Account Maker Instalacja ACC Maker by Gesior

Status
Zamknięty.

GregRin

Active User
Kwiecień 3, 2010
Liczba reakcji
4
Witam,
Mam taki problem, a mianowicie podczas instalacji w STEP 2 wyskakuje

Check database connection
If you don't see any errors press link to STEP 3 - Add tables and columns to DB. If you see some errors it mean server has wrong configuration. Check FAQ or ask author of acc. maker.Database error - can't connect to MySQL database. Possible reasons:
1. MySQL server is not running on host.
2. MySQL user, password, database or host isn't configured in: D:/luxoria OTS/config.lua .
3. MySQL user, password, database or host is wrong.

Gdy nacisne STEP 3 - Add tables and columns to mi wyskakuje

Database error - can't connect to MySQL database. Possible reasons:
1. MySQL server is not running on host.
2. MySQL user, password, database or host isn't configured in: D:/luxoria OTS/config.lua .
3. MySQL user, password, database or host is wrong.

Mam WebServa, poniewa? XAMPP mi nie odpala Apacha.

Odp: Instalacja ACC Maker by Gesior

Blad:
- MySQL nie wlaczone,
- Brak danych do bazy lub zle dane

Wogole masz dobrze ustawione dane, a moze serwer MySQL masz nie wlaczony? Napisz cos wiecej.

Jezeli chodzi o config.lua to mam wszystko dobrze zrobione, silnik sie wlacza i da sie robic konto przez Account Managera. A MySql jest wlaczony caly czas.

~~refresh~~

~~refresh~~

Czy w Xampp masz w??czone Apache i Mysql?
Czy w config.lua masz ustawione mysql (musi by? mysql, bro? bo?e sqlite), login, has?o oraz nazw? bazy danych?
Czy ustawione has?a s? poprawne?

Pozdrawiam

Ok, accmaker dzia?a, pomyli?a mi si? nazwa bazy danych. Ale mam problem, gdy wpisuje swoje wewn?trzne IP (192.168.1.102) to dzia?a, ja mog? wej??, ale gdy ju? wpisuje moje zewn?trzne IP to nawet z swojego kompa nie potrafi? wbi?.

Je?li posiadasz router, to w jego ustawieniach musisz ustawi? sw?j komputer jako widoczny w sieci.
Je?li nie posiadasz, przejd? si? do us?ugodawcy internetowego i spytaj co zrobi?.

Pozdrawiam

Router posiadam, a jak ustawi? ten router, bo teraz nie wiem o co Ci chodzi.

Linksys WRT54GL

Ze swojego komputera mo?esz wbi? tylko z wew IP, zewn?trzne jest dla innych by mogli wej??. Wystarczy, ?e odblokujesz porty poprawnie i powinno nie by? problemu z wej?ciem na acc makera i serwer przez inne osoby. Pami?taj, ?e ty wchodzisz wsz?dzie z wew IP, na acc maker jak i na serwer!

No dobra to wiem, tylko, ?e nikt nie mo?e wbi? na moje IP Zew. jet problem z Portami, poniewa? zrobi??m chyba dobrze, a i tak pisze, ?e mam Close -.-

Poradnik?w do port?w jest masa, poszukaj w dziale z poradnikami.
Co do routera to musisz dodatkowo ustawi? aby Tw?j komputer by? widoczny w sieci (mo?e by? tylko 1 taki komputer w 1 sieci).
Ta opcja najcz??ciej nazywa si? DMZ, u mnie w routerze ma to taki opis :
DMZ(Demilitarized Zone) is used to allow a single computer on the LAN to be exposed to the Internet.
Wystarczy ?e to w??czysz i wpiszesz tam swoje wewn?trzne IP a Tw?j komputer powinien ju? by? widoczny w sieci.

Pozdrawiam

@up
DMZ jest do tego nie potrzebny, jest to tylko przy tworzeniu sieci LAN, ca?kowicie nie potrzebne przy internecie. Nie w??czaj tego.

Je?li m?wisz, ?e wszystko zrobi?e? dobrze to wy??cz firewall systemowy i jeszcze antywrusa, bo on r?wnie? mo?e Ci blokowa? porty.

jak napisa?em w innum temacie, wy??czone.

@up
DMZ jest do tego nie potrzebny, jest to tylko przy tworzeniu sieci LAN, ca?kowicie nie potrzebne przy internecie. Nie w??czaj tego.

Je?li m?wisz, ?e wszystko zrobi?e? dobrze to wy??cz firewall systemowy i jeszcze antywrusa, bo on r?wnie? mo?e Ci blokowa? porty.
Jak masz router + 2 komputery to bez DMZ w ?yciu nikt si? nie pod??czy do twojego otsa :0

@topic

Je?li nie wiesz jak odblokowa? porty to zajrzyj tutaj.
Odblokowywanie port?w na ka?dym routerze!

Pozdrawiam

@up
To kolego ma?o wiesz, ja mam 3 kompy pod 1 routerem i DMZ wcale nie jest potrzebne. Mog? swobodnie postawi? serwer bez najmniejszych problem?w, a posiadam te? router tp-link.

@topic
Sam ju? nie wiem co mo?e by? tego powodem, mo?e Tw?j dostawca internetu blokuje. Napisz do mnie na gg 5728879 sprawdzimy przez program TeamViewer o ile chcesz :)

@up
To kolego ma?o wiesz, ja mam 3 kompy pod 1 routerem i DMZ wcale nie jest potrzebne. Mog? swobodnie postawi? serwer bez najmniejszych problem?w, a posiadam te? router tp-link.

@topic
Sam ju? nie wiem co mo?e by? tego powodem, mo?e Tw?j dostawca internetu blokuje. Napisz do mnie na gg 5728879 sprawdzimy przez program TeamViewer o ile chcesz :)

Przykro mi stwierdzi? ?e nie posiadam routera Tp-Link.
?aden us?ugodawca tak?e nie blokuje port?w, a skoro za?o?yciel tematu pisze ?e porty s? zamkni?te to chyba oczywiste jest co jest ?le?

@topic
Masz tu instrukcje jak odblokowa? porty pod OTS w Twoim routerze.
Instrukcja

Pozdrawiam

M?wie wam, ?e zrobi?em tak jak w tym poradniku i nie dzia?a.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry