Higiena w twojej szkole?

Higiena w twojej szkole?

• Dobra

Votes: 0 0,0%
  • ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Dobra

• ?rednia

• Z?a

• Total voters
    57
Status
Zamknięty.

Rethombi

User
Kwiecień 15, 2010
Liczba reakcji
3
Dzie? dobry!

Jaka jest higiena w twojej szkole? Czy m?wisz swoim koleg? by j? utrzymywali? Czy sam o ni? dbasz? W tym temacie mo?esz o tym napisa?.

Ja s?dze, ?e w mojej szkole jest z?a higiena, pff.. wr?cz naganna, nikt z moich koleg?w/kole?anek nie dba o swoj? higien? np. po wyj?ciu ze szkolego podw?rka, a co dopiero musi dzia? si? u nich w domu, pomy?lcie. S?dze, ?e nauczyciele powinni co? z tym zrobi?..

Odp: Higiena w twojej szkole?

U nas na wydziale zawsze jeba?o rybami i st?chlizn?.

S?dze, ?e nauczyciele powinni co? z tym zrobi?..

Niby co? Maj? sta? nad uczniami w ?azienkach i patrze? jak myj? r?ce?

@Topic
Hmm, zale?y o jaki rodzaj higieny Ci chodzi. Po wyj?ciu z toalety oczywi?cie myj? r?ce, ale np. po W-F'ie czy wyj?ciu na zewn?trz nie, no bo po co? Bakterie s? takie same na dworze i w budynku.

S? te? niestety sytuacje jawnego chamstwa, kiedy kto? za przeproszeniem si? wysra i nie spu?ci wody. ; d

Pozdrawiam.

@Down
I co by to da?o? Uczniowie by pos?uchali gadania, a i tak robili to co zwykle.

Ostatnia edycja:

Xervin napisał:
Niby co? Maj? sta? nad uczniami w ?azienkach i patrze? jak myj? r?ce?

Hmm.. przeprowadzi? kr?tki apel/pogadank? na ten temat. Sorry, bo u mnie w szkole jeszcze takiego apelu ani ?adnej pogadanki nie by?o.

U mnie w szkole nikt nie sposzcza wody bo zawory zawsze sa oszczane albo osrane i nigdy tam nie wchodze, wole miec nieusprawiedliwiona godzine niz udusic sie w WC.

U mnie w szkole podstawowej by?o fatalnie...R?ba?o tam tak, ?e mo?na by?o si? udusic, z kranu zawsze lecia?a zimna i nie zbyt czysta woda, dzieciaki szcza?y na ?ciany i deske, raz kto? nawet pomalowa? g?wnem ?ciane...

Teraz jestem w gimnazjum, jest niby lepiej, nie jebie w WC tak jak w podstaw?wce, ?ciany s? rzadko oszczane i toaleta wygl?da ?adniej, oraz estetyczniej.
Jednak gdy myj? r?ce musze u?ywac w?asnego myd?a, lug nie urzywac, bo podobno w skrzynce z myd?em jest sperma, widzia?em te? jak kto? tam plu?.

Wybieram opcj? "z?a".

musze przyznac, ze w szkole podstawowej, w ktorej bylem zawsze smierdzialo (lepiej kolegu nizej?), w gimnazjum- wrecz przeciwnie, spokojnie mozna sie wysrac i wylac, nikt nie szcza na deski ani nie sra do pisuarow
sciayn nie sa pomazane, w podstawowce nawet dialogi kumple robili :)(czesc, jak sie leje... dobrze, a tobie? itp)
fakt.. rak nikt nie myje, bo mydlo jebie takim... piwem....

Ostatnia edycja:

musze przyznac, ze w szkole podstawowej, w ktorej bylem zawsze walilo szczochami, w gimnazjum- wrecz przeciwnie, spokojnie mozna sie wysrac i wylac, nikt nie szcza na deski ani nie sra do pisuarow
C??, musz? przyzna?, ?e idiotyzm tej wypowiedzi jest do?? zaskakuj?cy, dawno nie widzia?am takiej wyrafinowanej odpowiedzi, masz troch? kultury osobistej ? W?a?nie j? nam tutaj pokaza?e?, ten temat jest ju? tak samo brudny jak i wasze toalety w podstaw?wce. Toudi96, ja w og?le sobie nie wyobra?am, ?eby wydala? do pisuaru. Wida?, po Twoich wypowiedziach mo?na zobaczy? jak zosta?e? wychowany, nie masz w og?le dystansu do tego co piszesz, walniesz tak? wi?zank? s??w, ?e wymiotowa? si? chce na widok takich post?w.

#topic.
Temat do?? idiotyczny i ohydny, no ale jak powiedzia?am "a", to musz? powiedzie? i "b". W szko?ach na og?? jest brudno, chyba, ?e s? to szko?y prywatne, gdzie raczej uczniowie s? wychowani w dobrych rodzinach. W mojej szkole ? Szczerze m?wi?c, higiena trzyma poziom, kt?ry zas?uguje na miano poziomu dobrego. Tyle z mojej strony.

U mnie w szkole to jest masakra, Nawet nie ma jak r?k umy?, bo woda ?mierci i jest brudna, w WC ?mierdzi, nie ma papieru toaletowego(sraj ta?my), a p??niej si? dziwi? ?e od wi?kszo?ci uczni?w zalatuje.
Pozdrawiam i wsp??czuje tym gdzie u niech w szkole jest jeszcze gorzej

No,no my?la?em ?e to tylko u mnie taki syf w ?azienkach, a tu si? okazuje ?e nie tylko. No c?? u mnie jest tak samo jak na razie u wszystkich up w tym temacie. Papier jest mokry (oblewaj? wod? albo czym? jeszcze...) wi?c wole go w og?le w r?ce nie bra?, deski toaletowe s? obszczane i obsrane, a czasem obok kibli jest tak nalane ?e si? wej?? nie da ,bo w szczynach stoisz.. Nawet czasem mo?na jakie? znaki g?wnem na ?cianach porysowane zauwa?y?, tylko jedne drzwi dzia?aj?, reszta si? nie domyka... O dziwo przez feri? po?o?yli nowe p?ytki i naprawili umywalki, nawet ciep?a woda czasem p?ynie.. Co do mnie to jak korzystam z WC (je?li to jest mo?liwe...) to myj? zawsze r?ce i spuszczam wod?.. :confused:

Za to w mojej szkole jest ca?kiem inaczej. Ca?a ?azienka jest bardzo czysta - myd?o w p?ynie i papier na swoim miejscu, nie tkni?te, a w dodatku pod?oga l?ni. Widocznie u nas uczniowie nie rozrabiaj? a? tak ostro, a pani wo?na potrafi nie?le zadba? o ca?? estetyk? toalety.

`Ravegon.

Uczniowie - jak pogoda. Zmienni i r??ni. Jedni czy?ci, pachn?cy i umyci, inni ?mierdz? i nic sobie z tego nie robi?. A toalety? Czasem jest mokro, zalane i ?mierdzi, czasami posprz?tane, czy?ciutko, r?wno pouk?adany papier i myde?ko w pojemniczku. To zale?y od tego, czy nasi uczniowie dbaj? o to, z czego sami korzystaj?. Zazwyczaj jest porz?dek, czyste p?ytki, opuszczone deski, powycierane, papier toaletowy suchy, ale zdarza si? te? syf, deski utyt?ane fekaliami, naplute do myd?a, wi?c wybieram opcj? ?redni?. Nigdy nie zapomn? tej wstr?tnej, pokrwawionej podpaski w muszli klozetowej :mad:

Ostatnia edycja:

Ja zawsze dbam o swoj? higien?, myje rece, buzie.
Nie wiem, jak mo?na niedba? o higien?, trzeba albo by? leniwym, albo mie? sk?onno?ci do brudu.

Jednak to ja, a w szkole to robi? takie rzeczy, ze to ludzkie pojecie przechodzi. Ale wiekszosc to dziewczyny i dlatego zaznaczylem 'srednia'.

U mnie to kiedy? by?o zaniedbanie, ale gdy przysz?y te grypy (ptasia, ?wi?ska itp) to sprawdzano higien? w szkole itp, tak oto m??czy?ni maj? papier w toalecie, kobiety myd?o itp.

Wysz?o to na dobre, bo nawet wod? ciep?? mamy! Jednak i tak oceniam higien? w Naszej szkole na ?redni?.

u mnie og?lnie wali szczylami i petami :D

U nas nie jest tak ?le ,to pewnie dlatego ,?e u nas w szkole jest jakie? 180 os?b. Higiena jest na poziomie.

U mnie tradycyjnie myd?o w plynie jest wylane. :D

W starym budynku szkolnym to si? nawet wody spu?ci? nie da, bo ca?a sp?uczka (kt?ra jest plastikowa), jest cala zdeformowana od gaszenia pet?w. Zreszt? w ca?ym kiblu wali tak By?a kamera w kiblu, ale j? urwali tak ?e tylko kabelki wystaj? ze ?ciany, a na ?cianach s? czasem r??ne napisy. Od pojemnika na myd?o w p?ynie wo?na wrzuci?a kostk? myd?a (zwyk?ego).

Nauczyciele skar?? si? ?e w klasie wali (chocia? w 75% przypadk?w to nie prawda), by?o kilka pogadanek, ale c?? wystarczy ?e jeden z drugim si? nie umyje to idzie na ca?? klas?.

A kurde w komputerach mo?na znale?? r??ne artefakty: Od torebek po bu?kach, przez papierki od wyrob?w cukierniczych, po butelki po napojach. Raz z kumplem znale?li?my plastikowego ?o?nierzyka. A kurde za biurkami komputerowymi to masakra. Przez rok niesprz?tane i ponad ziemi? warstwa ok 50cm ?mieci.

U mnie nie ma papieru toaletowego,ale przynajmiej jest czysta woda i myd?o ^^ ?rednio oceniam :)

Ja dbam o higiene i inni w mojej by?ej klasie o ni? dbali; w szkole nie bylo slabej higieny; a je?li to byly jednostkowe sytuacje
[opisuje gimnazjum, bo w liceum jeszcze nie patrzylem jak jest]

Status
Zamknięty.
Back
Do góry