- ElfBot Ile nas uleczy? po apostrofie

Status
Zamknięty.

elneros1

Active User
Lipiec 8, 2009
Liczba reakcji
3
Witam, prosi?bym o skrypt na leczenie kt?ry dodatkowo po apostrofie dodaje wiadomo?c ile si? uleczyli?my. Wiem ?e taki skrypt jest bo jeden meksykol go ma ale sie nie podzieli :D

Odp: Ile nas uleczy? po apostrofie

Nie rozumiem, co ma wlasciwie robic ten skrypt? ;o

To chyba ma byc heal z napisem ile cie uleczy?o. Wtf?

No tak... Np z Exury ulecze si? 91 to bot pisze Exura " +91
Wiem ?e to nie specjalnie przydatne ale chc? zobaczy? jak ten skrypt dzia?a

Nie ma opcji zeby zrobic taki skrypt...
Dziala to tak:
spada hp > bot uzywa skryptu > uzywasz czaru w grze > jestes leczony(dopiero tutaj poznajesz wartosc leczenia)
Jakim cudem chcesz w momencie kiedy bot uzywa skryptu(tutaj by trzeba dodac ta wartosc w wysylanej wiadomosci) znac wartosc ktora jest dopiero pokazana 2 kroki dalej?

Mozesz kombinowac jedynie. Pokazywac ile cie uleczyla exura przy poprzednim uzyciu czary, nie przy tym teraz.
Mozesz tez na przyklad liczyc ile ci brakuej hp do full i podawac ta wartosc, jesli ta exura cie leczy zawsze do full.
Ale nie da sie pokazac w momencie uzycia skryptu czy czaru ile cie uleczy czar ktorego jeszcze nie rzuciles... Fizycznie nie ma takiej mozliwosci. Tak dzialaja serwery i tak dziala bot.

A ty dalej sobie wierz w meksykanola gdzie nawet sam nie sprawdzasz jego hp i tego chorego skryptu, tylko wydaje ci sie, ze to tak dziala... Rownie dobrze moze mu tam podawac losowa wartosc zblizona do tego ile daje dany czar, a faktycznie leczyc zupelnie innymi wartosciami. A ty tego nawet nie wiesz...

Hmm wydaje mi si? ?e najbardziej prawdopodobne jest to ?e po prostu skrypt odejmuje od maksymalnego hp obecne hp i t? warto?? podaje.

Ostatnia edycja:

auto 200 listas 'Heal' | set $var $maxhp-$hp | if [$hppc < 99] {say exura " + $var}

Nie wiem czy zadziala, nie chce mi sie myslec i za duzo juz do elfa nie robilem, wiec ciezko cos konkretnego zrobic jak wiele rzeczy nie pamietam ;P
Ale mozesz na tym bazowac, bo zapisuje roznice maxhp i hp i podaje ta wartosc przy uzyciu spella.

Ostatnia edycja:

Ju? w nocy uda?o mi si? samemu to zrobi?, ale dzi?ki za pomoc ;)

Przecie? to si? wy?wietla normalnie w tibii, wi?c po co jaki? skrypt ;o

Status
Zamknięty.
Back
Do góry