Odp: Hosting, pare pytan
Kikimora ja wykupuj? od BH serwer od bardzo dawna i nie narzekam poniewa? nie mam na co, wszystko bardzo dobrze dzia?a nie mam z niczym problem?w. Ka?dy ma swoje zdanie dla mnie np Ovh to jest g?wno i nigdy nie wykupie u nich ?adnej us?ugi. Ka?dy ma swoje zdanie na temat hosting?w i tak to jest.
W ka?dym b?d? razie polecam Biznes-Host.pl
Zakladajac, ze nie ma problemow, bo nie mowie, ze sa, to powiedz mi jaki widzisz plus w tym, ze za serwer 2gb ramu musisz placic 129 zl miesiecznie a w takim mintshoscie ktory jest praktycznie ta sama firma placisz za 3gb gwarantowanego ramu 25zl miesiecznie?
Bo ja tego kurwa zrozumiec nie potrafie.
Nie mowie, ze sa problemy w tej firmie. Ale jesli sa to jest do dupy i nie do zabezpieczenia. Dlatego np hosteam jest lepszy.
A przez te ceny... Jak juz mam wybierac firme ktora mi w razie problemow nie bedzie w stanie pomoc albo bedzie chcial 5 dych za rozwiazanie problemu z ich winy to ja podziekuje. Wole wybrac ta w ktorej place 15-25 zl za miesiac za lepszy serwer niz tutaj jak place 129...
A jak nie chce miec problemow to nie wybieram nawet tej tanszej tylko ide po prostu do lepszej firmy. Hosteam chociazby? A nawet jak wybierzesz lepsza firme to i tak tam jest taniej niz w biznes hoscie. Bo za 2gb ramu placisz 59 zl a nie 129zl.
Jest to kurwa dla ciebie zrozumiala roznica czy bedziesz mi wmawiac, ze oplaca sie placic 3 razy wiecej czy nawet 6 razy wiecej w slabej firmie zamiast wybrac albo tania albo dobra?
Jak dla mnie to sa tu 3 opcje.
Bierzesz tania firme ktora jest slaba - mintshost.
Bierzesz droga firme ktora jest slaba - biznes host.
Bierzesz srednio droga firme ktora jest dobra - hosteam...
Nie wiem jakim cudem wyszlo ci, ze wybranie najdrozszej i jednej z najslabszych firm jest oplacalne. Mi wychodzi co innego.
Jak mam kase i chce miec pewnosc ze wszystko bedzie ok w kazdym wypadku ide do dobrej firmy. Jak mi na tym nie zalezy to nie ide do chujowej drogiej firmy tylko ide do taniej chujowej firmy. Prosty rachunek.
W ty, skoro nie masz problemow to wystarczy ci tani hosting w slabej firmie, skoro biznes host cie zadowala, czmeu nie pojdziesz chociazby do mintshost? Jak masz taki nadmiar kurwa gotowki zeby wydawac 5x wiecej to moze mi oplacisz tez wszystkie serwery i jeszcze pare rzeczy? ;D
Co do ovh. Sam w swoim czasie w chuj bylem wkurwiony pare razy przez nich, bo dyski to mieli takie ze padaly co chwile. Ale ostatnio jest lepiej. To raz. Dwa, ze maja teraz zabezpieczenie calej sieci co tez jest w chuj plusem. Mimo, ze jakis niesmak pozostal, to jesli bym mial wybierac i mial bym inwestowac wiecej, wybral bym ovh albo hosteam. Jesli wydaje grosze bo wiecej mi nie potrzeba niz slaby tani serwer to na pewno nie ide do biznes hostu gdzie jest tak kurwa drogo ze to przechodzi ludzkie pojecie.
Btw. To, ze masz w jednej firmie serwer i ci on dziala nie znaczy, ze ona jest fajna i dobra i boska. Jak bys kiedys mial jakies problemy to moze bys stwierdzil, ze jednak taka nie jest. Ja mialem przez ostatnie lata cos kolo 15 serwerow w 10 roznych firmach. Kilku osobom tez pomagalem na ich serwerach, tez w roznych firmach. Wnioski z roznych serwerowni w roznych sytuacjach potrafie wyciagac i miec porownanie. Dlatego drogi biznes host sie nie oplaca nigdy dla nikogo. Tani mintshost sie oplaca jak nie bedziesz sie borykac z problemami typu ataki czy przeciazenie serwera 1000 graczy. A jak chcesz cos dobrego to lepiej zaplacic srednia cene(nizsza niz biznes host) i miec na prawde dobry serwer i dobry support ktory zna sie na rzeczy i pomaga kiedy trzeba. Nie to co bh ktory chce kase za to zeby naprawili serwer do ktorego sie polaczyc nie mozesz z ich winy. Nie do vihostu ktory chce kase za wrzucenie backupa ktory powinien w cenie serwera tak jak to opisywali przy zamowieniu.