Firewall Comodo' i zablokuj keyloggery. Potem usu? je tam gdzie s? one zamieszczone np. 'c:/windows/system/lol.exe'. Je?li to nie pomo?e ostatnim wyj?ciem b?dzie przeskanowanie Combo Fixem.

Regards,
Acetone

Tym Firewall Comodo nie umiem zrobic skanowania. Wogole nie widze tam takiej opcji. Robilem Skan Advanced System Care to w pasku pokazanym co skanuje pisze np: Stealth Keylogger itd lecz na koncu skanowania : Problemy : 0 .

Poleci mi ktos strone na ktorej moglbym wkleic logi z ComboFixa i otrzymac pomoc?

Status
Zamknięty.
Do góry