• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[iSanto][Genius] Demetri World Map

Status
Zamknięty.

iSanto

Demetri-World.net
Liczba reakcji
87
Witam,
w tej galerii pragn? ukaza? wam, screeny z mapy projektu Demetri World.
Tw?rcami zaprezentowanych map s? iSanto oraz Genius.

Projekt mo?e by? niekt?rym znany, gdy? by? prowadzony w 2010r.
G??wny kontynent zosta? odnowiony przez nas i jego w?asnie mamy zamiar zaprezentowa?.

Ma?e faq dla dociekliwych.

Czym jest Demetri World?

Demetri World jest serverem RPG, kt?ry pierwszy sw?j debiut mia? w pa?dzierniku 2010r. Niestety przez liczne b??dy, oraz brak profesjonalizmu tamtejszej ekipy, server zosta? wy??czony. Jednak?e, na starym forum, w 2010 roku zosta?o zapowiedziane, ?e Demetri jeszcze powr?ci. Tak te? si? dzieje.

Kiedy planujecie start?
Pytanie na kt?re wszyscy zna? chc? odpowied?. Plan jest taki, by do po?owy stycznia sko?czy? map?. Nast?pnie zrobi? beta testy i odpali? silnik. Kiedy? W 2013r w pierwszym kwartale.

Pierwsza edycja posiada?a ca?kiem spor? ilo?? bug?w. Czy teraz te? tak b?dzie?
Nie. Pierwsza edycja by?a nie wypa?em bo nie sprawdzali?my czy dana rzecz dzia?a po wykonaniu jej. Tym razem, wszystkie skrypty s? pisane na nowo i testowane. Mapa r?wnie? jest remakowana oraz naprawiana.

Na pierwszej edycji demetri by?a ca?kiem spora ilo?? nowych system?w. Ile z nich b?dzie teraz.
Praktycznie wszystkie z wyj?tkiem systemem aren. Jednak?e dojd? nowe, np. zmieniony system ataku broni oraz obrony tarcz?.

W jakim j?zyku jest server?
Demetri World (DW) posiada opcj? multilanguage. Poprzez komend? /eng lub /pl mo?na zmieni? j?zyk w kt?rym b?dzie dostawa? komunikaty, rozmawiali z NPC itp.

Jakie b?d? mno?niki na DW?
Exp rate nie jest jeszcze znany, jednak?e b?dzie niski, typu stages.

Co z questami? B?d? tylko typu id?>zabij>we??
Questy na demetri s? zr??nicowane. Oczywi?cie b?dzie kilka quest?w "skrzynkowych" jednak?e, ca?kiem sporo jest ich bardziej rozbudowanych (rozmowy z npc, przedmioty questowe itp)

Kto pracuje przy serverze?
iSanto-(mapper)
Genius-(skrypter, mapper)
Kernaut-(pisarz)
Xiver-(skrypter)

oraz pomagaj? 2 osoby.

Screeny

demetrimapminimap.png

demetrimapminim2ap.png

demetri4.png

demetri3.png

demetri2.png

demetri1.png

daste.png

2321.png

3231234.png

31324.png

Autorzy: iSanto, Genius

Pozdrawiam​

Odp: [iSanto][Genius] Demetri World Map

Prace mi si? bardzo podobaj?. S?dz? ?e prefix Zaawansowany by? by lepszym rozwi?zaniem.
Oczywi?cie pogra? bym na takim OTS'ie !

Pozdrawiam

Kahras

Zgodz? si? z up ?e mo?na zmieni? prefix ;)

Co do mapki nie dostrzegam ?adnego b??du wykonanie te? niez?e.

Ciekawe lecz ...
Mam pewne uwagi :}

269e1cc97fdcb.jpg.html

Pozdrawiam Arthor ;}

Arthor nie czaje cb ;]

Mi si? mapki bardzo podobaj?. czekam na start;)

Nie czaisz, bo trza zaparzy? czaju!

Pewne uwagi mam, ale te? nie b?d? okrzykiwa? takiego zdolnego mappera jak ty.
Troch? te depo "zgwa?cone" wed?ug mnie, ja bym nie wiedzia? co jest u g?ry, a co na dole :)
Poza tym spoko.

#Jestemlegenda

Mo?e tak ten screen zosta? zrobiony, jednak gdy poruszasz si? po depo nie ma si? takiego wra?enia (przynajmniej ja takiego nie mam).

#Topic
Dzisiaj dodamy screeny z respa Hydr.
Chcia?bym r?wnie? napomnie?, ?e mapy staramy si? robi? estetyczne i grywalne. Nie mamy czasu na zbytnie bawienie si? poziomami pod showoff, poniewa? server zamiast startowa? w pierwszym kwartale 2013 roku wystartowa?by w czwartym. Z tego powodu r?wnie?, nada?em prefix ?rednio-zaawansowane.
Dzi?ki, za pozytywne komentarze.

No i zapowiedziane wczoraj screeny z Hydr. Expowisko jest naprawd? du?e, posiada 2 questy. Jeden skrzynkowy, drugi bardziej rozbudowany.

hydry3l.png

hydry1.png

hydry2d.png

i bonusik
hydry4.png

y0?!
Mapki cudowne:D Klimat jak najbardziej mi si? podoba, wszystko dopasowane.. wszystko z sob? gra. Mo?e zrobi?by? co? w stylu podwodnym? Lodowym?

Regards,
Xinum

Ja osobi?cie mia?em okazj? zagra? na tej wspania?ej mapie i musz? przyzna?, ?e klimat jest ?wietny. Wszystko perfekcyjnie dopracowane, a przede wszystkim dobrze dobrane detale! Niebawem r?wnie? i wy b?dziecie mieli okazj? zagra? na tej mapie :)

Dla zainteresowanych server'em zapraszam do zapowiedzi: KLIKNIJ TUTAJ

Proponuje zrobi? co? na styl Pustynny, Madowie itp
Nie powinno zabrakn?? tak?e jaki? innych miejsc typu: D?ungla, pla?a itp.

Za galerie 9/10, nic nie jest idealne.

Pozdrawiam.

Je?eli chodzi o pustynie i tiq, to oczywi?cie nie mog?oby tego zabrakn??.
wioska2.png

54969506.png

27472230.png

wioska.png

tiq_hqpnqqq.gif

dragi2.png

screenshot2011081219040.png

Ostatnia edycja:

Wiadomo prace ?adnie wykonane. Mo?esz mi zdradzi? t? tajemnice jak tak szybko robisz mappy? Chodzi mi ?e du?o w szybkim czasie !

Mapy robimy razem z geniusem poprzez RME live 2-4h dziennie. Razem mo?na zdzia?a? wi?cej, co te? wida? na za??czonych obrazkach. Poza tym obaj jeste?my ju? do?wiadczonymi mapperami i potrafimy tworzy? ?adne mapki w dobrym tempie pracy. Przez ostatnie 3 dni zrobili?my 450kb mapy, co jest dobrym wynikiem.

Ostatnia edycja:

Ehhe Santo domy?lam si?, ?e po moich wybrykach jaki? czas temu nie pa?asz do mnie specjaln? sympati?, ale jak ju? wszed?em to skomentuje ;)

Polski styl mapowania w bardzo przyjemnej ods?onie - znaczy jest swojsko i ?adnie wydetalowane, o tym chyba nie trzeba nikogo przekonywa? wi?c skupie si? raczej na tym co mi si? nie podoba.

W kilku miejscach mo?na zauwa?y? przekombinowany bordering - np. na screenie z pos?giem anio?a - oczopl?su mo?na dosta? xP, nadmierne stosowanie 'metal fitting?w' te? troche k?uje w oczy, ja bym to zast?pi? tymi borderami 'stone floor' 3188 (mo?e wam si? to podoba, ok, ja m?wie tylko we w?asnym imieniu). Pi?tego screena z ostatniego postu r?wnie? nie za bardzo czaje, dziwnie zrobiona naturka i ten urwany border od jaskini...

Ale to tylko raczej drobne rzeczy w kontek?cie ca?ej pracy, kt?ra jest jak najbardziej wporz?dku.

@Edit: Na pi?tym screenie pierwszego postu nie jest zrandomizowana ta ciemna posadzka (od ulicy)

Ostatnia edycja:

jest pustynia to mo?e b?dzie i d?ungla?:D zapodaj ssy te? z resp?w. ale mapki ?adnie wygl?daj? ;)

mapy super, Czekam na ots.
Poprostu PI?KNE!

Twoja mapa jest ?adna, du?o screen?w mi si? podoba !
Szczeg?lnie podobaj? mi si? elementy kt?re umie?ci?e? na mapie :)
?ycz? ci dalszych produkcji takich mapek.

Ten "zamek" z sandstona nie podchodzi mi pod gust.
Mimo wszystko solidne wykonanie

Tu tak?e widz? jak u u?ytkownika Oskar ?e prace s? ?adne i grafiki ?adnie zmontowane, ale znowu ten sam b??d, expy s? nie przydatne do expienia poniewa? s? za ciasno zrobione, i to ?e s? ?adne nie s? zawsze przydatne bo po co patrze? na obrazki skoro liczy si? co? innego, pozdrawiam i taka ma?a rada expy powinny by? przemy?lane i wygodne.

Status
Zamknięty.
Do góry