What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Ile uci?gnie graczy taki VPS?

Clean-Sector

Senior User
Reaction score
52
Code:
(ping 91.228.199.111)
10 GB dysku twardego
100 GB transferu miesi?cznego
Bez limitu transferu - port 20 Mbit
512 MB - gwarantowany RAM
1024 MB - maksymalny RAM
Procesor gwarantowany - 1 Ghz Procesor gwarantowany - 2 Ghz
system operacyjny Linux
Obs?uga Primary i Secondary DNS

Ile taki VPS mo?e uci?gn?? graczy? o ile co? mo?e uci?gn??.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667
Odp: Ile uci?gnie graczy taki VPS?

O ile w ogole uda sie na nim odpalic serwer, to beda lagi nawet i bez graczy...
Powiem ci tak. Znalazles chujowa firme ktora ma w dodatku takie ceny, ze chyba drozej sie juz znalezc nie da.
Za takie pieniadze jak masz oferte na ten vps dostaniesz maszyne nawet i ze 4 razy silniejsza na ktorej juz bez problemu puscisz serwer na jakies 50 czy nawet 100 osob.
Nie wiem skad ten bh ma tak dobra reklame, ze wszyscy tam trafiaja i chca tam kupowac serwery. Ale jest to chujowa serwerownia i w dodatku ma wysokie ceny.
Zobacz sobie chociazby mintshost.pl - ta sama firma teoretycznie i porownaj ceny...
Sprawdz jakakolwiek serwerownie i zobacze jakie tam sa ceny za vpsy z 2-3gb ramu.

Co do samego serwera.
2-3 gb ramu to jest minimum zeby odpalac otsa. Zalecane przynajmniej 4, ale na tych 3 tez dasz rade.
Reszta w zasadzie nie ma wiekszego znaczenia. Bo jak robisz maly serwer to i tak ci to nie bedzie robic roznicy czy masz neta 20mb czy 20gb...
W zasadzie to po ramie powinienes dobrac serwer zaleznie od tego jak duzo ludzi bedzie i jak duza masz mape. A potem tylko porownywac podobne ramowo oferty patrzac np na neta, procek, dysk czy zabezpieczenia.
Masz tu pierwsze z brzegu kilka w miare sensownych na prosty projekt serwerowni:
hostpark, hosteam, mintshost, vihost, ultimahost, ddg, cuddihost, ovh...
W kazdj z tych serwerowni znajdziesz za taka cene serwery ktore sa 3-6 razy mocniejsze i ktore na prosty nieduzy serwer do kilkudziesieciu graczy starcza na pewno.
A jesli chodzi o smsy to w mintshoscie i pewnie w nie jednej innej oplacalnej serwerowni takie uslugi znajdziesz, bh nie jest jedyny.
Jednym slowem radze sobie bh odpuscic bo nie ma najmniejszego sensu placic 5x wiecej za serwer niz jest warty na rynku.

Clean-Sector

Senior User
Reaction score
52

To powiedzia? ?e ja p?ace? mam po prostu tam kase z serwera samp'a, mam tam obecnie 200z? a jako? to chce wyda? ale jak m?wisz ?e si? nie op?aca to wyp?ac? t? kase i kupie co? gdzie? indziej.

Zheyr

Naczelny programista tibia.net.pl
Reaction score
113

O ile w ogole uda sie na nim odpalic serwer, to beda lagi nawet i bez graczy...
Powiem ci tak. Znalazles chujowa firme ktora ma w dodatku takie ceny, ze chyba drozej sie juz znalezc nie da.
Za takie pieniadze jak masz oferte na ten vps dostaniesz maszyne nawet i ze 4 razy silniejsza na ktorej juz bez problemu puscisz serwer na jakies 50 czy nawet 100 osob.
Nie wiem skad ten bh ma tak dobra reklame, ze wszyscy tam trafiaja i chca tam kupowac serwery. Ale jest to chujowa serwerownia i w dodatku ma wysokie ceny.
Zobacz sobie chociazby mintshost.pl - ta sama firma teoretycznie i porownaj ceny...
Sprawdz jakakolwiek serwerownie i zobacze jakie tam sa ceny za vpsy z 2-3gb ramu.

Co do samego serwera.
2-3 gb ramu to jest minimum zeby odpalac otsa. Zalecane przynajmniej 4, ale na tych 3 tez dasz rade.
Reszta w zasadzie nie ma wiekszego znaczenia. Bo jak robisz maly serwer to i tak ci to nie bedzie robic roznicy czy masz neta 20mb czy 20gb...
W zasadzie to po ramie powinienes dobrac serwer zaleznie od tego jak duzo ludzi bedzie i jak duza masz mape. A potem tylko porownywac podobne ramowo oferty patrzac np na neta, procek, dysk czy zabezpieczenia.
Masz tu pierwsze z brzegu kilka w miare sensownych na prosty projekt serwerowni:
hostpark, hosteam, mintshost, vihost, ultimahost, ddg, cuddihost, ovh...
W kazdj z tych serwerowni znajdziesz za taka cene serwery ktore sa 3-6 razy mocniejsze i ktore na prosty nieduzy serwer do kilkudziesieciu graczy starcza na pewno.
A jesli chodzi o smsy to w mintshoscie i pewnie w nie jednej innej oplacalnej serwerowni takie uslugi znajdziesz, bh nie jest jedyny.
Jednym slowem radze sobie bh odpuscic bo nie ma najmniejszego sensu placic 5x wiecej za serwer niz jest warty na rynku.

Co prawda mintshost swojego czasu mia? w chuj dziur, lecz sam tam serwery trzymam i polecam ;x

Arkam

Forum friend
Reaction score
180

Co prawda mintshost swojego czasu mia? w chuj dziur, lecz sam tam serwery trzymam i polecam ;x
Nadal ma, wed?ug mnie i nie tylko mintshost to najgorsza lub jedna z najgorszych serwerowni.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

To powiedzia? ?e ja p?ace? mam po prostu tam kase z serwera samp'a, mam tam obecnie 200z? a jako? to chce wyda? ale jak m?wisz ?e si? nie op?aca to wyp?ac? t? kase i kupie co? gdzie? indziej.

Sorry, jesli myslales, ze tu mamy jakis problem. Jedyny problem to to, ze mnie bh wkurza swoimi glupimi cenami.
Polecam wyplacic ta kase jesli mozesz i kupic cokolwiek sensownego. Kase jednak tez polecal bym zbierac gdzie indziej niz w jakiejs marnej firmie hostingowej. Ale to juz twoj wybor :p

Nadal ma, wed?ug mnie i nie tylko mintshost to najgorsza lub jedna z najgorszych serwerowni.

Ma. ALe ludzie tam hostuja serwery i problemow nie maja zbyt czesto. Na maly serwer czy tez na serwer testowy sie nadaje. Na cos powazniejszego to i tak juz kazdego zazwyczaj stac w sensownej serwerowni, wiec z 10 pierwszych z brzegu nadawac sie beda do tego moze ze 2 albo 3.
Poza tym mialem raz przez kilka tygodni serwer w gorszej serwerowni niz mintshost ;P Jak serwer i strona serwerowni sa dostepne przez 4 dni w miesiacu, odpowiedz na maile sie dostaje po 3 miesiacach i ogolnie nic nie dziala bo nie ma jak dzialac... To mozna powiedziec, ze jest gorze. bo mints przynajmniej stoi to stoi. A kto tam sobie po ich bazach i serwerach buszuje przez dziury to nie ma znaczenia. xD Bo co "mi" zrobia? Rozwala serwery na ktorych gra po 5 osob? Po co? Ukradna date gotowca z neta? Po co?

Last edited:

Zheyr

Naczelny programista tibia.net.pl
Reaction score
113

Jak chcecie darmowe vps to ju? wiecie do kogo pisa?=DDDDDD

Norus

Active User
Reaction score
1

To jaki hosting polecacie na 39-47osob?
W moare tani.

Norus

Active User
Reaction score
1

A na wiecej?

Infelicity

Why bother...
Reaction score
59

A na wi?cej wklepujesz w google SERWERY VPS i masz

Thorge D

Advanced User
Reaction score
29

Lub Biznes-Host tak?e nie a? tak drogie serwery posiada, wi?c mo?na skorzysta? czasami ewentualnie.