Konfiguracja Polaczenia ile osob? serwer dedykowany linux! prosba!

Status
Zamknięty.

Crow1920

Advanced User
Czerwiec 19, 2012
Liczba reakcji
24
Witam, widzialem ze dzielasz sie w temacie "sprawdz swoj sprzet " , i chcialbymCie zapytac ile osob BEZ lagow daloby rade wbic .

2vwd5ac.jpg

chodzi mi ile osob wejdzie z tego po lewej za 59 , i zebys tez mi powiedzial ile wejdzie na ten 2. z gory pieknie dziekuje

ahaaa !!! mapa 11,5 mb

Odp: ile osob? serwer dedykowany linux! prosba!

1. 50-100
2. 150-200

No, blisko napisal kolega wyzej, i jak zaczynasz przygode z otsem, to polecam to 1 :P bo poco duzo kasy wydawac jak nie wiesz czy Ci server wypali^^
Procek troche slaby w tym 1, nie wiem czy 100 ludzi tam pociagnie az, ale blisko pewnie:P do 70 pewnie ludzi plynnie, potem moga byc male lagi
Pozdrawiam

Dziekuje panowie za wmiare szybka odpowiedz .

1.Druga sprawa to ze chcialem w tym 1 miesiacu wiadomo testy porobic, bete itd to chyba ten 1 serwer mi wystarczy tak ?
2. Chcialem sie jeszcze zapytac czy przy mapie 11,5 mb , ten drugi serwer pociagnie 200 osob ?
3. a jezeli nie to ten 3 serwer od lewej jaka liczbe osob da rade utrzymac? chodzi mi bez lagow, oczywiscie.

1. Tak
2. Powinien gdy? mapa nie jest du?a
3. 250-300 os?b spokojnie... (zale?y jakich skrypt?w u?ywasz)

Ostatnia edycja:

aha, a panowie... moze macie jakies namiary na lepsze jakosciowo lub ogolnie lepsze dedyki ? tylko pod linux of kors! :D

Ja polecam kimsufi. Szczerze m?wi?c ots na 200+ os?b u nich nie stawia?em ale serwery cs, vt, ots na oko?o 50 os?b dla kumpli i taki mini ots do test?w mapy, skrypt?w itp wszystko dobrze chodzi?o. Bardzo du?ym plusem dla tej firmy jest ich bezawaryjno??. Jeszcze nigdy od czasu gdy korzystam z ich us?ug nie by?o problem?w z ich strony.

Ostatnia edycja:

zauwazylem tam , sewer tez za 159 zl , z tym ze pamiec operacyjna w podanym przezemnie to 4 gb a tam az 16...
wiec chcialem sie zapytac czy na stronie http://www.kimsufi.pl/ks/ serwer kimsufi 16gb , bedzie wystarczajacy dla utrzymania 200 osob bez lagow ? lub cos kolo tego ?
i czy jest on pod serwer linux??

Przy 16 gb to mo?esz 500 os?b mie? z palcem tam gdzie ?wiat?o nie dochodzi... :)

Tak, a i je?eli nie b?dziesz mia? jaki? obci??aj?cych procek skrypt?w to pewnie i wi?cej os?b wejdzie na serwer bez lag?w...

Co do wyboru systemu operacyjnego to przy sk?adaniu zam?wienia masz wyb?r...
Masz tam nawet porade jaki system wybra? w zale?no?ci od tego co chcesz zrobi?...

Oczywi?cie mamy wyb?r pomi?dzy windows server2008 i kilkoma p?atnymi dystrybucjami linux jak i darmowe freeBSD ubuntu, debian...

a jaki system polecasz najbardziej ? no bo ogolnie mam serwer pod linux a nie do konca wiem co wybrac ,wiec jakbys mogl ....

No najlepszy debian, ubutun moim zdaniem. Windows na dedyku mi za bardzo nie odpowiada.

no wlasnie myslalem nad ubuntu , ale jeszcze musze poczytac o konfiguracji itd. Ale narazie wielkie dzieki .

Debian i ubuntu to prawie to samo... A druga sprawa czy wy ludzie wiecie co piszecie? Jakos ja z praktyki na internecie 2 mb/s + 2 GhZ procesor, 2 GB RAMu mialem 300 osob i jeszcze lagow nie bylo. Wiec prosze najpierw posprawdzac wasze teorie.

Debian i ubuntu to prawie to samo... A druga sprawa czy wy ludzie wiecie co piszecie? Jakos ja z praktyki na internecie 2 mb/s + 2 GhZ procesor, 2 GB RAMu mialem 300 osob i jeszcze lagow nie bylo. Wiec prosze najpierw posprawdzac wasze teorie.

S?uchaj, mo?e niekt?rzy s? g?upi ale nie ja, przy necie 2 mb masz 250 kb/s uploadu a ka?dy gracz zabiera od 10 do 30 kb/s wiec kit to mo?esz wciska? w przedszkolu...

A i debian a ubuntu to 2 ro?ne dystrybucje, i jest du?a r??nica mi?dzy nimi... (btw. Ubuntu jest poostrzy do ogarniecia przez pocz?tkuj?cych... )

Ostatnia edycja:

aha, no to powiedz mi z tych serwerow
2vwd5ac.jpg

mapa 12 mb max.
chcialbymaby 300 osob pociaglo , no 250 tak ale oczywiscie bez lagow , ktory da rade??

Luzak w 100% ma racje ale powiem szczerze ?e mi ?atwiej pracowa? na debianie. Ju? wcze?niej Ci pisali ten 2 uci?gnie ~150 os?b bez lag?w czyli ten 3 powinien da? rad? no oczywi?cie zale?y to od skrypt?w itp. Ale pami?taj nie masz pewno?ci ?e jak postawisz 1 ots b?dzie tam gra?o 300+ os?b wi?c zastan?w si? czy nie lepiej kupi? 1 i nauczy? si? wszystkiego aby nie okaza?o si? ?e kas? wyda?e? w b?oto.

Pozdrawiam.

To ile os?b poci?gnie nie zale?y tylko od mapy...
Jak masz jakies zaawansowane skrypty to juz leci po graczach, bo ramu ci starczy a proc nie wydoli......

dobra , dobra bo troche sie juz pogubilem , luzak wize ze chyba najbardziej tu ogarniasz , wiec poprosze ostatecznie Ciebie o pomoc.

ogolne informacje : skrypty mam srednio -zaawansowane, niektore spelle dosc dobre ale nie bedzie to az tak ciazyc po serwerze, mapa jak mowilem 12 mb

I teraz, chcialbym abys mniej wiecej przy znanym mniej wiecej informacjom ,sprobowal okreslic liczbe osob , wiadomo w zaokragleniu dosc duzym.

do wyboru te serwy :
serw.jpg

i teraz jakbys mogl spojrzec tam sa systemy operacyjne z prawej strony i na linuxie pisze/webmin,plesk czy cos... a WY mowiliscie o ubuntu , co robic? sry ze tak pytam ale z serwerami dedykowanymi wczesniej nie mialem doczynienia... aha nie mowcie zebym nie kupowal itd, tylko pomozcie wybrac.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry