-Inne Hosting, pare pytan :)

Status
Zamknięty.

oskar1232

Advanced User
Lipiec 16, 2010
Liczba reakcji
0
Witam, doradzi mi moze ktos dobra firme hostingowa?
Oferte?Otoz tak, mam server 7.6, xml, chcialbym aby spokojnie utrzymal 100 graczy, ostatecznie w granicach 80-(100 juz przy skromnych lagach).
Chcialbym aby nie bylo glupich komentarzy, typu "na 7.6 nie wejdzie Ci 100 osob)
To tak, chcialbym dobra firme na ktorej moglbym polegac wrazie jakich kolwiek problemow :D.
Pytanie: Na jakim systemie jest najwygodniej hostowac silnik xml 7.6?

Odp: Hosting, pare pytan :)

Masz du?y wyb?r nwiem kolega chwali? OVH.
Najlepiej chyba to debian b?d? ubuntu.

Je?li posiadasz kod ?r?d?owy silnika to najstabilniejsz? opcj? b?dzie Debian, w przeciwnym wypadku b?dziesz zmuszony wykupi? serwer z Windowsem. Za chwile kto? napisa?by, ?e na Linuxie mo?na odpali? plik .exe - zgadza si?, mo?na ale jest to bardzo ale to bardzo niestabilne rozwi?zanie.

Najlepszy system to b?dzie debian. A co do firmy hostingowej, polecam Biznes-Host.pl maja ciekawy wybor VPS jak i Dedyk. oto link https://biznes-host.pl/?s=plany_vps2
Je?li by? si? zdecydowa? na wykupienie hostu w BH jestem w stanie da? Ci kod rabatowy na 25% zni?ki w serwisie.
Jak co? pisz PRIV pozdrawiam powodzenia z OTS...

Linux Debian je?li masz kod ?r?d?owy + OVH.

W biznes host nie bierz. Chujowa serwerownia w dodatku bardzo droga. Z kodem rabatowym masz ceny takie jak wszedszie indziej bez kodow. A gdzieniegdzie sie znajda jeszce rabaty takie lub podobne i cena jest o polowe nizsza...
Nie wiem kto poleca ubuntu ale ubuntu to nie dystrybucja do hostowania ;P
Co prawda hostowac mozna na wszystkim. Tak samo na windowsach. Ale debian jest duzo lepszy jaki serwer.

Jesli chodzi o dobra serwerownie to pamietaj ze zawsze bedzie troche drozej niz w slabszych serwerowniach bo dobre serwery kosztuja(nie tyczy sie biznes host, bo oni sprzedaja gowno, sa gowniana firma a ceny maja jak w dobrych drogich serwerowniach).

Ovh z dobrym zabezpieczeniem anty ddosowym. Cala siec maja zabezpieczona, wiec zeby wywalic twoj serwer ktos musi wywalic cala firme. Teoretycznie.
Hosteam dobra firma ktora tez potrafi dobrze zabezpieczyc i ma dobra oferte.
Mozesz tez szukac w dedykowanych pod otsy hostingach gdzie sie wszystkim za ciebie zajma praktycznie. Don danielo, cuddi...

Wszystko zalezy od tego czego chcesz. Mozesz celowac w drogie hostingi ktore ci to jakos utrzymaja, w drogie hostingi ktore beda mialy duza moc ktorej nawet nie wykorzystasz. Albo w tani smieciowy hosting ktory jako tako ci to utrzyma i z moca serwera bedzie ok, ale ciezej bedzie sie np zabezpieczac przed atakami...
A na takie 100 osob to szczerze mowiac wystarczylo by nawet kupic vpsa za 20 zl w mintshoscie... To samo co biznes host tylko 3x taniej. I na maly serwer wystarczy.

Kikimora ja wykupuj? od BH serwer od bardzo dawna i nie narzekam poniewa? nie mam na co, wszystko bardzo dobrze dzia?a nie mam z niczym problem?w. Ka?dy ma swoje zdanie dla mnie np Ovh to jest g?wno i nigdy nie wykupie u nich ?adnej us?ugi. Ka?dy ma swoje zdanie na temat hosting?w i tak to jest.
W ka?dym b?d? razie polecam Biznes-Host.pl

Kikimora ja wykupuj? od BH serwer od bardzo dawna i nie narzekam poniewa? nie mam na co, wszystko bardzo dobrze dzia?a nie mam z niczym problem?w. Ka?dy ma swoje zdanie dla mnie np Ovh to jest g?wno i nigdy nie wykupie u nich ?adnej us?ugi. Ka?dy ma swoje zdanie na temat hosting?w i tak to jest.
W ka?dym b?d? razie polecam Biznes-Host.pl

Zakladajac, ze nie ma problemow, bo nie mowie, ze sa, to powiedz mi jaki widzisz plus w tym, ze za serwer 2gb ramu musisz placic 129 zl miesiecznie a w takim mintshoscie ktory jest praktycznie ta sama firma placisz za 3gb gwarantowanego ramu 25zl miesiecznie?
Bo ja tego kurwa zrozumiec nie potrafie.

Nie mowie, ze sa problemy w tej firmie. Ale jesli sa to jest do dupy i nie do zabezpieczenia. Dlatego np hosteam jest lepszy.
A przez te ceny... Jak juz mam wybierac firme ktora mi w razie problemow nie bedzie w stanie pomoc albo bedzie chcial 5 dych za rozwiazanie problemu z ich winy to ja podziekuje. Wole wybrac ta w ktorej place 15-25 zl za miesiac za lepszy serwer niz tutaj jak place 129...
A jak nie chce miec problemow to nie wybieram nawet tej tanszej tylko ide po prostu do lepszej firmy. Hosteam chociazby? A nawet jak wybierzesz lepsza firme to i tak tam jest taniej niz w biznes hoscie. Bo za 2gb ramu placisz 59 zl a nie 129zl.
Jest to kurwa dla ciebie zrozumiala roznica czy bedziesz mi wmawiac, ze oplaca sie placic 3 razy wiecej czy nawet 6 razy wiecej w slabej firmie zamiast wybrac albo tania albo dobra?

Jak dla mnie to sa tu 3 opcje.
Bierzesz tania firme ktora jest slaba - mintshost.
Bierzesz droga firme ktora jest slaba - biznes host.
Bierzesz srednio droga firme ktora jest dobra - hosteam...

Nie wiem jakim cudem wyszlo ci, ze wybranie najdrozszej i jednej z najslabszych firm jest oplacalne. Mi wychodzi co innego.
Jak mam kase i chce miec pewnosc ze wszystko bedzie ok w kazdym wypadku ide do dobrej firmy. Jak mi na tym nie zalezy to nie ide do chujowej drogiej firmy tylko ide do taniej chujowej firmy. Prosty rachunek.

W ty, skoro nie masz problemow to wystarczy ci tani hosting w slabej firmie, skoro biznes host cie zadowala, czmeu nie pojdziesz chociazby do mintshost? Jak masz taki nadmiar kurwa gotowki zeby wydawac 5x wiecej to moze mi oplacisz tez wszystkie serwery i jeszcze pare rzeczy? ;D

Co do ovh. Sam w swoim czasie w chuj bylem wkurwiony pare razy przez nich, bo dyski to mieli takie ze padaly co chwile. Ale ostatnio jest lepiej. To raz. Dwa, ze maja teraz zabezpieczenie calej sieci co tez jest w chuj plusem. Mimo, ze jakis niesmak pozostal, to jesli bym mial wybierac i mial bym inwestowac wiecej, wybral bym ovh albo hosteam. Jesli wydaje grosze bo wiecej mi nie potrzeba niz slaby tani serwer to na pewno nie ide do biznes hostu gdzie jest tak kurwa drogo ze to przechodzi ludzkie pojecie.

Btw. To, ze masz w jednej firmie serwer i ci on dziala nie znaczy, ze ona jest fajna i dobra i boska. Jak bys kiedys mial jakies problemy to moze bys stwierdzil, ze jednak taka nie jest. Ja mialem przez ostatnie lata cos kolo 15 serwerow w 10 roznych firmach. Kilku osobom tez pomagalem na ich serwerach, tez w roznych firmach. Wnioski z roznych serwerowni w roznych sytuacjach potrafie wyciagac i miec porownanie. Dlatego drogi biznes host sie nie oplaca nigdy dla nikogo. Tani mintshost sie oplaca jak nie bedziesz sie borykac z problemami typu ataki czy przeciazenie serwera 1000 graczy. A jak chcesz cos dobrego to lepiej zaplacic srednia cene(nizsza niz biznes host) i miec na prawde dobry serwer i dobry support ktory zna sie na rzeczy i pomaga kiedy trzeba. Nie to co bh ktory chce kase za to zeby naprawili serwer do ktorego sie polaczyc nie mozesz z ich winy. Nie do vihostu ktory chce kase za wrzucenie backupa ktory powinien w cenie serwera tak jak to opisywali przy zamowieniu.

Dziekuje Panom za odpowiedzi :)
A wiec interesuje mnie OVH oraz HOSTEAM ,czy moglbys mi kolego UP doradzic dobra oferte badz ktos inny z forum? :)
Oczywiscie chodzi mi o full zabezpieczenia,anty ddos,Linux Debian,dane techniczne oraz cene? :)
I pytanie, czy jest mozliwosc wykupic tez domene www na OVh,HOSTEAM i czy warto? Jezeli nie to rowniez prosilbym o namiary na cos konkretniejszego :)

https://www.google.com/search?q=domeny
Lecisz pokolei i na kazdej stronce sprawdzasz czy nie ma jakiejs darmowej promocji.
A to trafisz na jakies 3 za free na nazwa, a to na jakies 5 za free na home, a to na jakies darmowe na az.pl czy gdziekolwiek...
Dopiero jak nie znajdziesz to sie zastanawiasz co dalej. Ale ja tam juz kilkanascie domen roznych mialem na roznych stronkach brane i nigdy nie placilem bo zawsze sie jakas promocje znajdzie ;)

Co do parametrow serwera to ci zbytnio nie pomoge. Nie wiem jakie zapotrzebowania ma taki silnik pod 7.6...
W ovh masz ogolne zabezpieczenie calej firmy przed atakmi sieciowymi. W hosteam musial bys za taka usluge dodatkowo placic. Co jest lepsze? W sumie nie wiem. Jak ja jeszcze mialem potrzebe na takie ulsugi to w ovh nie bylo tej oferty. Teraz mowia, ze dziala nawet niezle, z tego co wyczytalem po opiniach, ale ja tam nie wiem bo nie testowalem wiec zgadywac nie bede.
Tez nie wiem jaki budzed masz przeznaczony na serwer to ciezko cos polecic.
Celuj z poczatku jesli w vpsy to jakies 2-3gb ramu minimum. 3-4 to tak optymalnie a powyzej 4-6 to juz na wieksze mapy a 6+ przy na prawde duzej mapie i wiekszych ilosciach graczy. Procek oczywiscie jak najszybszy i dyski by sie przydaly ssd ale nie sa niezbedne.

Z ovh chociazby classic 3 lub 4:
http://www.ovh.pl/vps/vps-classic.xml
A tu cos o ich ochronie:
http://www.ovh.pl/anti-ddos/

Hosteam chociazby cos z vpsow te 2-3gb ramu minimum:
https://hosteam.pl/serwery-vps/
Tutaj masz dodatkowa oplate za ochrone przed atakami jesli bedziesz potrzebowac. W ovh ochrona jest juz w cenie serwera.
Hw3YuRD.png

Dziekuje bardzo :). Mam jeszcze jedno nietypowe pytanie, czy moze ktos wie albo zna kogos kto robi dobre acc makery? Albo ma jakis link godzien podziwu? :) XML! :))

Status
Zamknięty.
Back
Do góry